Parc Natural de l’Albufera: flora i fauna úniques a pocs quilòmetres de València

Aquesta és, després de l’hivern, una de les millors èpoques de l’any per a visitar el Parc Natural de l’Albufera. Ho és pel seu clima suau, benèvol amb excursionistes, ciclistes, turistes i diumengers que s’acosten fins a un dels tretze municipis que engloben aquest paratge natural per a iniciar, des d’allí, el seu viatge a l’aiguamoll costaner més important de la Comunitat Valenciana i gaudir d’un dia de platja, naturalesa o relax en funció dels seus interessos, ganes i companyia.

També per la seua llum, present des de les set del matí fins a ben entrades les vuit de la vesprada i capaç d’il·luminar les cinc rutes i sis itineraris senyalitzats amb els quals conta aquest parc i que permeten, a grans i menuts, conèixer des de la llacuna de l’Albufera fins als arrossars de Catarroja o la deu d’aigua ullal del Tancat de la Pipa sense horaris ni presses. Què es fa l’hora per a mejar i encara tens ganes de més? Doncs tranquil: en el bosc de la Devesa pots trobar taules on esmorzar tranquil·lament i en les proximitats del Parc Natural de l’Albufera hi ha restaurants que t’ofereixen la possibilitat fer una aturada en la visita i reprendre-la després d’un arròs a banda o un all i pebre.

I, per descomptat, el període primaveral és perfecte per a visitar l’Albufera per la seua flora i fauna que, en ple impàs migratori i climatològic, ens parla de la riquesa del seu hàbitat a l’hivern i de les transformacions que vindran. Martinets blancs grans, àguiles pescadores, flamencs comuns, escarabats piloters, pins o sarses són alguns dels molts animals i plantes que el visitant pot observar en aquestes dates i fer-lo a peu, amb bicicleta o, fins i tot, amb barca. Sí, amb barca, però no en una normal: en les típiques embarcacions de l’Albufera o albuferencs que, juntament amb les caminates pel bosc de la Devesa, les dunes i els banys en la platja de El Saler o El Palmar, són unes de les propostes que els xiquets gaudeixen més.

Però, sense cap dubte, un dels atractius que té acostar-se al Parc Natural de l’Albufera en aquesta època de l’any són les activitats que organitza l’entitat que ho gestiona. La pròxima? La visita guiada Palmar, Cor de l’Albufera que tindrà lloc aquest dissabte 28 d’abril. Una forma molt entretinguda de conèixer un dels pobles més significatius de la zona i fer-lo de la mà dels seus protagonistes.

El Parc Natural de l'Albufera conta amb cinc rutes i sis itineraris senyalitzats. Aquesta imatge correspon a l'Itinerari Botànic del bosc de la Devesa. Fotos. Ainhoa Boix.

El bosc de la Devesa és un dels grans atractius del Parc Natural de l'Albufera tant per la flora i fauna que habita en ell com pel llac i les dunes que ho volten.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!