L’agenda cultural provincial s’activa en els municipis de l’interior amb propostes per a totes les edats

xarx

Una programació amb un total de 48 propostes culturals (totes elles amb entrada lliure) repartides en distints municipis de l’interior de Castelló: jocs, tallers, concerts, exposicions, teatre de marionetas… Una excusa perfecta per a conéixer i deixar-nos caure en llocs com Argelita, Lucena del cid, Cirat o Fanzara (amb el seu increïble MIAU), entre altres molts.

Es tracta d’una iniciativa de la Diputació de Castelló que té doble objectiu: desenrotllar una agenda cultural per als mesos de juliol i agost pensada per al públic infantil i familiar que arribe a tota la província i impulsar el turisme. Projecte que se suma a la recentment anunciada programació de cine d’estiu en aquells pobles d’interior amb menys de 400 habitants.

A continuació, repassem què podràs trobar en l’agenda cultural provincial 2020, i si vols més informació sobre horaris i localitzacions pots consultar la nostra agenda.

El dolçainer de Tales

La inesgotable companyia Xarxa Teatre recorrerà la geografia de la província representant El Dolçainer de Tales, que situa a l’espectador a la meitat d’una autèntica festa popular; des de la crida del pregoner fins als balls de gegants i cabuts o les clàssiques revetles en la plaça. Tot això amanit amb la tradicional música de la dolçaina que caracteritza les festes del nostre entorn.

Xarxa Teatre representarà El Dolçainer de Tales a Vallibona, Sot de Ferrer, Benafigos, Cabanes i a La Torre d’en Besora.

Festival de teatre Festelànim

Seguint amb les activitats de caràcter teatral, ens centrem en el festival Festelànim, un cicle d’obres de teatre i animació organitzats per la companyia Splai Teatre en el qual també actuarà Ravatukem Batukada, La Inestable, Mag Pinchito, Purpurina Circus, Salva El Mussennacitu, Fanfi García i La Troupe Malabó. Una representació de conegudes companyies de teatre i animació infantil que acostaran màgia, clown, circ, música, ball, contacontes, etc.

El festival de teatre Festelànim se celebrarà en diferents localitats de la província com Cervera, Villores, Tírig, La Pobla Tornesa, Cirat, Atzeneta del Maestrat i Xilxes

Temps d’objectes

Una altra de les propostes culturals és Temps d’objectes amb tres activitats diferenciades, encara que amb un mateix denominador comú: les titelles. Com? Amb exposicions de titelles amb visites guiades, tallers de construcció de marionetes per a xiquets i xiquetes i un espectacle teatral de titelles per a públic familiar.

Temps d’objectes es durà a terme a Cinctorres, Santa Magdalena de Polpís, Vistabella, Caudiel i Almenara.

Un món de jocs

Proposta cultural que es divideix en dues activitats en les quals es posa en valor la importància dels jocs tradicionals de la província. En primer lloc, s’ha organitzat una exposició per a aprofundir en la seua història i evolució. A més, també se celebraran sessions de jocs tradicionals per a evitar que desapareguen i promoure la seua pràctica entre les noves generacions.

Arribarà a diferents municipis de la província com Canet lo Roig, Corts d’arenós, Olocau del Rei, Benlloc i Jérica.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!