La dansa interactiva de ‘Farfalle’ llena el Teatre de Benicàssim

La dansa interactiva de Farfalle arriba al Teatre Municipal de Benicàssim (dimecres, 21 de març a les 19.00) per a dibuixar moviments suggeridors amb la música i en la qual art i joc es fusionen. Ana Llorens, Vanesa Melgar i María Blanco podran gaudir en directe d’esta obra de la mà d’Espai Menut , elles són les guanyadores de les tres entrades dobles que hem sortejat. Enhorabona i que gaudiu de Farfalle! A la resta, gràcies per participar i no deixeu de veure la proposta d’una companyia de prestigi internacional.

Farfalle és més que un espectacle de dansa, és un viatge especialment dedicat a les xiquetes i als xiquets pintors i ballarins. Conta la història vital de les papallones, a través de la dansa, la música i les imatges, que es projecten sobre la catifa interactiva i en dues ales obliqües de l’escenografia. L’espectador participa en de l’escenari i s’expressa entre les imatges que reaccionen als seus gestos. L’obra està recomanada per a xiquets i xiquetes a partir de 5
anys.

Amb Farfalle, la companyia italiana TPO (Teatro di piazza o d’occasione) prossegueix una experimentació sobre les potencialitats expressives relacionades amb l’ús de nous llenguatges digitals i tecnologies interactives per mitjà de sensors a temps real, associats a la dansa, la música i el moviment. TPO ha recorregut teatres de tot el món amb les seues obres i torna ara a visitar Benicàssim amb esta dansa interactiva en la qual el públic és part activa de l’espectacle.

Observa una papallona. El moviment del vol i el batre de les ales se semblen a un pinzell que dibuixa en l’aire, però també sembla una dansa. Aqueixa divertida dansa de vegades dura solament un dia. Ací ho tens, mira, hi ha un paisatge, un ou, una larva, una eruga, una papallona, moltes papallones. Són bellíssimes, de colors, volen pel vent, et murmuren a cau d’orella. Són ballarines que pinten en l’aire amb les seues grans ales.

En l’espectacle, tot ho conten amb música i imatges dues ballarines. L’escenografia està formada per una catifa blanca i dues grans ales. Les imatges es projecten sobre diferents plans: el plànol horitzontal de la catifa i la verticalitat de les dues ales obliqües. Alguns objectes estilitzats decoren també l’escenari. Es convida a l’espectador a participar, a entrar dins de l’escenari, a moure’s entre les imatges que reaccionen als seus gestos, els seus moviments. Les imatges ho envolten.

La companyia TPO, creada en 1981, té la seua seu en Prato
(Itàlia) en el Teatre Fabbrichino i treballa com companyia en residència en el Teatre Metastasio Stabille della Toscana. El grup, dirigit per Davide Venturini i Francesco Grandi, realitza obres interactives interpretades per ballarins/as i pel públic que han redefinit el concepte de teatre per a la infància com “teatre immersiu”, un ambient sensorial on s’experimenten els límits subtils entre l’art i el joc més enllà de les barreres de l’idioma i la cultura.

Gràcies a l’ús de sensors i imatges projectades es realitza una posada en escena teatral (veure vídeo) caracteritzada per un estil gràfic i sonor creat per Elsa Mersi (grafisme digital), Spartaco Cortesi (espai sonor), Rossano Monti i Martin Von Gunten (enginyeria informàtica).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “La dansa interactiva de ‘Farfalle’ llena el Teatre de Benicàssim

  1. Pingback: El Quijote en versión clown y para todos los públicos llega a Benicàssim | Espai Menut

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!