Culla i Parc Miner del Maestrat, una visita que pot tindre premi

Culla té per lema ‘ratllant el cel’ i no van mal encaminats. La localitat s’enfila com si, efectivament, voldria tocar el cel i conserva encant suficient per passar una estada al cor del Maestrat. Si a tot això li sumes recursos com el Parc Miner del Maestrat, la seua mil·lenària carrasca o el centre d’interpretació del Molí de l’Ordre pots passar un dia -o un cap de setmana- especialment pensat per anar en família. Et faltaran hores, ja ho veuràs.

Menys coneguda a nivell turístic que Morella, Peníscola o Sant Mateu però no per això menys interessant, Culla ofereix la possibilitat de fer visites guiades al seu nucli antic, prèvia reserva al telèfon 685 31 53 85, a les 10.00, les 12.00, les 14.00 i les 16.00 durant la Pasqua. Una hora de passeig aproximadament pels seus carrers costeruts (tingueu-ho en compte per si aneu amb un nadó perquè potser vos compensarà utilitzar motxilla) on vos ensenyaran edificis com l’antiga presó, la muralla o l’antic hospital.

A les 17.00 es pot visitar, també amb reserva prèvia al mateix número de telèfon, el centre d’interpretació del Molí de l’Ordre, a la partida del Molinell. Una bona oportunitat per conèixer com funcionaven aquests molins i explicar als més petits com s’aconseguia la farina per fer el pa. També pots fer una passejada amb barca per l’estany.

Si encara et queda temps, pregunta com arribar a la mil·lenària carrasca de Culla perquè la tens molt a prop i les seues dimensions deixaran bocabadats als xicotets … i als majors. Està situada en una finca privada -i tancada- però es veu perfectament. Al costat hi ha un bar amb pàrquing per deixar el cotxe.

I no pots anar a Cullar sense acostar-te al Parc Miner del Maestrat, les mines de ferro Victoria-Esperanza el traçat comparteixen Culla i la Torre d’En Bessora. El parc està compost per un entramat de galeries de més de 4 quilòmetres els minerals van ser extrets des de la dècada dels 40 fins a finals dels anys 60 del segle passat. En este article trobaràs més detalls sobre el recorregut per les mines.

Les mines obren durant el cap de setmana de Pasqua -14, 15 i 16 d’abril-amb visites a les 11.00, 12.00, 13.00 i 16.00; per a la resta de dies concertar visites al telèfon 651.177.071. També podeu seguir les novetats a través del facebook del Parc Miner. Els preus base oscil·len entre els 4 i els 10 euros (pots consultar tots els detalls ací) encara que hi ha descomptes als que pots acollir-te. Tingueu en compte que a l’interior de les galeries baixa la temperatura, així és que no vos sobrarà la jaqueta.

A més, si visites al Parc Miner i omples la seua enquesta de satisfacció, entrareu en el sorteig d’una estada de cap de setmana per a quatre persones en una casa rural de Culla i un dinar per a quatre persones al Restaurant Els Miners, situat a l’entrada a la mina Victoria-Esperanza pel costat de la Torre d’en Bessora. El sorteig es celebrarà l’1 de juliol davant del jutge de pau i es incuirán totes les visites fetes en els mesos de març, abril, maig i juny.

Com veus, tens propostes suficients per passar el dia o el cap de setmana. Aquí et deixem un llistat de restaurants on pots fer una parada en el camí:

Els Miners. Situat a la Torre d’en Bessora, just en l’entrada al parc miner. Pots consultar ací els menús i les ofertes d’entrada a les mines i esmorzar o dinar al restaurant.

La Solaneta. La seva especialitat és el menjar casolà i la carn a la brasa. Està situat al casc urbà de Culla (carrer Doctor Agut) i pots trucar als telèfons 681 12 87 15 626 25 48 70.

Mesón La Setena. També està situat a Culla, a l’avinguda dels Màrtirs, i la seva espacialitat són les carnas a la brasa. Si vols més informació, pots consultar la seua pàgina web.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!