L’origen de les Festes de la Magdalena comptada pel Tio Nelo en el Teatre del Raval

el tio nelo i les festes de castello actuacio

Tres històries per a explicar l’origen i història de les festes fundacionals de Castelló. Amb la Magdalena, que se celebrarà del 27 de febrer al 6 de març, aguaitant ja el cap, la companyia de teatre Splai Teatre recupera la història de Tio Nelo i els festes de Castelló com a aperitiu a una de les setmanes més importants de la ciutat.

Serà en el Teatre del Raval el dimarts 23 de febrer, amb funcions matinals per a escolars i una funció a les 19.00 oberta a tot el públic. El preu de l’entrada és de 6 euros. Música, humor i elements didàctics per a que xiquets i xiquetes coneguen la història i tradició de la Magdalena amb aquest espectacle de 60 minuts.

El Tio Nelo, al que li encanta açò d’explicar històries, serà l’encarregat d’explicar la història de fundació de la ciutat. Quan i com es va fundar el que avui coneixem com Castelló, amb les tropes del Rei Jaume I i el descens de la població de la muntanya al pla. La segona història, explicada per Lledó, parlarà del símbol de les festes, les Gaiates. Lledó, al costat d’un gaiatero, descobrirà als xiquets i xiquetes com són les Gaiates, com es constitueixen i quins elements tenen. I, finalment, li toca el torn a l’himne de les festes, l’origen del “Rotllo i canya”.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!