Droide Comunidad aposta per la robòtica educativa com a ferramenta pedagògica

Droide-Comunidad-Castellon

Un xiquet o xiqueta construint i programant el seu propi robot? La robòtica com a eina multidisciplinària d’aprenentatge? Preguntes del passat. Així de clar ho té l’equip de Droide Comunidad. Però, què és Droide Comunidad? Es tracta del primer projecte emprenedor i pioner de robòtica educativa que va veure la llum a València en 2013. Des de llavors, Jorge Pérez (CEO Droide Comunidad) i els seus han demostrat que existeixen noves tècniques d’aprenentatge a través de la robòtica educativa i ara, des de maig de 2018, també ho fan en la seua segona seu a Castelló, ubicada en el carrer de Rafalafena, número 39 (edifici comercial, local 9).

Quan parlem de robots, no ens referim a aquells que apareixen en les pel·lícules, sinó que és a través de la robòtica educativa on xiquets i xiquetes disposen de diferents eines amb les quals podran aprendre i comprendre com funciona el llenguatge de la programació i el llenguatge que existeix entre la màquina i la persona. Pot semblar complicat, però la veritat és que Droide Comunidad ha aconseguit que des dels 4 anys d’edat, xiquets i xiquetes puguen construir i programar el seu propi robot. Tot la resta, efectivament, són preguntes del passat.

Droide-Comunidad-Castellon2

Però, a què ens referim quan parlem de robòtica educativa? Es tracta d’una eina que es pot utilitzar per a l’aprenentatge de diferents matèries relacionades amb l’enginyeria com són les matemàtiques, la programació, l’electrònica o la física. En definitiva, i tal com el propi equip de Droide Comunidad ens explica, “és un mitjà per a ensenyar d’una forma transversal conceptes tecnològics sota un enfocament  multidisciplinari”.

La robòtica permet que xiquets i xiquetes puguen desenvolupar de forma positiva el seu pensament lògic; la resolució de problemes sota un enfocament creatiu, la capacitat d’anàlisi i l’optimització d’una solució, entre altres beneficis.

“En Droide Comunidad Castelló van a trobar molta diversió i un projecte pedagògic seriós i sòlid”, ens avancen. Tallers de robòtica, programació, videojocs, disseny i impressió 3D adaptats a diferents edats, que arrancaran a partir d’octubre. Sense oblidar el seu campus per a aquest estiu, les extraescolars tecnològiques, que arrancaran a partir del pròxim mes d’octubre, o esdeveniments propis com el Smart Robot Competition (SRC) i les World Robot Olympiad (#WROValencia2018). Una altra de les eines que facilita Droide Comunitat és el seu propi club, el qual és totalment gratuït. A més, Droide comptarà amb la col·laboració de AUCA Projectes Educatius i Abast Animació.

Els adults també programen en Droide Comunidad Castelló

Segons ens avancen, Droide Comunidad Castelló compta amb una llarga experiència en la formació a adults i fins i tot de professorat, amb una oferta de tallers en la qual trobem de arduino, raspberrypi, programació amb makeblock o scratch, disseny i impressió 3D.

A més, Droide Comunitat també col·labora amb diferents institucions i empreses, centres educatius i universitats de la província.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

calabazarellena
Cuina divertida
Carabassa farcida

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!