Teatre, circ, malabars, faquirs, clowns… arriba l’animació urbana d’Assaltabarris

Assaltabarris, el programa amb què l’Ajuntament de Vila-real pretén descentralitzar les activitats culturals i acostar les arts escèniques als diferents barris, s’estrena aquest últim dissabte del mes de març. Els ingredients de la proposta són la música, el teatre i l’animació urbana i els encarregats de cuinar-la, Scura Splats, La Troupe Malabo i Insomni Teatre, totes elles companyies de la mateixa localitat.

El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, va explicar en la presentació als mitjans de comunicació que Assaltabarris és l’eina cultural idònia per revitalitzar la vida de barri. “Volem crear espais de trobada ciutadana amb la cultura, el coneixement, l’art i l’oci“, va dir.

Música, teatre, circ, clows, malabars, unflables i un llarg etcètera perquè diversió i cultura serveixin com a fil conductor per dinamitzar els barris. Activitats de qualitat, gratuïtes, obertes a tot el públic.

Dies, horaris i places

La primera de les activitats del Assaltabarris està programada per al dissabte 31 de març a la plaça Coves de Vinromà al barri del Progrés de 17.30 a 19.30 amb Scura Splats. Quinze dies després, el dissabte 14 d’abril, repeteix Scura però aquest cop a la plaça José Soriano i també de 17.30 a 19.30. Els que desitgen passar una tarda-nit de Pasqua al Termet de la Mare de Déu tenen a un pas fer una parada a l’Assaltabarris.

El 21 d’abril les activitats es realitzaran a la zona que hi ha just davant del Casal de Festes, d’11 a 13.30, també a càrrec de Scura Splats. A la tarda, el Assaltabarris es trasllada al parc situat davant del col·legi Botànic Calduch de 17.30 a 19.30 i qui agafarà el relleu serà la companyia Insomni Teatre.

Finalment, el dissabte 28 d’abril, hi haurà activitats d’animació a la plaça Jaume I de matí amb Scura Splats i de vesprada a la plaça de la Llibertat amb la Troupe Malabó, que posarà el punt i seguit perquè l’Assaltabarris promet tenir corda per a estona.

I perquè sàpigues una mica més de què va tot això (i tinguis més motius per anar) aquí sota tens les companyies i les seves propostes per a cadascuna de les sessions del Assaltabarris:

Scura Splats: una maleta la mar de màgica

La companyia nascuda de la mà de Joan Raga i Carme Canós el 1997 crearà un espai lúdic per als xiquets i xiquetes en què trobaran maquillatge, unflables, conta contes i cançons. Totes aquestes activitats estan (metafòricament) dins de la maleta que porten els personatges. La proposta de Scura Splats són molts espectacles i accions que es van succeint poc a poc durant la tarda.

Els personatges arriben a la plaça que està apagada, trista, amb molt poqueta gent. Discuteixen entre ells perquè els havien dit que en aquest lloc hi hauria una gran festa. Després d’una àrdua discussió s’adonen que la festa la porten tancada dins d’una maleta màgica a la qual, fins ara, no li havien fet gaire cas.

Obren la maleta i sona la música, element fonamental sense el qual no hi ha festa. La tornen a obrir i apareix un cable elèctric i posen en marxa els inflables. La tornen a obrir i apareix el color en forma de llapis per pintar les cares dels nens. I al final, com tot en aquesta vida, s’acaba però tots es duran a casa les cares pintades, un munt d’històries per explicar als seus pares i el millor tresor de tot: l’amistat dels nens que viuen al mateix barri.

La Troupe Malabó: malabars top màgics

Presenten Pequeño Circo, un taller de circ tancat per un gran unflable amb gran quantitat de jocs malabars com diàbolos, anelles, pals xinesos, plats xinesos, pilotes de malabars o xanques de mà o un increïble cable d’equilibris. És una activitat on el públic es converteix en autèntic malabarista de la mà dels diversos monitors.

I després Top Màgic, la nova aventura de Jolina Chifer i Isard Hood, on aquests personatges reprenen clàssics de pallassos amb un repertori divertidíssim. Jolina farà de mestra de cerimònies en aquest particular circ de comèdies, amb Isard com a ajudant i escuder fidel, un espectacle de números, reptes i proeses, sàviament ben lligats i barrejats. Un repertori en què té cabuda la màgia dels pallassos, la destresa dels malabars i també, és clar, la màgia de abracadabra pota de cabra. Un esdevenir de despropòsits a propòsit i al servei de l’humor tendre, innocent i pur. Estem parlant d’una partitura clàssica en clau pallassa i amb alteracions màgiques i innocents contratemps. Un Concert en Clown Major i pallasso Menor sostingut, guiat per dos personatges que s’entenen en els seus conflictes.

La Troupe Malabó, que va néixer el 1999, està especialitzada en espectacles d’humor i animació. Actualment dirigida per Sergio Chaves i Marisa Ibáñez, ha creat al llarg d’aquests anys un estil propi i personal que el distingeix, el segell Malabo, inspirat en els nostres mestres i referents, com els directors d’alguns dels nostres espectacles Jesús Jara i Lluna Albert , entre d’altres.

Insomni Teatre: un faquir a la plaça

The Fakir Experience. Que què és això? La proposta d’aquesta jove companyia nascuda el 2008 portarà a la zona nord de Vila-real un autèntic mercader, xerraire, que vaga pels carrers dels pobles venent i comprant esclaus, mostrant les habilitats de cada esclau. I que canvia per uns dobles d’or. Tot això amb autèntiques tècniques de faquir.

Insomni Teatre està composta per actors i actrius, xanquers i malabaristes, amb gran experiència, adquirida durant anys en companyies com Scurasplats, Visitants, La Troupe Malabo, Teatre de la Treu … i algunes més, a les quals els han de l’herència. El seu treball es caracteritza per la gran interacció amb el públic, que passa a ser el protagonista d’un espectacle brillant i apoteòsic. Per això, s’utilitzen algunes tècniques de teatre i circ adaptades a un context festiu, tècniques pirotècniques i personatges fantàstics per a la narració de les històries.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “Teatre, circ, malabars, faquirs, clowns… arriba l’animació urbana d’Assaltabarris

  1. Pingback: Diez lugares donde ir a comer la mona de Pascua | Espai Menut

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!