Plans de mar i muntanya per a la Nit de Sant Joan

Si t’agrada la Nit de Sant Joan, als més menuts també. La possibilitat de sopar a la platja, jugar fins ben tard i banyar-se de nit són motius prou atractius per a ells (evidentment, depenent de la seva edat). A més, aquest any cau en dissabte i per a la majoria serà el seu primer dia de vacances d’estiu. Aquí tens algunes de les moltes propostes programades per a aquesta nit encara que si busques un pla familiar, aquesta és probablement la millor nit per organitzar-se’l un mateix.

A Castelló, la platja del Gurugú (des de l’aeroclub fins a la desimbocadura del riu Sec) és el punt neuràlgic de la festa encara que el parc litoral del Pinar també és molt popular. La proposta per aquesta nit comença bé ben aviat, a les 20.00. amb un concurs de coques. I per descomptat els dimonis de Botafocs posaran foc i diversió a la nit.

A Benicàssim, l’hotel Voramarha dissenyat una nit especial perquè, qui vulgui, pugui gaudir de la festa del solstici d’estiu amb els nanos. El Sopar Grill Nit de Sant Joan inlcou un menú especialment pensat per a nens i nenes ia més hi haurà activitats d’animació infantil de 21.00 a 24.00. I el mar a pocs metres.

Si prefereixes l’interior abans que la platja, Culla celebrarà una concentració de cavalls tot el cap de setmana, que inclou activitats infantils. A més, la localitat de l’Alt Maestrat ofereix recursos suficients (gastronomia i llocs d’interès) per garantir un cap de setmana entretingut.

Borriana prepara un correfoc que, a partir de la mitjanit, omplirà de so, pólvora i color el passeig marítim de la Platja de l’Arenal. La desfilada festiva i pirotècnica partirà des de la rotonda de Mercaplaya i es dirigirà fins a l’última, situada en direcció Sud al port. Els encarregats de fer aquest espectacle, l’empresa borrianenc d’animació Monitors, preguen prudència a tots els assistents i també que no instal · lin taules o altres elements en el recorregut que puguin entorpir i interferir en el correfoc.

Almassora duplicarà la celebració de Sant Joan, amb activitats al casc urbà i a la platja. La plaça Botànic Calduch serà el punt de trobada a partir de les 21.30 amb un porrat seguit d’orquestra per a, arribades les 23.00, calar foc a la foguera. Però la novetat principal és a la platja, amb la instal·lació d’una pantalla gegant per als que no vulguen perdre’s el partit de l’Eurocopa entre Espanya i França, inclosos xiquets i xiquetes. La festa arrencarà a les 20.30 hores i inclou un sopar de pa i porta.

I el que s’ha dit, Sant Joan és una de les nits més propícies per muntar el pla a mida, especialment si tens fills de fins a 12 anys. Com pots implicar-los en la festa? Els dies previs poden ajudar-te a recollir la fusta o llenya (també hi ha qui crema trastos vells) que dissabte es cremarà a la foguera.

Per al dia de la festa, demana’ls que, com mana la tradició, escriguin en un paper tres desitjos i que després ho facin fora al foc ¡potser arribin a complir-se! Si els nens volen saltar la foguera assegura’t que està baixeta. Tot i així, sempre és convenient que algun adult salti amb ells. I, si esteu a la platja i el temps i la temperatura de l’aigua ho permeten, gaudiu del clàssic bany de mitjanit. En molts municipis podreu contemmplar castells de focs artificials des de l’aigua.

Rafel Pérez, de Botafocs, encara apunta més motius per a celebrar en la platja la nit més curta de l’any. “És una festa popular, col·lectiva, que pots viure en família i amb els amics, i que et fa sentir part d’una comunitat”. Y per al més menuts encara més: “És una celebració que per a ells és excepcional. Sopes a la vora de la mar, et pots banyar de nit i per la relació amb el foc, perquè és difícil fer fogueres en altres moments”.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!