Escapades cap de setmana: senderisme, Fira de la Cirera i Mercat Medieval

El primer cap de setmana de juny, dies 2 i 3, arriba carregat de propostes per gaudir d’escapades a l’interior: senderisme a Benassal i Ares, Fira de la Cirera a la Salzadella i Mercado Medieval María de Luna en Segorbe. La Fundació Caixa Castelló-Bancaixa ofereix una estada familiar a la colònia Seidia, a Benassal, que inclou una visita al Barranc dels Horts, un bosc de roures i carrasques mil·lenàries digne de veure’s i gaudir. Si no el coneixes, aquesta és la millor oportunitat per fer-ho, et sentiràs com en un bosc d’un conte de fades. Però afanya’t, perquè només queden últimes places i el termini per apuntar-se acaba aquest dimecres 30 de maig (telèfon 964 23 26 90).

Senderisme en família a la Colònia Seidia

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, la Fundació Caixa Castelló programa un cap de setmana de senderisme en família a la colònia Seidia (Benassal) que inclou una visita guiada al Barranc dels Horts, un bosc monumental de roures i carrasques, diverses vegades centenaris, que ens permetrà transportar-nos en el temps per conèixer com eren els boscos i descobrir quines són les causes per les quals aquest bosc no va desaparéixer, a diferència de molts altres, i endinsar-nos una mica més en la seua història.

Dissabte a la vesprada està previst un taller de nendo dango o boles d’argila en japonès, mètode de reforestació ideat per Masanobu Fukuoka en els anys 60. Es tracta de fer boles xicotetes d’argila, amb llavors de diferents arbres i arbustos, i escampar sobre el terreny. I diumenge: visita al paratge natural del Rivet. Es realitzarà una reforestació amb les boles del taller de nendo dango per conèixer més de prop un bosc molt lligat als costums del poble de Benassal.

Preus:
Entre 20 i 30 persones: 50 € adults i 40 € xiquets/es (fins a 12 anys)
Entre 30 i 40 persones: 45 € adults i 35 € xiquets/es (fins a 12 anys)

Inclou:
1 nit d’estada
Pensió completa
Activitats guiades per monitors

Instal·lacions:
2 habitacions compartides en lliteres amb roba de llit (capacitat de 20 persones) i bany compartit.
2 habitacions compartides en lliteres amb roba de llit (capacitat de 40 persones) i bany compartit.
Menjador, cuina, farmaciola
Saló de jocs.
Pistes poliesportivas. Minigolf, laboratoris, aula taller.

La Salzadella: Fira de la Cirera

Si prefereixes escapades d’anar i tornar en el dia, la Salzadella celebra els dies 2 i 3 de juny la Fira de la Cirera, on podreu degustar i comprar les diferenes varietats de cirera i els seus productes derivats com melmelades, licors o postres. I hi ha activitats específicament pensades per als menuts. Podreu assistir a la demostració en viu d’oficis tradicionals i propis de la comarca, així com a l’elaboració artesanal d’alguns dels productes que es podran adquirir a la Fira.

Una Fira que és un gust per als sentits. Però la proposta abasta un programa molt més ampli que inclou les següents activitats infantils o que més poden cridar la seua atenció:

Dissabte, 2 juny

10.45 Tombacarrers de la Colla de Dolçainers
13.00 Entrada de Cotxes Clàssics i posterior exposició
16.00 a 18.00 Taller participatiu de fleca artesana
18.00 Jocs tradicionals per a xiquets a càrrec de Even Cas SL (Davant del abeurador de la plaça de Mèxic)
19.00 Visites turístiques guiades. Eixida: des de l’stand de l’Ajuntament de la Salzadella, situat a la plaça de Mèxic
20.00 Tombacarrers de la Xaranga Bot-i-Farra

Diumenge, 3 juny

11.00 Concentració de motos
12.00 Visites turístiques guiades
16.00 Demostració de com s’esquilen ovelles. Lloc: corral situat al recinte de la Fira.
17.00 a 21.00 Actuació de xancuts Colla Els Babarots
18.00 Demostració ensinistrament d’ovelles. Lloc: camp de futbol municipal.

Segorbe: Mercat Medieval Maria de Luna

La tercera i última proposta d’escapada d’aquest primer cap de setmana de juny ens porta de la Salzadella a Segorbe, capital de l’Alt Palància. I, en concret, al Mercado Medieval Maria de Luna. Al llarg dels carrers del casc antic (i el de Sergorbe ja té encant per si mateix) podreu passejar entre nombrosos llocs d’artesania, gastronomia, productes típics, tavernes, falconeria, etc …

Aquest viatge a l’edat mitjana us guiarà per entre gran quantitat de llocs d’artesans, tallers demostratius, alimentació, música, i, és clar, animació infantil com pinta cares, teatrets i jocs infantils. Una bona excusa per acostar-se fins Sogorb i gaudir de la seva gastronomia, el seu patrimoni i, a més, en un ambient medieval.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!