Castelló en ruta, itineraris naturals i culturals per assaborir en família

peñiscola_opt

Castelló en ruta, el programa d’itineraris naturals i culturals per a famílies, joves, associacions i grups de la Fundació Caixa Castelló, proposa una forma diferent de descobrir algunes de les joies de la geografia castellonenca. Una oportunitat de conèixer el llegat cultural, patrimonial i històric de la nostra província a través de rutes interpretatives, senderisme, visites, tallers i dinàmiques, estades, degustacions,… Boscos de muntanya de la vall, franges costaneres, senderes i canals, arquitectures de pedra en sec, aljubs, castells i molins… Les comarques de Castelló atresoren un llegat natural i històric d’incalculable valor i de vegades poc conegut.

PROGRAMACIÓ MAIG

Dissabte 15/març VALLIBONA I EL BARRANC DEL RIU CÉRVOL

El recorregut ens portarà a conèixer Vallibona, xicotet i pintoresc poble en plena comarca dels Ports i a escassa distància de Morella. Recorrent senders i camins de ferradura remuntaran el barranc gaudint de les vistes que s’ofereixen sobre la vall: el llit del curs fluvial, boscos de caràcter mixt, paredons espectaculars i la sempiterna figura del Tossal Gros cap al sud, a més de 1.200 metres de alçada.

Diumenge 4/maig ARES DEL MAESTRAT. ENTRE CASTELLS I NEVERES

Menuts i grans tindran oportunitat de realitzar un taller d’elaboració de formatges, ocupació tradicional i antiquíssima en les masies ramaderes de l’entorn, abans que el viatge els porti a recórrer els camins que circumden la Mola d’Ares i conèixer la nevera local i la ja perduda activitat del comerç de la neu. Aquest camí de fàcil recorregut té l’al·licient d’oferir unes espectaculars vistes sobre tota la vall i el Barranc dels Molins.

Dissabte 17/maig ENTRE MINES I SUREDES: CAMINANT PER ARTANA

La jornada permetrà recórrer els camins i senders que travessen el sud de la població, i que després de passar per les mines culminen en els bells paratges del Barranc d’Eslida i el turó del Roig. Entre boscos espessos d’alzines sureres i bancals d’oliveres, alguns d’espectacular port, tindrem ocasió de contemplar les fites principals de la vall abans de tornar novament al poble d’Artana, on tancarem la jornada amb una deliciosa degustació de productes locals.

Dissabte 31/maig PENÍSCOLA I LA COSTA DELS BARBARESCOS

Durant l’excursió visitaran l’interior de la fortalesa templera per conèixer la llegendària vida del pontífex aragonès, així com el museu del Mar o les espectaculars muralles que envolten el casc urbà. Un passeig pel litoral ens permetrà també admirar les cales i el relleu de la Serra d’ Irta, a més de les famoses torres de vigilància que al segle XVI alertaven de la presència de pirates barbarescos en aquestes costes.

Per reservar plaça en els itineraris proposats o sol·licitar més informació cal posar-se en contacte amb la Fundació Caixa Castelló telefonant al 964 23 25 51 o 634 656 620 o enviar un correu a medioambiente(arrova)fundacioncajacastellon.es. Tots els itineraris tenen una durada d’una jornada escolar i abasten un ventall complet d’aspectes naturals, etnològics, patrimonials i històrics. Tots estan guiats per personal expert compost per educadors i monitors d’educació ambiental de la Fundació. Les visites es complementen amb material didàctic específic de cada ruta i el preu és simbòlic, que es destinarà a programes de conservació de la naturalesa.

Castelló en ruta promou l’acostament al patrimoni rural, natural i històric de les comarques castellonenques a través d’aquestes rutes guiades i dirigides tant a centres escolars i instituts com a famílies i associacions. Gràcies a aquesta iniciativa són moltes les persones que podran conèixer la història i tradicions dels nostres pobles, l’entorn en què vivim i, sobretot, la forma en què l’home ha conviscut des de sempre i de forma sostenible amb aquest patrimoni únic i insubstituïble.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!