De tribus i acompanyaments, reflexions al voltant de la criança i l’educació

donde esta mi tribu

Com criem? I com eduquem? Només hi ha un model d’escola? Com s’entén la maternitat? Quins són els models culturals en la criança i en l’ensenyament? Què és el natural? Castelló acull aquest cap de setmana de juny (14 i 15) dos esdeveniments, la presentació d’un llibre i un curs, que donen resposta a aquestes i altres preguntes. I també, per què no, ajuden a plantejar-se nous interrogants des de la reflexió. El Casal Popular de Castelló (carrer Alloza, 167) acull dissabte la presentació del llibre ¿Dónde está mi tribu? Maternidad y crianza en una sociedad individualista, de Carolina del Olmo, i Momo Espai Educatiu i l’Associació Cassiopea organitzen un curs a Benicàssim d’Acompanyament respectuós en els processos de creixement i aprenentatge.

¿DÓNDE ESTÁ MI TRIBU? (12.30 Casal Popular de Castelló)

Una mare. Un bebé. Interminables nits en blanc. Carolina del Olmo -directora d’cultural del Círculo de Bellas Artes de Madrid i directora de la revista Minerva- va descobrir de primera mà el que tantes altres mares ja sabien: que la maternitat no és un camí de roses i, més encara, que està plena de pors i inseguretats.

“Els llibres no ajuden perquè en la literatura sobre criança es lliura una guerra. En un bàndol, la militància pro-xiquet amb les seues banderes de la lactància a demanda i el collit, on als adults només ens queda plegar-nos a les necessitats dels nostres fills. D’una altra, l’armada pro-adult, que veu els xiquets i xiquetes com uns éssers viciosos i egoistes als que els pares hem de corregir fins que càpiguen en el vestit que la societat vol que porten”, explica Carolina en Traficantes de Sueños, una llibreria associativa i distribuïdora.

Al llarg del seu llibre ¿Dónde está mi tribu? Maternidad y crianza en una sociedad individualista (editorial Clave Intelectual), Del Olmo detalla els fenòmens que estan transformant la criança. I al capdavant de tots ells està, per a l’autora, l’aparició de veus expertes que acaben per desautoritzar l’experiència i fins al propi instint de les mares.

Una lectura que s’escapa de les ortodòxies en la criança i busca entendre l’experiència de ser mare en un context actual, on la cura dels altres ha quedat reduït a la família nuclear. L’autora analitza en profunditat el tema, no per arribar a una fórmula única de la maternitat perfecta, sinó per tractar d’aconseguir que aquesta etapa important de la vida no es converteixi en una experiència solitària, angoixant i plena de culpa.

ACOMPANYAMENT RESPECTUÓS (14 i 15 de juny / Momo Espai Educatiu)

Momo Espai Educatiu i Associació Cassiopea Benicàssim organitzen un curs intensiu d’iniciació a l’acompanyament respectuós en els processos de creixement i aprenentatge que es divideix en dos caps de setmana: el primer aquest 14 i 15 de juny i el segon, els dies 19 i 20 de juliol.

Una proposta que abordarà qüestions com la manera en què aprenen els i niñxs segons el seu procés de creixement i les necessitats de cada etapa; com acompanyar sense enjudiciar oferint suport i escolta; aprendre a observar per saber com i quan intervenir; com acompanyar als i les niñxs en la seva exploració i quins materials utilitzar i quines estratègies seguir en situacions de conflicte.

El curs l’impartirà Tinus Wijnakker, cofundador i coordinador des de 2001 del projecte d’educació activa Alavida i amb 18 anys d’experiència formant professorat i altres persones relacionades amb l’educació. Podeu ampliar la informació sobre horaris i preus i continguts específics del cap de setmana de juny i del cap de setmana de juliol seguint els enllaços. Per a més informació o inscripcions podeu enviar un correu electrònic a casiopeabenicassim(arrova)gmail.com o telefonant al 619325800 (Nely).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!