Droide Comunidad aposta per la robòtica educativa com a ferramenta pedagògica

Droide-Comunidad-Castellon

Un xiquet o xiqueta construint i programant el seu propi robot? La robòtica com a eina multidisciplinària d’aprenentatge? Preguntes del passat. Així de clar ho té l’equip de Droide Comunidad. Però, què és Droide Comunidad? Es tracta del primer projecte emprenedor i pioner de robòtica educativa que va veure la llum a València en 2013. Des de llavors, Jorge Pérez (CEO Droide Comunidad) i els seus han demostrat que existeixen noves tècniques d’aprenentatge a través de la robòtica educativa i ara, des de maig de 2018, també ho fan en la seua segona seu a Castelló, ubicada en el carrer de Rafalafena, número 39 (edifici comercial, local 9).

Quan parlem de robots, no ens referim a aquells que apareixen en les pel·lícules, sinó que és a través de la robòtica educativa on xiquets i xiquetes disposen de diferents eines amb les quals podran aprendre i comprendre com funciona el llenguatge de la programació i el llenguatge que existeix entre la màquina i la persona. Pot semblar complicat, però la veritat és que Droide Comunidad ha aconseguit que des dels 4 anys d’edat, xiquets i xiquetes puguen construir i programar el seu propi robot. Tot la resta, efectivament, són preguntes del passat.

Droide-Comunidad-Castellon2

Però, a què ens referim quan parlem de robòtica educativa? Es tracta d’una eina que es pot utilitzar per a l’aprenentatge de diferents matèries relacionades amb l’enginyeria com són les matemàtiques, la programació, l’electrònica o la física. En definitiva, i tal com el propi equip de Droide Comunidad ens explica, “és un mitjà per a ensenyar d’una forma transversal conceptes tecnològics sota un enfocament  multidisciplinari”.

La robòtica permet que xiquets i xiquetes puguen desenvolupar de forma positiva el seu pensament lògic; la resolució de problemes sota un enfocament creatiu, la capacitat d’anàlisi i l’optimització d’una solució, entre altres beneficis.

“En Droide Comunidad Castelló van a trobar molta diversió i un projecte pedagògic seriós i sòlid”, ens avancen. Tallers de robòtica, programació, videojocs, disseny i impressió 3D adaptats a diferents edats, que arrancaran a partir d’octubre. Sense oblidar el seu campus per a aquest estiu, les extraescolars tecnològiques, que arrancaran a partir del pròxim mes d’octubre, o esdeveniments propis com el Smart Robot Competition (SRC) i les World Robot Olympiad (#WROValencia2018). Una altra de les eines que facilita Droide Comunitat és el seu propi club, el qual és totalment gratuït. A més, Droide comptarà amb la col·laboració de AUCA Projectes Educatius i Abast Animació.

Els adults també programen en Droide Comunidad Castelló

Segons ens avancen, Droide Comunidad Castelló compta amb una llarga experiència en la formació a adults i fins i tot de professorat, amb una oferta de tallers en la qual trobem de arduino, raspberrypi, programació amb makeblock o scratch, disseny i impressió 3D.

A més, Droide Comunitat també col·labora amb diferents institucions i empreses, centres educatius i universitats de la província.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!