Mini violinistes

Banda Jove

A l’hora d’introduir els més xicotets en la música molt pocs pensaran en el violí com l’instrument idoni. Però a pesar que puga sorprendre, és ideal perquè xiquets i xiquetes a partir de tres anys comencen a interpretar música. Aquesta és la proposta de la Mini Orquestra de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca que en el seu segon any de funcionament compta amb 12 xicotets músics i una llista d’espera de més d’una trentena. Si vols conéixer com sona la música d’aquests mini violinistes, aquest dissabte 17 de desembre pots veure’ls actuar en l’Auditori Juan Varea, i per a completar, l’Orquestra dels majors.

Els xicotets assagen per parelles els dissabtes al matí amb la professora Eva Sorolla Lerma, i una vegada al mes, assaig general tots junts. “L’ensenyança es planteja com un joc i així, alhora que reben una educació musical, aprenen a treballar en conjunt i a respectar el material. En el temps que portem cap xiquet ha trencat el violí ni ha deixat el projecte”, explica Alfons Blasco, responsable de la secció de corda de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca de la qual forma part la Mini Orquestra.

Una de les mares dels xicotets violinistes coincideix que és una experiència molt satisfactòria, “pareix increïble que un xiquet amb tres anys siga capaç de tocar una cançó amb un violí, però en realitat els encanta, cada corda és un animal i per a ells és un joc”. En aquest sentit, Alfons assenyala que “es fabriquen violins molt xicotets que s’adapten a la constitució de cada xiquet, alguns són tan menuts que pareixen de decoració, i a més és un instrument amb una gran varietat musical, has de practicar molt per a endevinar la nota en un violí”.

El projecte engegat l’any passat pretén cobrir un segment d’edat, entre els tres i els vuit anys, que resulta de gran interés per a l’aprenentatge musical, però que no estava atés ja que és als vuit anys quan els xiquets i xiquetes poden incorporar-se a la Banda Jove. L’Agrupació Filharmònica compra els instruments per als xicotets i la quota per les classes és de 16 euros mensuals. Si t’interessa i donada la llista d’espera, val la pena posar-se a la cua com més prompte millor contactant amb l’Agrupació Filharmònica Borrianenca a través dels telèfons 663939155//629042798 o el correu  bandaborriana(arrova)hotmail.com.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “Mini violinistes

  1. hola . mi nombre es Martina Miralles de castellon de la plana distrito noreste, eh visto publicidad en ESPAI MENUT.
    ME HA GUSTADO y me gustaria que mi niña de cinco pudiera realizar este curso.
    pero antes me gustaria saber el horario que llevan, para parcipar. muchas gracias.

    • Hola Martina, ensayan los sábados por la mañana. Para conocer los horarios concretos y ver la posibilidad de apuntar a tu niña a la lista de espera puedes ponerte en contacto con la gente de la Agrupació Filharmònina en los teléfonos 663939155//629042798 o el correo bandaborriana(arroba)hotmail.com. Un saludo!

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!