El Festival Internacional Títeres a la Mar d’Orpesa complix la majoria d’edat

5. 2. EL PAÍS DE BABIA (1)

Entre el 21 i el 26 de juliolOrpesa de la Mar celebra la XVIII edició del Festival Internacional Titelles a la Mar. Aquest cicle d’espectacles de marionetes, que tindrà lloc als Jardins Torre del Rei i als Jardins del Far, compleix la majoria d’edat en un estiu marcat per la Covid-19. Per a cada jornada del festival, s’ha programat una obra teatral con doble passe: 20.00 i 22.00. L’accés és gratuït, però com l’aforament s’ha limitat a 75 persones per funció, has d’inscriure’t a través del telèfon 964 312 320 o de manera presencial en l’Oficina de Turisme de la platja de la Concha.

Pel que respecta a les mesures sanitàries que s’han de complir durant el festival, des de l’organització recomanen acudir als Jardins Torre del Rei o als Jardins del Faro amb quinze minuts d’antelació per a evitar aglomeracions. A més, subratllen que l’ús de la màscara és obligatori en tot moment i s’ha de respectar la distància de seguretat. Així mateix, s’ha col·locat un dispensador de gel hidroalcohólico en l’entrada perquè tots els assistents es desinfecten les mans abans d’accedir al recinte. El públic ha d’asseure’s en grups de com màxim cinc persones, sempre que tots els integrants convisquen en el mateix habitatge.

1. 1. FABULARÍA (1)

FABULARíA

El 21 de juliol als Jardins del Faro la companyia de Teatre la Carreta representarà Fabularía. Aquest grup d’artistes té una dilatada trajectòria, atés que es van constituir com a companyia teatral en 1985. Aquest és un espectacle molt àgil i participatiu que està especialment creat perquè es puga adaptar a qualsevol espai, una plaça, un parc, una aula…

  • Sinopsi: “Pareu atenció a aquest pobre joglar que més de mil històries us ve a contar. Trobador, poeta, cantor; cante contes, contes cante i recite versos quan m’alce”. Així comença Fabularía, un espectacle dinàmic i participatiu, que compta amb la gràcia del Joglar i el ritme dels Titelles. Una proposta de la Carreta Teatre realitzada per a xiquets i xiquetes, que recull algunes de les més belles rondalles.

L’ÚLTIM CAVALLER

La companyia d’origen argentí Retablo de la Ventana, que en 2020 compleix 30 anys realitzant obres teatrals de marionetes, ens porta L’Últim Cavaller. Aquest espectacle s’ha programat per al 22 de juliol als Jardins Torre del Rei.

  • Sinopsi: “Divertida comèdia que narra la història de Filipe Naseaux de la Zamponia, l’Últim Cavaller errant que segueix rigorosament els preceptes dels Llibres de cavallers i Princeses, per tant necessita conquistar el cor d’una princesa i ix en la seua cerca al costat del seu cavall Anníbal. Però la realitat li plantarà cara i trobarà un món molt canviant. Una simpàtica història amb bruixotes follets i Dracs que qüestiona els valors dels contes tradicionals”.

2. 2. EL ÚLTIMO CABALLERO (1)

GATS, RATOLINS I RATETES

L’espectacle de titelles Gats, Ratolins i Ratetes serà escenificat als Jardins del Faro el 23 de juliol per la companyia valenciana Teatre La Caixeta que ha participat en la Trobada de Teatre Europeu, el Festivale Internazionale de Teatre per Ragazzi o la Festa Internacional del Titella.

  • Sinopsi: “Cansat El ratolí Martín i la gateta Carlota, amb els seus coneguts contes i populars cançons, ens presentaran les més famoses històries de gats i ratolins: la rateta presumida, el senyor Don Gat, el ratolí Pérez, el gat amb botes, el Twist dels ratoncitos, baix d’un botó, el gat mimoso, etc. Un espectacle amb música i cançons, objectes, ninots i sorpreses”.

M’HE PORTAT BÉ

La companyia lleidatana La Pantomima, fundada en 2005 per Lliliana Miret i experta en teatre de carrer i infantil, interpretarà M’he portat bé als Jardins del Faro el 24 de juliol. Un espectacle educatiu, amb divertides històries que ens faran reflexionar sobre el comportament dels personatges, de la manera més innocent en la mirada d’un xiquet/a.

  • Sinopsi: “Tinc pipi, encara que els seus pares li avisaren que no podia alçar-se del llit aqueixa nit, Martina no els va fer cas, i és quan va sentir una veu. Tal era el ratolí Pérez. Un monstre davall del llit. Joan que no té mai por, no pare d’escoltar sorolls davall del llit, però ningú ho cree. Qui sap el que s’amaga davall d’un llit? El regal més desitjat, Jan i Gina dos germans que per casualitat celebren el mateix dia el seu aniversari. Tot un misteri que hauran de resoldre si volen trobar el seu regal”.

5. 1. EL PAÍS DE BABIA (1)

EL PAÍS DE BABIA

El 25 de juliol la companyia de la ribera del Xúquer El ball de sant Vito representarà l’espectacle de marionetes El País de Babia als Jardins del Faro. Amb aquesta adaptació de contes populars valencians combinats amb música i cançons populars en directe pretenen “reavivar els titelles de guant tradicionals es la nostra terra”.

  • Sinopsi: “Cansat de sentir-se com un babau, el titella Mingo decideix deixar la seua casa i emprendre un llarg viatge. Anirà a una terra estranya on totes les coses es fan sense sentit. Allí haurà de resoldre els embolics que s’anirà trobant, i comprendrà que utilitzant la seua astúcia pot viure moltes aventures i fer bons amics.” Adaptació de diversos contes populars valencians, representats amb titelles de guant tradicionals de la nostra terra: embolics, cachiporradas, participació del públic… Amanit amb música i cançons populars interpretades en directe. Un espectacle didàctic i còmic que reviu la tradició.

PIT EL VALENT

La dihuitena edició del Festival Internacional Titelles a la Mar s’acomiada d’Orpesa de la Mar el 26 de juliol amb Pit el Valent. Una funció de titelles que representarà la companyia castellonenca Xarop Teatre als Jardins Torre del Rei.

  • Sinopsi: “Pit és un xiquet que es perd pel bosc, en cerca de la seua nova amiga, es refugia en una antiga casa, on no tot és com sembla. Un bruixot amb aparença de malvat farà l’impossible per expulsar a Pit de la seua casa fent-li sentir por, però Pit no s’espanta fàcilment. Les tàctiques terrorífiques del bruixot no acaben de fer efecte. Encanteris, un dimoni, una gran calavera i un drac són convocats per aquest bruixot, al qual li ixen les coses justament a l’inrevés. Pit ens demostrarà la valentia que li caracteritza.

PROGRAMACIÓN FESTIVAL TITERES (2)

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!