El Termet de Vila-real: un paratge, desenes d’opcions

2013b 001

Vos imagineu un paratge que reunisca un riu, una font amb peixos, un museu, una ermita, una piscina, una cova, una ruta botànica, moltes zones de joc, grans arborades, taules per a fer picnics,…? Tot açò i molt més és el que es pot trobar en El Termet de Vila-real, el paratge que rodeja l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia.

El paratge es troba dividit en dos pel Carrer Ermita (un passeig que ofereix una excel·lent opció per a passejar per les voreres arborades o anar amb bici per l’acabat d’estrenar carril bici). A un costat, una àmplia zona arborada amb diverses estructures d’engronsadores en què la diversió està garantida. A més de les habituals engronsadores i estructures amb tobogans, ponts i xarxes per a enfilar de grandàries diferents per a totes les edats, compta amb un joc que no és tan habitual i en el que els xiquets i xiquetes pareixen no avorrir-se mai. Es tracta d’una estructura circular a la que es poden enfilar i assentar-se perquè després algú des de baix (en la majoria d’ocasions un sacrificat pare o mare) els done voltes. Simple però la mar d’efectiu!

Per a arredonir la diversió, els jocs estan en superfícies d’arena, la qual cosa dispara les possibilitats de joc. I rodejant-los, una àmplia arborada en la que molts aprofiten per a celebrar aniversaris o sopar a la fresca a l’estiu. Per a això hi ha taules de picnic, però quan hi ha molta demanda és convenient portar una taula i cadires de casa per si estan totes ocupades.

Aquesta mateixa zona compta amb dues edificacions desconegudes per molts dels visitants d’El Termet. La Casa de l’Assut, el punt de partida de tot el complex sistema de séquies que reguen l’horta i que constitueix el principal element de l’arquitectura hidràulica de la Comunitat Valenciana. També es troba entre l’arbreda el Centre d’Educació Ambiental (CEA) El Termet, dedicat a promoure activitats mediambientals.

A l’altre costat de la carretera està l’ermita de la Mare de Déu, la Plaça del Pastoret, la piscina, el riu…. Es pot arribar descendint pel camí que parteix des d’una altra zona arborada i en el que es recorre un Viacrucis, o bé per una àmplia escalinata. En ambdós casos s’arriba a la Plaça del Pastoret, espai en què es realitza tot tipus d’activitats especialment durant els mesos d’estiu. La font amb els peixos és un dels principals atractius per als peques de la plaça, en la que també es troba l’ermita de la Mare de Déu, el Museu Etnològic El Termet (on no deixa de ser interessant fer una volta per tal que els peques coneguen com es vivia abans) i Les Cavallerises. A l’estiu també obri un xicotet quiosc on poder prendre un refresc.

I més avall, el riu Millars amb una altra zona de jocs de què parteix la Ruta Botànica, un camí apte per a tota les edats que recorre el curs del Millars a través d’una frondosa vegetació (això sí, si hi ha bebés hauran d’anar al braç o en un portabebés ja que el camí no és apte per a carros). La ruta porta en nom del prestigiosos botànic vila-realenc Manuel Calduch, qui va llegar un important compendi botànic reconegut per la UNESCO.

Si no teniu ganes o temps per a la ruta, també es pot gaudir del paratge abaixant al riu que ha sigut recentment condicionat per l’Ajuntament. Allí, si trobeu alguna persona major, vos podrà comptar com quan eren xicotets es banyaven al riu (en determinades zones ja que altres són perilloses i hi ha hagut més d’un ofegat), com hi havia diversos berenadors i una zona per a fer paelles i passar el dia; i fins i tot alguns recorden com van arribar a haver-hi xicotetes casetes en què es quedaven a dormir i pels matins sentien com abaixava el bestiar per l’altra vora a beure al riu, i els diumenges xics i xiques se “mudaven” per a passejar per l’inici de la senda botànica com si fóra el carrer Major. 

I si sou més de piscina que de riu, en el paratge també està la piscina municipal descoberta, amb una àmplia piscina per a majors i una altra amb poc més de dos pams d’aigua per als més peques. Aquest estiu la piscina obri de dilluns a divendres de 9.00 a 22.00 i els dissabtes i diumenges de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 21.00. El preu és de 2 euros i d’1 euro per a menors de 13 anys i l’abonament per a deu entrades és de 15 euros per a majors de 13 anys i de 7 euros per a menors.

Per arribar, si aneu amb cotxe hi ha una àmplia zona d’aparcament, i des de Vila-real també es pot arribar fent un passeig pel Carrer Ermita o en el bus gratuït durant els mesos d’estiu. I abans d’anar-vos-en, no oblideu donar un ullada al pont de Santa Quitèria, manat construir pel rei Jaume I.

Ací vos deixem algunes imatges (a veure si trobeu l’esquirol):

IMG-20140731-WA0009

IMG-20140731-WA0016

termetOk

2013b 056

2013b 018

2013b 019

2013b 044

2013b 022

2013b 024

2013b 025

2013b 028

2013b 004

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!