El CinemaScore estrena sessions infantils amb dibuixos animats i música en directe

El Teatre Municipal de Benicàssim acollirà aquest dissabte 2 de juny una sessió doble molt especial del festival CinemaScore. VII Mostra de Música i Cine: el seu primer projecte ideat expressament per al públic infantil. Es tracta de la projecció dels dibuixos animats txecs El Talp (Krtek) acompanyats de l’actuació en directe del trio finlandès Hertta Lussun Ässä. Pot sonar enrevessat, però no hi ha llenguatge més universal per als xiquets que el de les pel·lícules d’animació amb personatges del món animal, a més, envoltades de música minimalista i atmosfèrica. Dues en un. Una excel·lent manera d’introduir als menuts en la màgica i primigènia combinació de cinema i música en directe, com es feia en els orígens del cinema fa més d’un segle. La doble cita, aquest dissabte a les 12.00 i a les 18.00, a només 2 euros l’entrada (anticipades en Telentrada). Recomanat a partir dels 3 anys.

TIPUS D’ACTIVITAT: CINEMA INFANTIL AMB MÚSICA EN DIRECTE
QUAN: DISSABTE, 2 DE JUNY. 12.00 I 18.00
ON: TEATRE MUNICIPAL DE BENICÀSSIM 
EDAT: A PARTIR DELS 3 ANYS PREU: 2 €

Per a Hertta Lussu Ässä serà la presentació d’aquest projecte tan especial de música i cinema per a públic infantil. Es tracta d’un conjunt experimental finlandès format en 2005 per Merja “Islaja” Kokkonen, Laura “Lau Nau” Naukkarinen i Jonna “Kuupuu” Karanka, que en 2011 va publicar el seu primer disc amb el segell nord-americà De Stilj. En les fotografies i vídeos quasi sempre apareixen les tres assegudes en el sòl manipulant diferents instruments i aparells, com si estigueren jugant amb els sons. I realment la seua música és improvisada, psicodèlica i prou abstracta, caracteritzada per crear atmosferes lleugeres però molt singulars, barrejant amb brillantor minimalisme, folk letàrgic i krautrock repetitiu.

Sons que els poden vindre de perles per a ambientar els dibuixos animats de El Talp (en l’original txec, Krtek), un personatge creat per Zdeněk Miler en 1956 a Praga influït pel protagonisme dels animals de Walt Disney i que va guanyar molta popularitat en països d’Europa de l’Est, però també a Alemanya, Índia i Xina. El seu entranyable protagonista, alegre, infantil i enginyós, està sempre disposat a ajudar a tots i gaudeix de la vida amb els seus amics el ratolí, el conill i l’eriçó. De qualsevol situació quotidiana fa una gran aventura, el que provoca riallades, encara que les seues històries solen tenir també una moralitat i un component crític. A més, les pel·lícules de les aventures de El Talp i la seua colla van ser ideades per Miler amb l’objectiu que pogueren ser enteses en tots els països i cultures del món.

La resta de programació de la setena edició del festival CinemaScore, que comença el divendres 1 i es perllongarà fins al diumenge 3 de juny en el Teatre Municipal de Benicàssim, inclou una suggeridora barreja d’artistes internacionals i nacionals, entre els quals destaquen el col·lectiu vienès Sofa Surfers, qui ja van deixar un gran sabor de boca en l’edició de 2008 i que en aquesta ocasió estrenaran la seua projecte Metrocosmos, amb música per al nou documental del també membre del grup Estafe Novotny, Trains of Thoughts, dedicat a estacions de metro de tot el món. Completen el cartell el saxofonista d’Osca establit a Londres Santiago Latorre, posant música a la pel·lícula taiwanesa El sabor de la sandía de Tsai Ming-liang, i l’asturià Dot tape dot, amb música ambient per al Miracle a Milà de Vittorio De Sica. Organitzat conjuntament per l’associació cultural Septiembre Recuerdos, la promotora Born! Booking i l’Aula de Cinema i Creació Juvenil de la Universitat Jaume I, compte amb el suport de l’Ajuntament de Benicàssim. Tens tota la informació amb dates, horaris i preus en aquest post de Nomepierdoniuna.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!