Una Escoleta que et fa sentir (quasi) com a casa

Ummm. Olora tan bé que, a pesar d’haver desdejunat, em sonen els budells. I només són les nou i mitjana del matí. És la cuina de L’Escoleta de l’UJI, on Belinda i Fina preparen menjar casolà per als nens i nenes des dels 4 mesos fins als 3 anys que tenen ací el seu primer contacte amb l’escola. I l’elecció no és gens fàcil perquè per als pares és la primera vegada que van a deixar als seus fills en un entorn que no és el familiar.

No és el familiar… de moment. Anna, Reis, Marian, Maite o Sonia són algunes de les persones que s’encarreguen que en L’Escoleta de l’UJI et sentes gairebé com a casa o almenys d’intentar-lo. El seu projecte es basa a construïr una escola oberta a les famílies, paticipativa, no confessional i una escola valenciana, en la qual no solament s’aposta pel valencià com llengua vehicular sinó que també es recuperen tradicions o es potencien altres com Sant Antoni.

L’Escoleta és això i molt més. Podràs compartir amb els teus fills la Suqueria, la cura de l’hort, la festa de la Castanyada, la de Sant Joan -els nens es queden a dormir en l’escola i no et pots ni imaginar la festa que suposa per a ells-, participar en el Mercat del Bescanvi i, si tens sort, fins a coneixeràs al senyor Hivern.

I en un entorn molt xulo, el campus de Riu Sec de la Universitat Jaume I. I amb unes instal·lacions pràcticament noves. Et rebrà un vestíbul ampli i lluminós sempre adornat amb els dibuixos i pòsters que realitzen els nens. Ara tenen una gran coloma de la pau feta a força de mans de paper blanc retallat.

No obstant això, la continuïtat d’este projecte educatiu depèn que hi haja preinscripcions suficients. I la data límit és el 17 de febrer. Si t’interessa, crida al telèfon 964 10 72 62 de 8.00 a 17.00 i concerta una visita. També pots enviar un correu electrònic a escolainfantil@uji.es o emplenar el formulari de preinscripció que trobaràs seguint aquest enllaç.

Peücs, Biberons o Chupetes són altres tres escoles a la ciutat de Castelló que segueixen un model de gestió paregut: són de titularitat municipal però les gestiona una empresa privada. Si vols consultar la guia de centres docents en la primera etapa d’infantil (0-3 anys) que recull la Conselleria d’Educació punxa este enllaç. Des del departament d’Educació aseguren que ara per ara està garantida la continuïtat de les ajudes d’escolarització en esta etapa, però potser es canvien els criteris de concessió de les subvencions.

Si estàs buscant a quina escola infantil, guarderia o ludoteca -no són el mateix, però sabem que són els noms amb els quals els pares nomenen indistintament a esta primera escola-, Espai Menut t’oferix un directori de centres (hi ha més de 50) que podràs trobar a Castelló, Vila-real, Borriana, Almassora i Benicàssim. Trobaràs els telèfons de contacte per a poder cridar i concertar visites o demanar la informació que necessites.

Sabem que no estan tots els centres que existeixen, ací només hem recollit els quals ens han enviat informació o els quals hem trobat a través de diverses fonts de consulta. Si coneixes alguna guarderia, ludoteca o escola infantil que no està inclosa en el llistat solament has d’enviar-nos un correu electrònic a info@espaimenut.com amb el nom, telèfon de contacte, adreça postal, adreça web i una breu descripció. Si apareix el centre i vols millorar la informació o canviar alguna dada, envia els suggeriments al correu anterior.

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

5 thoughts on “Una Escoleta que et fa sentir (quasi) com a casa

 1. Es un privilegio tener centros como l’Escoleta de l’UJI! Las instalaciones son muy buenas y el proyecto que desarrolla el equipo docente al completo es maravilloso. Los niños están encantados y nosotros los padres también.

 2. Me encanta la escoleta de la UJI, ahi esta mi nieta querida y preciosa sandra, adoro a sus maravillosas seños también . Exitos y toda la suerte del mundo les deseo

 3. L’Escoleta de la UJI es uno de los mejores centros de la provincia de Castellón en cuanto a instalaciones y a calidad humana del equipo que lo dirige. Hay que destacar que aún siendo los niños muy pequeños trabajan con ellos mediante un proyecto educativo ejemplar. Los niños disfrutan con todas las actividades y talleres que se les proponen, y no solo ellos, los padres también participamos de todo lo que se realiza en l’Escoleta. Esto nos hace que volvamos a nuestra juventud. Cuando dejamos nuestros hijos en l’Escoleta sabemos que van a estar muy bien cuidados lo que nos da tranquilidad en un momento tan complicado como es dejar a nuestro hijo en un cole e irnos a trabajar.

 4. Tuve la gran suerte de estar haciendo prácticas del grado superior de Educación Infantil en l’Escoleta de l’UJI y os puedo asegurar que es un sitio fantástico.
  Los niños y niñas están muy bien cuidados y se lo pasan en grande.
  La educación se plantea desde el juego y la investigación de los mismos alumnos/as. Toda la comunidad educativa es una gran familia y es una escuela infantil muy, muy cercana.
  Faltan palabras para explicar el gran trabajo que hacen y la maravillosa metodología que siguen.
  Todo está en perfectas condiciones cada día y la comida, ¡casera y buenísima! Un gran ambiente tanto para niños y niñas, como para padres y madres.
  La recomiendo a todo el mundo y les mando un enorme beso desde aquí.

 5. Como madre deciros que no os podeis imaginar el cariño que reciben allí nuestros hijos, lo que aprendren, lo que se divierten, lo que crecen y todo eso nosotros, la familia, lo hacemos con ellos, nos hacen partícipes de todo, de ahí su lema: “El puzle de l’escola el construïm entre totes i tots” . Que lástima me da que mi niña tenga que pasar al cole el año que viene…..

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!