Biblioteques de la mar i urbanes: activitats per a un estiu rodó

Les biblioteques de la mar o urbanes t’ofereixen un munt d’alternatives perquè faces els teus plans amb els nanos. Contacontes, teatre, jocs, activitats en anglès, tallers de psicomotricitat, ludoteques … ¿Necessiteu alguna cosa més? Castelló, Vila-real, Benicàssim, Orpesa i Almassora potencien la programació infantil de les seves biblioteques amb més de d’un centenar d’activitats perquè dissenyeu un estiu rodó i a la vostra mida. Aquí tens detallada la programació de les biblioteques d’estiu d’aquests cinc municipis.

Castelló: Biblioteca de la Mar Platja del Pinar

Descripció: tots els dies de la setmana durant juliol i agost la Biblioteca del Mar de la platja de la Pineda (davant del Planetari) es converteix en el punt neuràlgic de les activitats culturals i d’oci, dels jocs familiars i les propostes més divertides. Els dilluns hi haurà un taller de manualitats amb material reciclat; els dimarts un jocs populars i tradicionals, els dimecres un de jocs de regles complexes; els dijous un taller de dibuix temàtic, els divendres es podrà participar al taller de psicomotricitat per desenvolupar les habilitats i coordinació física dels més petits.

El cap de setmana teniu un taller d’anglès els dissabtes i un de jocs col·lectius i gimcanes els diumenges. L’horari de totes les activitats, destinades a majors de 5 anys, és, als matins, 10.00 a 10.45 i, a les vesprades, de 18.00 a 19.00.

Per als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, s’ha programat un Nadó-conte, tots els dimecres de 16.30 a 17.15. Els qui tinguen més de 4 anys hauran seva cita amb els contes els dijous, en el mateix horari. Els divendres serà el torn dels que tenen entre 7 i 12 anys amb el Club de Lectura Infantil.

Una altra activitat, encara que no en la biblioteca però només a uns metres, és la de MANOS A LA OBRA. Una proposta de La Ludoneta per als diumenges per la vesprada en la platja del Pinar que arriba a la seua tercera edició. Tots els diumenges de juliol i agost teniu una cita per a jugar en la sorra com mai, per a que els peques puguen gaudir a només uns metres del mar d’una obra amb tot el que necessiten: camions, pales, conos, excavadores, grues…

I els que siguen més atrevits poden gaudir dels parcs aquàtics, que estaran a la platja del Pinar del 14 de juliol al 24 de juliol, en el Gurugú, del 25 de juliol al 4 d’agost, i al Serradal, del 5 d’agost al 15 d’agost. L’horari serà del 11.00 a 19.00.

Horari de la biblioteca: de 10.00 a 14.00 i de 16.30 a 19.30 (de dilluns a diumenge)
Obertura: del 15 de juny al 15 de setembre
Més informació

Vila-real: Biblioteques urbanes d’estiu

Descripció: Vila-real ha preparat 34 activitats per a incentivar i difondre la lectura entre els més xicotets en les seves biblioteques urbanes d’estiu: Agència de Lectura El Pilar i Agència de Lectura Solades. El contacontes Alícia al país de les Meravelles inaugurarà la temporada aquest dilluns, 2 de juliol, a les 11.00 a l’Agència de Lectura El Pinar. Els jocs i tallers d’animació a la lectura es celebren de 11.30 a 12.30 els dilluns i dimecres al Pilar i els dimarts i dijous a Solades. Per participar cal ser soci i aconseguir lectopunts. Ambdues sales culturals disposen de servei de préstec i consulta de contes, llibres, còmics i revistes.

Horari: de 9.00 a 14.00 en Solades i de 10.30 a 13.30 a El Pilar (de dilluns a divendres)
Obertura: del 2 de juliol al 31 d’agost
Més informació

Benicàssim: Biblioteques de la Mar Jorge Comín i Heliòpolis

Descripció: les Biblioteques del Mar, pioneres en aquest tipus de serveis, celebren aquest any el seu 20 aniversari. I ho fan en gran amb una programació de narració oral que inclou huit espectacles procedents de diferents punts de la Comunitat Valenciana, Castella la Manxa i Madrid i una activitat en anglès cada dissabte.

La campanya de narració oral, que sempre és a les 19.30, inclou les actuacions gratuïtes dels següents narradors:

6/7 Félix Albo, en Jorge Comín
13/7 María Ángeles Ramos, en Heliópolis
20/7 Pep Bruno, en Jorge Comín
27/7 Légolas Colectivo Escénico, en Heliópolis
3/8 Felip Kervarec, en Jorge Comín
10/8 Pablo Albo, en Heliópolis
17/8 Mariano Martínez, en Jorge Comín
24/8 Matías Tárraga, a Heliòpolis

Horari: de 11.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 (de dilluns a diumenge)
Obertura: del 16 de juny al 23 de setembre (Heliòpolis) i al 14 d’octubre (Jorge Comín-Almadrava)
Més informació

Orpesa: Biblioteca Municipal

Descripció: la Biblioteca Municipal d’Orpesa ha dissenyat una campanya estival plena de contacontes i teatre perquè nens i nenes prenguin les instal·lacions i s’acosten al màgic món de la lectura. El programa va arrencar el passat 23 de juny i fins el 8 de setembre teniu la possibilitat de gaudir de diferents espectacles en dissabtes alterns a les 11.30. Si vols conèixer en detall cadascuna de les propostes, només has de punxar en aquest enllaç. A més, la Biblioteca manté el seu servei habitual de consulta i préstec de llibres.
Horari: dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 i dissabtes de 9.00 a 14.00

Almassora: Biblioteques de la Mar Pla de la Torre i Benafelí

Descripció: les dues aules culturals de la platja oferiran durant tot l’estiu jocs, tallers i dinàmiques de grup per dirigides a nens i nenes i ofereixen serveis com a sala de lectura, consulta i préstec de llibres, consulta de premsa diària i revistes. A més, a la biblioteca de Pla de la Torre s’habilita un servei de ludoteca que s’ofereix durant tota la jornada.
Horari: 11.00 a 13.30 i de 17.00 a 20.00 (dilluns a divendres)
Obertura: del 3 de juliol al 30 d’agost

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!