Quina ciutat imagines per als teus fills i filles? Castelló obri al públic familiar el disseny del seu Pla General

robots plan general

Segur que poca gent hauria imaginat que un Pla General, el document de planificació urbanística més important d’una ciutat, també és cosa de xiquets. O com a mínim de famílies. L’Ajuntament de Castelló va a obrir un procés de participació a través de 17 reunions per tots els districtes de la ciutat que acostarà el Pla General –ara en fase de redacció- als barris. Unes jornades en les quals s’ha previst una zona didàctica per a públic familiar.

Així que si voleu participar en el disseny de la ciutat que voleu per als vostres menuts, aquesta és la vostra oportunitat. Aquesta zona inclourà una sessió informativa breu (d’uns 20 minuts) a través d’una presentació dinàmica en la qual s’explicarà a xiquets i xiquetes els avantatges de les ciutats sostenibles. Després, es realitzarà una activitat en equip i després podran acolorir i dibuixar la ciutat que imaginen.

Per a amenitzar l’explicació, s’han creat tres personatges-robots:

  • Urbanito: encarregat de la mobilitat sostenible de la ciutat. Ens explicarà la importància d’utilitzar mitjans de transport més sostenibles, enfront del vehicle privat en benefici de la millora de la qualitat de l’aire de la ciutat, de la nostra pròpia salut i de la seguretat vial. A més, aprendrem el concepte de “superilla” i entendrem la importància del seu ús en mobilitat per a garantir la seguretat vial.
  • Naturena: s’encarrega de la protecció dels parcs i dels espais verds de la ciutat. Ens ensenyarà la importància que tenen no solament per al benestar dels ciutadans, sinó també per a assegurar el manteniment de la flora i fauna autòctona. A més ens explicarà els beneficis dels mateixos i la importància que tenen des del punt de vista ambiental i social.
  • Ciutadino: s’encarrega de l’arquitectura de la ciutat. Ens ensenyarà la importància de disposar de serveis propers al nostre barri (tendes d’alimentació, farmàcies, escoles, centres de salut, etc), de la importància de visitar els comerços del mateix (i d’establir relacions amigables i properes) i a més, ens explicarà per on podem acudir a l’escola de forma segura utilitzant els camins escolars.

Després de la presentació a càrrec d’aquests personatges, es treballarà en grup un mural en A1 on els xiquets i xiquetes podran sol·licitar a cadascun dels personatges el que els agradaria que tinguera la seua ciutat. Tots els missatges amb suggeriments que deixen els xiquets es traslladaran posteriorment al departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló per a la seua anàlisi.

A més de la zona didàctica familiar, també hi haurà un espai informatiu guiat per tècnics municipals en els quals poder consultar el Pla General de la zona a la qual corresponga la ciutat i la possibilitat de deixar suggeriments que després seran analitzades per a estudiar la seua viabilitat tècnica i jurídica i el seu encaix amb els criteris de sostenibilitat ambiental i econòmica que marcaran el disseny del nou Pla General de Castelló.

Paral·lelament, ja s’ha habilitat una web en la qual es pot consultar el calendari del procés participatiu, documentació relacionada amb el Pla General i enviar suggeriments i propostes.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!