Tallers per a créixer i gaudir entre llibres

A penes saben caminar i els llibres se’ls escorren entre les mans,  però ja són capaços d’assentar-se uns minuts per a escoltar un conte, de reconéixer la biblioteca com un espai per a la diversió, de gaudir entre llibres… La Biblioteca Municipal de Vila-real organitza activitats per a xiquets i xiquetes a partir dels 15 mesos i fins als 6 anys, perquè la passió per la lectura es pot aprendre a viure des de xicotet. Durant aquesta setmana, del 12 al 15 de març, s’obrirà un nou termini d’inscripció per a les activitats corresponents al trimestre de març a maig.  En total, 104 places per a tallers d’animació a la lectura adaptats a cada edat. “Contes i bolquers” per a peques de 15 mesos a 2 anys acompanyats per un major; “Contes animats” per a 2 i 3 anys, i “Contes a foc lent” per als que ja tenen entre  4 i 6 anys. En la web de biblioteca de Vila-real pots trobar la informació sobre els horaris de cada un dels tallers que es realitzen tant a la nova Biblioteca Infantil de l’avinguda de Pius XII com a l’agència de lectura d’El Pilar.

Les responsables de la biblioteca infantil destaquen la bona acollida d’aquests tallers que van començar fa ja 12 anys, amb una primera experiència en la Biblioteca d’Estiu de 2000 que després es va consolidar com una activitat de referència per als més menuts. Des de fa molts anys s’encarrega de la gestió dels tallers l’empresa de serveis d’animació i activitats educatives Món d’Animació. “L’objectiu en el cas de xiquets d’un any és establir un primer contacte amb els llibres i que comencen a reconéixer l’espai físic de la biblioteca, que gaudisquen d’un moment social rodejat de llibres”, explica Felip Kervarec, de Món d’Animació.  A més, en aquest espai de Bebeteca també trobaràs els consells i recomanacions per a acostar als menuts a la lectura amb les majors garanties d’èxit. “Ja un poc més majors, als 2 i 3 anys, comencem ja a treballar el principi de separació, té una continuïtat però els xiquets ja es queden sols un temps reduït per a realitzar activitats el punt de trobada de les quals sempre és el llibre”, explica Felip.

Món d’Animació realitza tallers d’animació a la lectura també en les biblioteques de Castelló de la Plana, Borriana, Onda, La Vall d’Uixó, Moncofa, Borriol i Vinarós.  Més enllà d’aquests tallers, també organitza visites per a escolars a la biblioteca en què tracten d’explicar “què és la biblioteca i com funciona de forma divertida”, assenyala Felip, la qual cosa afavoreix moltes vegades l’acostament a aquest entorn de xiquets i xiquetes menys acostumats a anar a la biblioteca.

I és que, més enllà dels beneficis de la lectura, la biblioteca és un recurs excel·lent per a passar un estona amb els peques. En el cas de la de Vila-real, pots descobrir les guies de lectura que preparen sobre temes diferents; accedir al préstecs de llibres, revistes, pel·lícules… per un termini de 15 dies renovable per internet en el cas de les publicacions impreses; acudir als conta contes que organitzen periòdicament,… A més, per cada llibre que tragueu els peques poden acumular lectopunts per a canviar-los per dibuixos per a pintar i retallables, una altra raó més per a omplir la bossa amb fins a sis llibres i una revista… i a continuar llegint a casa.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!