Tallers d’educació mediambiental per a xiquets i xiquetes a la Platja del Serradal

tortuga

“Ara toca gaudir” aclama la nova campanya de Turisme de l’Ajuntament de Castelló per a posar en marxa l’activitat cultural i d’oci a les platges del Grau de Castelló amb una programació d’estiu, en la qual també trobem plans pensats per al públic infantil i familiar en la Platja del Serradal.

I, és que, a més del cicle de contacontes Contes a peu de mar, dins de la programació també podem trobar un ampli ventall de tallers per a xiquets i xiquetes a través dels quals aprendran sobre medi ambient i biodiversitat marina mentre es diverteixen. Tots els tallers arrancaran a les 18.30 i finalitzaran a les 20.00 i tindran un aforament màxim de 30 persones per jornada. La inscripció és gratuïta i pots reservar places enviant un correu a castellon@touristinfo.net, telefonant al 964 35 86 88 o de manera presencial en les oficines de Turisme.

Cal recordar que, encara que totes les activitats es realitzaran a l‘aire lliure, s’ha de mantindre la distància de seguretat i l’ús de la màscara és obligatori. En el cas que no es puga garantir una separació interpersonal, els assistents hauran de fer ús dels seus equips de protecció. D’igual manera, s’han de mantindre les mesures de prevenció contra la COVID-19, com la rentada periòdica de mans mitjançant sabó o gel hidroalcohólico i l’aïllament i la desinfecció de la roba utilitzada una vegada es torne a la llar.

A continuació et detallem quins tallers podran gaudir xiquets i xiquetes aquest estiu a les platges del Grau de Castelló:

Les tortugues marines del Mediterrani

3 i 31 de juliol i 4 de setembre

Aquest projecte s’iniciarà amb una breu xarrada en la qual s’explicaran les particularitats de les tortugues que habiten la costa de Castelló. També s’ensenyara a identificar el rastre que deixen a les platges aquests animals per a fer un niu en el qual fresar. Més tard, es farà una espècie de simulacre en el qual els xiquets i xiquetes buscaran el rastre de les tortugues per a trobar els nius i comprendre com es reprodueixen aquests curiosos rèptils. Finalment, s’elaborarà un taller per a aprendre confeccionar plastilina casolana amb la qual es fabricaran figures de tortugues marines.

La invasió dels plàstics (amb taller de pintura de bosses de roba)

10 de juliol, 7 d’agost i 4 de setembre

Aquesta activitat consistirà en una neteja per grups de la Platja del Serradal. Després de la recollida de residus, es posarà en comú el fem obtingut per a analitzar que tipus de materials predominen i reflexionar sobre com es podria reduir l’impacte ambiental que generen. A continuació, es desenvoluparà un taller de pintura de bosses de roba que podran emportar-se a casa per a fomentar l’ús de bosses reutilitzables.

Què pesquem i què mengem?

17 de juliol, 14 d’agost i 11 de setembre

En aquest taller s’explicaran els diferents tipus de pesca que existeixen i l’impacte negatiu que generen en el medi ambient, des de les modalitats més tradicionals fins a la pesca moderna, posant l’accent en la perjudicial pesca d’arrossegament. A continuació, s’aprendrà a identificar les diferents espècies de peixos i el seu valor nutricional a partir d’un joc basat en el ‘qui és qui’. Per a acabar es realitzaran manualitats perquè els xiquets i xiquetes puguen elaborar el seu propi animal marí.

Yincana o geocaching: La biodiversitat a les nostres platges

24 de juliol i 21 d’agost

En aquesta activitat a l’estil cerca del tresor s’aprendrà sobre la biodiversitat d’espècies que contenen les platges, així com la mar Mediterrània (plantes aquàtiques, peixos, ocells marins, crustacis…). Després del procés d’exploració, que es realitzarà en xicotets grups, es posarà en comú totes les restes oposat i es farà una breu explicació. A manera de colofó, es jugarà a una espècie de ‘Pasapalabra’ que la seua temàtica serà l’aprés prèviament.

Altres activitats a les platges de Castelló per a xiquets/es

Enguany, el cinema d’estiu, que normalment se situava a la Platja del Gurugú, passa a la Platja del Pinar i tindrà lloc tots els divendres de juliol i agost a les 22.30 (entrada lliure). Encara que, de moment, encara no s’ha donat a conéixer les pel·lícules que es projectaran.

D’altra banda, entre el 13 de juliol i el 16 d’agost s’instal·larà a la Platja del Pinar també un parc aquàtic sobre una plataforma flotant perquè els més xicotets puguen jugar i entretindre’s (de 12.00 a 19.00, amb entrada lliure).

Cine de verano

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!