Tot el Nadal per a descobrir els jocs, en l’Espai Jove de Vila-real

Milers d’escolars ja conten els dies per a les vacances de Nadal. Un descans per als xiquets i, de vegades, un autèntic mal de cap per als pares. No és d’estranyar que en molts municipis es dissenyen propostes que combinen l’oci i l’educació. Dit d’altra manera, se segueix aprenent però d’una manera més lúdica i així es trenca amb la rutina del cole.

Vila-real enceta El Descobriment dels jocs, una proposta de Món d’Animació que inclou com a fil conductor els jocs propis del Nadal i està dirigit a xiquets i xiquetes d’infantil i primària (3 a 12 anys). “La proposta està pensada com una història en la qual jocs, tallers, visites i altres activitats s’articulen entorn del Nadal, fins a concloure en la festa final del dia abans de Reis”, explica Felip Kervarec.

Els 110 xiquets que a partir del pròxim 27 de desembre i fins al 5 de gener participen en l’espai El descobriment dels jocs, cantaran nadales, escoltaran contes nadalencs, cuinaran coques i dolços típics d’aquesta època i rebran la visita de personatges màgics, des dels patges que ajuden als Reis Mags al Tió, un personatge entranyable del Nadal.

El Tió és un tronc al que se li dóna per a mejar per les nits i, normalment en la de Nadal, se li fa ‘cagar’ els regals que ha anat acumulant. No us sona? Potser alguna vegada heu escoltat cantar allò de “caga tió, ametlles i torró, si no cagues et donaré un cop de bastó”.

La iniciativa segueix la metodologia de la utilització del joc com eina educativa. Així és que a qui hagen obtingut una de les 110 places -avui, dimecres 21 de desembre, és la reunió amb els pares- van a viure dues setmanes intenses. L’horari és de 9.00 a 13.00 hores encara que tenen servei d’obertura de portes a partir de les 7.45 i de recollida fins a les 14.15 hores en l’Espai Jove. Els esperen sorpreses, endevinalles i fins i tot a gimcanes per a descobrir el personatge del dia. Tot un repte, tota una diversió.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!