El meu primer concert va ser amb cançons dels Beatles en el Four Seasons

Eixa és la frase que un centenar de xiquets i xiquetes podran dir a partir d’ara –alguns més endavant, quan aprenguen a parlar- després del que van viure dissabte passat en la sala de concerts castellonenca. En primera fila, amb els ulls oberts com plats, guardant un silenci reverencial impropi de la seua edat (prestant molta més atenció del que solen els majors) i acompanyant amb palmells van seguir el concert de The Bitters, basat en versions de les millors cançons de la primera època dels Beatles. Himnes atemporals, rodons i recognoscibles per tots, que van servir per a obrir Las Matinales del Four Seasons amb un èxit rotund. Un projecte en el qual col·labora Espai Menut i del que tots els assistents van preguntar per la pròxima cita. Millor començament, impossible.

S’havien esgotat totes les entrades, sí, però el que primer va cridar l’atenció és que el Four Seasons no donava la sensació d’estar ple. Clar, els cullerots que per primera vegada circulaven per la sala de concerts del carrer Castelldefels ocupen molt menys espai que el seu públic habitual. La majoria a peu d’escenari, altres a braços dels seus pares i mares i alguns asseguts o dempeus sobre la barra li van donar un aspecte molt distint al de costum. També un parell de grups de preadolescents amb cara de murris. I algunes cares conegudes de l’escena musical de Castelló que li van donar una espècie de benedicció a la cita: Morcillo el Bellaco, Patrizia Escoín (Lula, Los Amantes, Los Romeos), Tomás Ramos (Los Reactivos, Los Amantes, Depressing Claim), als plats abans i després del concert amb molt bon gust, Luis Sánchez (Los Reactivos, Depressing Claim…

Els uns i els altres, tots, es van rendir davant un repertori sense data de caducitat, a prova de bombes. Però, sobretot, davant una execució exquisida i fidel a l’original per part de The Bitters. I és que, entre els músics, també havia altre històric de l’escena musical castellonenca, el bateria José Luis Lorente, El Chino (Cinema, Morcillo, The Chaflans). A més, la banda de tribut castellonenc va estar liderada amb molt d’encert per Nacho Pegueroles, Blackan, qui va saber presentar molt bé les cançons als menuts i fer-los participar amb palmells en algunes. Amb simpatia i sense embafar. I, per si no fos poc, amb l’aparició d’un dels membres fundadors del grup, Lorenzo Millo.

La resta, que no és poc, ho van posar les cançons de sempre dels Beatles. “Help!”, “Let It Be”, “She Loves You”… Totes: aqueixes que mai et canses d’escoltar, que sempre reconeixes i, estranyament, sempre t’evoquen coses. I que els xiquets van saber assaborir el dissabte, també afavorides per un excel·lent so, més baix de l’habitual en el Four Seasons, perfecte per a les oïdes que poblaven la sala i perquè els instruments –quasi tots ells els mateixos models que els originals del quartet de Liverpool- s’escoltaren en el seu lloc, especialment les guitarres. Una gaudida.

Prompte, més notícies sobre pròximes dates de Las Matinales del Four Seasons. Açò cal repetir-lo. Per descomptat. I Espai Menut, la germana menuda de *Nomepierdoniuna, estarà allí. The Bitters, per la seua banda, tornaran a actuar en el festival Sixties Rock Weekend, que se celebra del 19 al 21 d’abril en el Auditori de Castelló, i en el Pub Terra dijous 26 d’abril.

Fotos: Carme Ripollès (ACF)

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

5 thoughts on “El meu primer concert va ser amb cançons dels Beatles en el Four Seasons

  1. Pingback: IV Sixties Rock Weekend. Variedad, diversión y elegancia  | nomepierdoniuna

  2. Pingback: Agotadas las entradas para el aniversario de Espai Menut con Tom Bombadil en ‘Las Matinales’ del Four Seasons | Espai Menut

  3. Pingback: Señor Mostaza cierra ‘Las Matinales’ del Four Seasons de 2012 con el pop más luminoso y divertido | Espai Menut

  4. Pingback: The Bitters y Desiguales, pop de los Beatles y estilo acústico para el estreno de la Junior Rock Box | Espai Menut

  5. Pingback: Espai Menut | Nace The Mamas & The Papas, un festival urbano para rockear y despertar la creatividad en familia

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!