Suggeriments d’una Nit Màgica per a xiquet(e)s

No hi ha una Nit Màgica, sinó tantes com espectadors (també xiquets i xiquetes) s’acosten cada any a l’experiència que Xarxa Teatre proposa durant les festes de la Magdalena (dimarts, 13 a les 23.00 des de la plaça Cardona Vives). Pocs actes atrauen a tanta gent com este correfoc, un espectacle itinerant on el foc i els dimonis són els protagonistes. Més de 20.000 persones segueixen cada any a Sant Raro i la seua cofradia de dimonis blancs en el seu passejar pels carrers de Castelló.

La Nit Mágica es un espectacle per a tots els públics encara que, com en tot muntatge pirotècnic, hi ha una sèrie de precaucions que s’han de tenir bé en compte, més encara si vas acompanyat pels teues fills i filles. Ací tens algunes de les suggerimentss que ens han trasladat els directors de Xarxa Teatre, Leandre Escamilla i Manuel Vilanova, per què enguany la Nit Màgica siga, més que mai, una cosa de xiquet(e)s… Això sí, si a l’endemà no han d’anar al cole:

A galligotas no, gràcies

No és aconsellable que els pares pugen als seus fills als muscles. Pot ser que el xiquet veja millor l’espectacle, sí, però no s’ha d’exposar als menors a les espurnes.

Els cotxets de bebé, a casa

Xarxa Teatre desaconsella l’assistència a l’acte de persones amb cotxets de bebés, sobretot si un se sitúa en el centre de l’acció. Cal recordar que és un espectacle pirotècnic i amb massiva afluència de públic.

Millor des de punts estàtics

El millor, per tant, és evitar el tràfic de les grans aglomeracions, pel que, si vas amb xiquets xicotets, el més recomanable és gaudir-lo en punts més estàtics, com l’inici en la plaça Cardona Vives o el final, en algun dels laterals de l’avinguda del Rei En Jaume.

Si segueixes als dimonis, extrema las precaucions

No resulta aconsellable que aquells que assistisquen a la NIt Màgica amb xiquets s’apropen fins al centre mateix de l’acció. Des de Xarxa Teatre recorden que és difícil preveure la direcció de molts dels quals van a la carrera en recerca del foc pel que si decideixes participar acompanyat amb menors hauràs d’extremar les precaucions.

Segur que amb estes precaucions, el més xicotets començaran a entender què és eixa barreja de pólvora, color, fum, música, soroll y curses que atrau a tanta gent. Ja tindran temps per ballar amb els dimonis més endavant.

I com el foc, la música i el ball criden, Xarxa Teatre invita a tot el móm, grans i xicotets, a seguir les següents instruccions bàsiques per viure en gran la Nit Màgica:

Dur roba vella (si pot ser, vaquera) resistent a les espurnes

Protegir el cap con gorres, barrets, mocadors, caputxes…

Dur calçat adequat per qui desitge seguir el recorregut dels dimonis.

La Nit Màgica és un espectacle que reuneix a més de 20.000 persones saltant, ballant i corrent…. I més que un espectacle, la Nit Màgica és una experiència per a la vista però també per a l’oïda i l’olfacte.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

3 thoughts on “Suggeriments d’una Nit Màgica per a xiquet(e)s

  1. Pingback: Tombacarrers, Coso Multicolor, Fira Alternativa y Ofrenda, colofón a la menuda Magdalena | Espai Menut

  2. Pingback: Espai Menut | ...Y 376 días después, la Magdalena 'más menuda' ya está aquí

  3. Pingback: Espai Menut | Programación infantil Magdalena 2015: cien motivos y pico para no parar en casa

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!