El ‘Magico Mundo’ del Rototom. L’espai reggae per a xiquets i xiquetes

20809316974_707260bb07_o

No és un festival de música corrent, però açò és perquè no és únicament un festival de música. El Rototom Sunsplash, que celebra la seua pròxima edició del 13 al 20 d’agost a Benicàssim sota el lema Reggae for freedom, elabora una cuidada programació musical i cultural que injecta cultura reggae durant 8 dies des de diferents perspectives. Idees com la solidaritat, la pau, la igualtat i l’amor es converteixen en el motor d’aquesta cita.

El Rototom aconsegueix emmotlar-se a tothom, convertint-se en la casa d’aqueix públic global que tant li caracteritza. És la cita perfecta per a gaudir-la en família, ja que, a més de la seua completa oferta, impulsa una de les seues àrees dedicada exclusivament al públic familiar i infantil: Magico Mundo.

El Magico Mundo d’aquesta edició arriba amb major espai i programació dedicada a xiquets i xiquetes, però també a adults i familiars. Taller de bambolles, contacontes participatius, exhibicions, cercaviles,… La seua programació es divideix en sis territoris, cadascun amb tallers, exhibicions i activitats especialitzades en una temàtica i impulsades per artistes i col·lectius professionals.

Des del Territorio Agua, perquè es refresquen amb jocs i construccions, fins al Territorio Tierra, on l’arena es converteix en una eina sensorial i d’experimentació; també Territorio Mundoalidades, on aprendran a reutilitzar i crear a partir de diversos materials, Territorio Imaginarium, per a expressar la seua faceta més artística, i Territori Somia, dedicat a la relaxació i la lectura.

L’últim territori de Magico Mundo, Territorio Reconecta, estarà dedicat a les i els adults i familiars, amb activitats i tallers específics, com el Taller de matemáticas manipulativas o el coloqui Desencaja el género.

Però açò no és tot, i és que moltes de les altres àrees del festival també proposen plans per al públic infantil; com els contes africans en African Village, el taller de llavors en l’àrea dedicada a la Mare Terra, PachaMama, la programació de Rototom Circus i la realització d’un mural en el Simposi Artístic.

Área Magico Mundo del Rototom Sunsplash'15. Foto: Luca Valenta.

Área Magico Mundo del Rototom Sunsplash’15. Foto: Luca Valenta.

D’aquesta forma Magico Mundo s’afig a una programació en la qual també es troben els debats i taules redones del Foro Social, el Film Festival i les trobades de la Reggae University, la zona de restauració amb una increïble varietat de menjars de tot el món o la zona de mercat ambulant i el Mercado Artesano. També els seus escenaris, des del Main Stage (escenari principal) fins als secundaris (Dancehall, Dub Academy, Showcase, Roots Yard i diferents clubs internacionals), per on passaran artistes i sound systems com Damian Marley (fill de Bob Marley), Manu Chao, Morgan Heritage, Max Romeo, els nacionals Green Valley i Macaco o els locals El Chamuyo, Bandits, Waweekends i Mash Masters. Pots consultar la guía del Rototom Sunplash 2016 de Nomepierdoniuna ací.

L’abonament complet es pot adquirir online a partir de 200€, els mini-abonaments a partir de 60€ i les entrades d’un únic dia per 33€. A més, els menors de 12 anys entren gratis.

 

_foto de portada, Rototom Sunsplash’15 per Ignacio Brotons (ACF).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!