El Rototom celebra la seua edició més ‘family-friendly’

Rototom Circus / Javi Javichy

El Rototom (Benicàssim, del 16 al 23 d’agost) es podrà viure aquest any a més espais i d’una manera més oberta a tot el públic. L’edició més ‘family-friendly’ de la història del festival de música reggae incorpora el denominat Sungarden (a la zona d’acampada) que albergarà les activitats matinals en què poden participar públics de totes les edats, des del familiar fins a la gent gran. Vos recordem que els menors de 12 anys tenen accés gratuït al festival, això sí, acompanyats per un adult.

Es consoliden espais ja coneguts pel públic familiar com el RototomCircus o el MagicoMundo, amb una programació cultural, educativa i d’oci a la mesura. I amb novetats com el ioga en família, contacontes, musicoteràpia o els jocs de fusta de Tombs Creatius. Perquè l’experiència Rototom es viu, a més de als escenaris musicals, sobretot en les àrees culturals del festival: African Village, RototomCircus, MagicoMundo, Viure l’Energia, Mercat Artesà o l’àmplia oferta de gastronomia internacional. I ací hi cap tothom, grans i menuts.

Aquesta 21a edició, que porta per lema We have a dream, centrarà les activitats familiars del matí al nou Sungarden, a la zona d’acampada, situada al costat del recinte i amb arbrat per poder-se protegir del sol. Allà se celebraran, entre les 9.30 i les 14.00, els tallers i exhibicions de MagicoMundo i RototomCircus, dirigits als més menuts, així com les propostes alternatives de Viure l’Energia o un taller de Rakú a càrrec de l’artista de Vila-real Pepe Barrachina dimecres 20 a la tarda, perquè grans i petits puguin modelar i coure peces ceràmiques.

I ara vos deixem amb les dues àrees culturals adreçades a públic familiar i la seva programació perquè vos acabeu d’animar i viure una experiència Rototom (podeu consultar els preus d’abonaments i entrades de dia per al festival).

Foro Social / Rigoberta Menchù

> MagicoMundo, aprendre de forma creativa

Crear, jugar i compartir de forma lliure en família per facilitar l’intercanvi de coneixements i experiències per fer que els més menuts se senten protagonistes del seu propi aprenentatge. Uns principis educatius alternatius que es concreten en una completa programació de contacontes, jocs de fusta, jocs d’aigua, reciclatge, animacions, ioga en família, pintura… Les activitats del MágicoMundo, l’àrea pensada especialment per al públic familiar, es desenvolupen de 10.00 a 14.00 al Sungarden i de 16.00 a 20.30 al recinte. I a més:

PROGRAMACIÓ ESPAI ACTUA (dins de MagicoMundo):
dissabte 16/agost
19.00 A la plaça del meu poble. Espectacle de titelles amb Títeres desde Abajo.
diumenge 17/agost
17.00 a 18.30 Musiquéate. Taller de musicoteràpia amb La Garrapatea.
dilluns 18/agost
17.00 a 19.00 Taller de percussió i dansa africana. Germans Thioune.
dimarts 19/agost 
17.00 a 18.30 Espai de participació, vivència i reflexió sobre educació viva. Dinamitzat per Associació SEER
dimecres 20/agost
16.30 a 19.00 Embarrando. Taller amb la cooperativa de bioconstrucció Okambuba.
dijous 21/agost
17.00 a 19.00 Taller de xanques amb La Gralla
divendres 22/agost
16.00 a 19.00 Construcció d’instruments i disfresses.
dissabte 23/agost
19.00 Gran cercavila pel recinte amb la resta d’àrees culturals: RototomCircus, African Village, Viure l’Energia i MágicoMundo

> Rototom Circus, la puresa de l’espectacle de carrer

Rototom Circus

Aquest espai persegueix fer de les arts circenses un vehicle d’expressió que permet a persones de diferents parts del món comunicar-se i compartir les mateixes inquietuds. L’objectiu és oferir una varietat de tallers, laboratoris i espectacles de diferents disciplines per tal de difondre, potenciar i compartir els valors del circ com a llenguatge universal i força motriu que fa possible l’avanç social.

PROGRAMA DIARI
Zona Sungarden (10.00 a 14.00)
10.00 a 14.00 Escola de circ a càrrec de Circ Divers i Orgànic Roots Festival.
10.00 Laboratori malabar
11.00 Modalitats de circ
13.00 Pràctiques lliures
Festival Àrea (recinte 16.00 a 20.30)
16.30 a 18.30 Cada dia una modalitat
18.00 a 19.30 Exhibició de Slackline a càrrec de Balear Slacklife
19.30 a 20.15 Rototom Circus Show. Amb artistes convidats:
Dia 17 Cia Arritmados Reparte amor
Dia 18 Circ Teatre Inestable Va todo sobre ruedas
Dia 19 Abraham Arzate El rompe records
Dia 20 Abraham Arzate El rompe records
Dia 21 Circ Teatre Inestable Va todo sobre ruedas
Dia 22 Cia Arritmados Reparte amor
20.15 a 20.45 Batucada

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!