Tot un món i un univers per descobrir: viu la festa del Planetari

Galàxies, forats negres, nebuloses, astronomia… Sona seriós, però és divertit (i sorprenent). El Planetari del Grau celebra aquest dissabte, 16 de juny, una jornada divulgativa pensada per descobrir l’univers en família. L’activitat comença a les 18.30 amb la visita guiada a les instal·lacions, que inclou el recorregut per les diferents sales -inclosa la de la volta característica de l’edifici- i un visionat d’un dels audiovisuals que es projecten. ¿La clau? És un recorregut didàctic pensat per a tots els públicos. I després, actuació infantil amb Salva el Mussennacitu, per al qual la paraula contacontes es queda curta.

El director del Planetari, Jordi Artes, explica a Espai Menut que “tot gira entorn de l’astronomia, però en la versió més divulgativa. Els més menuts van a trobar-se amb temes que els sonen perquè són d’actualitat, com la recerca de planetes més enllà de la nostra galàxia”. I els que vagen veuran en primícia una prèvia del nou audiovisual que projectaran al Planetari i que se centrarà en els objectes del cel profund. Pot sonar rebuscat i molt científic, però Jordi Arts insisteix que s’aborden conceptes dels que hem sentit a parlar: l’origen de l’univers, les galàxies més enllà del sistema solar, els forats negres…

Però com hi ha vida més ençà de les estrelles, la jornada conclourà amb animació infantil a partir de les 19.30 organitzada per la Federació de Colles. Salva el Mussennacitu serà l’encarregat de posar la cirereta lúdic amb els seus espectacles de petit format per a totes les edats. Salva es defineix a si mateix com “una mena de joglar i trobador del segle XXI, com Mussennacitu (músic sender naturo cicle turista)”. I els xiquets s’ho passen d’allò més bé.

Projeccions audiovisuals del Planetari

Descobreix l’univers (30 min.)

Programa especialment pensat per a públic infantil. El sol, la lluna, els planetes del Sistema Solar i la infinitat d’estrelles que ens ajuden a conèixer una mica més l’univers.

Cel i Terra (32 min.)

L’orientació a partir de les estrelles i el descobriment d’instruments astronòmics va ser la clau per a l’exploració del nostre planeta i canviar la nostra visió de l’univers.

Tombatossals i les illes (32 min.)

El Planetari homenatja el ser mitològic creat per la ploma de Josep Pasqual i Tirado adaptant una part de l’obra de Tombatossals. El relat del viatge que emprèn l’heroi per a conquistar les Columbretes serveix com a marc ideal per gaudir del cel estrellat i com els astres serveixen per orientar-nos.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!