El Rototom Sunsplash 2018, també en format ‘mini’

unnamed

Respirar cultura, xopar-se d’aprenentatge i compromís social, submergir-se en un mar de valors i experiències combinades amb moments de relax. Tombar-se al sol al costat del Mediterrani. Riure. Somiar. Divertir-se. Córrer. Jugar. Saltar. Connectar. I fer-ho, tot açò, en família. Són només algunes de les opcions que el Rototom Sunsplash de Benicàssim acosta a els qui tenen en el seu horitzó més proper planificar unes vacances familiars diferents.

Tretze àrees extramusicals armen la basa cultural per a aquest 25 aniversari, del 16 al 22 d’agost Benicàssim, i afermen aqueix festival diürn perfecte per a descobrir en família. Diverses d’elles es constitueixen com a territori obert al públic infantil i els seus acompanyants.

En un dels racons més refrescants del recinte de concerts, sota una densa pineda, s’alça Magicomundo. Ací el joc lliure i espontani és el vehicle per a transitar pels territoris que enriqueixen l’àrea, fomentant la creativitat i la imaginació. Es poden construir manualitats amb materials reciclats, experimentar amb jocs d’aigua, llegir o alçar un castell d’arena. A més, de la mà de Family Tree Kids –tenda especialitzada en jocs de fusta ecològics- i la signatura alacantina de joguets tradicionals Cayro, Magicomundo comptarà amb un espai per a xicotets de 0 a 3 anys amb experiències sensorials, materials naturals i estructures per a desenvolupar la seua motricitat. També Cayro desplegarà els seus jocs de taula per al públic més adolescent. Mentre, dins de l’equip d’educadors de Magicomundo estarà el personal de Komba Educació: una aposta pel bilingüisme –espanyol, anglès- per a facilitar l’intercanvi cultural.

Encara en Magicomundo, cada dia, a primera hora de la vesprada, hi haurà activitats per a viure en equip: des de balls en família a contacontes amb consciència. I per a les mares i pares, s’han programats tallers i xarrades per a acostar altres mirades sobre la criança i intercanviar inquietuds amb el suport de diferents col·lectius, com Imagine Elephants. Aquesta entitat participarà en una de les ponències del Foro Social: Jugar, educar para la vida, al costat de Miguel Castro, de Diraya Expresión, referent en educació creadora.

26685648_1546904912083441_1624528941193699725_o

Rototom Circus és una altra de les parades d’obligada visita per al públic familiar. Tallers amb la madrilenya Escuela de Circo Diverso i l’Associació Valenciana de Circ, les tradicionals olimpíades de circ i fins a quatre xous, amb Check Point Clown, de Pallasos en Rebeldia, liderant el cartell. La companyia gallega és responsable de Festiclown, que ha traslladat l’ambient circense a llocs com a Palestina o els campaments de refugiats sahrauís, on fa falta traure somriures. Al costat d’ella eixiran a escena també Banton El Viajero, Circo Circulum i l’Associació Valenciana de Circ.

La picada d’ullet al públic familiar s’estendrà també enguany al African Village de la mà de Fekat Circus, la companyia etíop que obrirà l’escenari de l’àrea amb el seu espectacle Move in. El racó més africà del recinte desplegarà a més un bon nombre d’activitats inclusives, obertes a tot tipus de públics, igual que l’agenda de Pachamama, del Mercado ArteSano o la de l’àrea més playera del festival: el Solé Reggae Rototom Beach, als peus del Gurugú castellonenc.

Al costat de l’oferta lúdica destaquen les comoditats del recinte, amb menús adaptats als paladars dels més xicotets en la zona de restauració i diversos punts de subministrament d’aigua per a combatre la calor estival i blindar la hidratació. Plusos que abasten a la zona de descans del festival: l’acampada, amb parcel·les per a famílies amb fills en l’àrea més ombrejada del càmping, barrades i amb accés a serveis com el parc infantil i els banys reservats a xiquets.

Área Magico Mundo del Rototom Sunsplash'15. Foto: Luca Valenta.

Área Magico Mundo del Rototom Sunsplash’15. Foto: Luca Valenta.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!