Teatre, música i animació en el 15 aniversari del Festival Titelles a la Mar d’Orpesa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Festival Internacional Titelles a la Mar d’Oropesa arriba a la seua XV edició, una edat ja significativa d’un projecte organitzat per la regidoria de Turisme de la localitat i coordinat per CeBe Muntatges Teatrals que permet a veïns, turistes i qui desitge acostar-se poder passar grans estones amb les obres, pensades per a ser gaudides en família. Enguany se celebrarà del 19 al 24 de juliol i

comptarà amb algunes novetats, com l’ús de més escenaris i la celebració de dues cercaviles especials. Tots els espectacles són gratuïts.

Els principals escenaris es mantenen un any més en la Plaça Mallorca, Platja de la Petxina, Marina d’Or i Torre del Rei, al mateix temps que es recupera la Plaça Major i s’afig el passeig de la Platja de la Petxina, on tindrà lloc la cercavila inaugural, i el passeig de la Platja Morro de Gos, escenari d’una cercavila amb motiu de la celebració de l’acte central del 15º aniversari de festival, que comptarà amb el concert d’Alberto Rodrigo.

Les companyies que faran gaudir enguany als espectadors són Espiral Teatre (Madrid), Teatre Pantarhei (País Basc), Xarop Teatre (Castelló), App Creacions (Bulgària-Galícia), Títeres Cachirulo (Santiago de Compostel·la-Argentina), Elfo Teatro y La Tirita de Teatro (Castella-la Manxa), Centre de Titelles de Lleida i Galiot Teatre (Catalunya), concert de Chumichuma (Pontevedra) i La Bottega Teatrale (Itàlia). Un total d’onze companyies, tres d’elles internacionals, amb espectacles diferents registres.

L’arrancada d’aquesta XV edició serà el dimecres 19 de juliol en la Platja de la Petxina amb l’itinerant Locos por la música, a càrrec d’Espiral. L’endemà, el dijous 20, dos seran les obres representades, encara que For+, una creació per a bebès de Xarop a través del món dels somnis, comptarà amb quatre passades; mentre que Pantarhei representarà Astokillo, amb un firer i el seu ruc com a protagonistes.

20-07-17 FOR + (Xarop Teatre) 02

El divendres 21 seran tres els espectacles. App Creacions oferirà La gallina de los huevos de horo, on la compra d’un au serà l’inici d’un conflicte… amb solució. Cachirulo realitza una adaptació per a marionetes del text de Valle-Inclán La cabeza del dragón, en la qual mostra les aventures del Príncep Verdemar i del seu follet amic. Mentre que Pantarhei repetirà amb Askotillo.

El dissabte 22 es podrà gaudir de nou amb La gallina de los huevos de oro, a càrrec d’App Creacions. Mentre que Elfo Teatre representarà Los 7 cabritillos y los 3 cerditos, explicant una història coneguda i adaptada ja a tots els mitjans de transmissió, apostant en aquesta ocasió per titelles manejades per actors a la vista de tots, acompanyant música en directe.

El diumenge 23 serà el dia amb major activitat. La Tirita representarà una obra de curta durada (15 minuts), per la qual cosa realitzarà tres passades de Con la mor-t, un recorregut pels elements tradicionals de la porra. Cachirulo repetirà amb Cabeza de dragón. I com a especial celebració d’aquests 15 anys, el Centre de Titelles de Lleida protagonitzarà una cercavila denominada Hathi, amb un gran elefant obrint camí entre els espectadors, llançant un missatge de respecte als animals i la naturalesa. Per a acabar aquesta jornada, el concert Chumichuma ¡Bailar sin parar! Com a protagonista, Alberto Rodrigo, músic saragossà que ha tocat amb Russian Red i Fuel Fandango, a més de ser membre de grups com Tulsa o Ringo. Al costat de Chuma, un monstre d’una altra dimensió que va conèixer la música en un concert de Vetusta Morla, munta una actuació per als més joves i també per a adults.

L’última jornada s’obrirà amb El bastavel antiguo, en el qual Galiot explica la història d’un camperol que construeix un teatret ambulant amb el qual recorre els pobles. Com a punt final d’aquesta XV edició, la companyia italiana La Bottega Teatrale i la seua La fame di Arlecchino, un espectacle de màscares amb els personatges de la Commedia de’ll Art, en el qual no falten les porrades.

Programa del XV Festival Titelles a la Mar d’Oropesa

Dimecres 19
20.30. Passeig de la Petxina. Espiral Teatre: Locos por la música (cercavila; durada: 60 minuts)

Dijous 20
18.00, 19.00 i 20.00. Torre de Rei. Xarop  Teatre: For + (durada: 25 minuts)
20.00. Plaça Mayor. Teatro Pantarhei: Askotillo (durada: 55 minuts)
21.00. Torre de Rei. Xarop Teatre: For + (durada: 25 minuts)

Divendres 21
20.30. Platja La Petxina. App Creacions: La gallina de los huevos de oro (durada: 50 minuts)
21.00. Marina d’Or. Títeres Cachirulo: Cabeza de dragón (durada: 55 minuts)
23.30. Plaça Mallorca. Teatro Pantarhei: Askotillo (durada: 55 minuts)

Dissabte 22
21.00. Platja La Petxina. App Creacions: La gallina de los huevos de oro (durada: 50 minuts)
21.30. Platja La Petxina. Elfo Teatre: Los 7 cabritillos y los 3 cerditos (durada: 50 minuts)

Domingo 23
18.00, 19.00 i 20.00. Torre del Rei. La Tirita de Teatro: Con la mor-t (durada: 15 minuts)
20.30. Platja La Petxina. Títeres Cachirulo: Cabeza de dragón (durada: 55 minuts)
21.30. Platja Morro de Gos. Titelles de Lleida: Hathi (durada: 60 minuts)
22.30. Plaça Malloraca. Alberto Rodrigo: Chumichuma ¡Bailar sin parar! (concert; durada: 60 minuts)

Dilluns 24
20.00. Plaza Mayor. Galiot Teatre: El bastavel antiguo (durada: 50 minuts)
22.00. Platja La Petxina. La Botegga Teatrale: La fame di arlecchino (durada: 45 minuts)

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!