Betxí fa la maleta amb Bagatge: teatre i circ per a no parar per casa

Betxí respirarà teatre al carrer, infantil i adult, aquest mes de setembre gràcies a Bagatge, un festival que compleix catorze anys aquest 2012. Del 14 al 19 de setembre, el clown, el circ -clàssic i modern-, els titelles i la crítica es donaran cita a la localitat de la Plana. I, per si fos poc, també hi haurà fins i tot una batucada per posar so a la nit.

El festival arrenca el divendres, 14 de setembre, amb Pallassos a l’Aula, de La Troupe Malabó, una activitat de 9.00 a 12.00 pensada per apropar el circ, el teatre i el clown a l’escola, on hi ha el públic del present i del futur. Bagatge també inclou en la seva programació una obra, Audiència I-real, per a públic adult i en l’Auditori Municipal, l’única en espai tancat.

A continuació us detallem tots els espectacles i tota la informació útil perquè tingueu una visió glogal del festival i pugueu decidir a quin us apunteu. Hi ha èxits com Tres payasos de maleta i A l’abordatge, una de pirates que promet.

Bajo el andamio

Dia: dissabte 15 setembre
Hora: 18.30
Lloc: plaça de Sant Joan

Sinopsi: dos homes fracassats, enfonsats en la misèria, sense res més que la bastida sota el qual viuen i la seva dignitat exigeixen el seu excap que els pagui. Sota la bastida és un espectacle amb un intens aroma clownesc que utilitza diverses tècniques circenses i sobretot un treball teatral basat en tres personatges molt definits que aniran teixint diverses situacions còmiques mentre l’espectador va descobrint la veritable història d’aquests tres antiherois que formen part d’aquesta, la nostra societat de benestar.

Companyia: Teatro Percutor. La companyia va nàixer el 2005 amb un marcat estil gestual sense oblidar la importància del text, el treball està basat principalment en la creació col·lectiva.

A l’abordatge!

Dia: dilluns 17 setembre
Hora: 18.30
Lloc: plaça Major

Sinopsi: la banda del capità Morgan arriba a Betxí amb la intenció de repartir el tresor entre tots els bucaners convocats a la plaça. Festa, alegria, cançons… fins que arriben dos guàrdies i els pirates han de escapolir-se com han vingut si no volen petar a la presó. Joan Raga, Francis Canós, Marta Martín i Gonzalo Sanagustin són els actors que donen vida a aquests pirates en un espectacle en què antigues cançons cobraran vida en forma de modernes melodies a ritme de rock, funky, rap, etc.

Companyia: La Banda del Drac. Grup d’actors i actrius especialitzats en l’animació festiva. És la fusió de diversos conceptes festius, teatrals i musicals.

Audiència i-Real

Dia: dimarts 18 setembre
Hora: 19.30
Lloc: Auditori Municipal

Sinopsi: imaginen per un moment un estat modern on el cap d’estat és un monarca que un dia ha de presidir un acte oficial, una audiència (irreal en aquest cas), davant d’un públic integrat per tota la premsa nacional i internacional. Aquest personatge fa una insòlita roda de premsa on el públic-premsa pot preguntar el que vol saber… Bé, el que volen saber els milions de ments innocents que llegeixen i miren la tele per “devorar” un món que els fascina és… Més detalls a l’Auditori Municipal de Betxí.

Companyia: Companyia Toni Albà, el popular i televisiu actor català al que molts poden recordar per les seues imitacions.

Batucada

Dia: dimarts 18 setembre
Hora: 22.30
Lloc: plaça Major

Sinopsi: poc a dir i molt a ballar. Aquesta batucada sonarà i va a muntar una bona. Si us voleu sumar al ritme de la percussió esteu convidats (per als que tenen cole al dia següent, una mica tard, és cert).

Companyia: Batucada Sambalea Percussions

Tres pallassos de maleta

Dia: dimecres, setembre 19
Hora: 18.30
Lloc: Parc Llauraor

Sinopsi: obra que resisteix el pas del temps gràcies a una proposta basada en situacions clàssiques del clown per encadenar enganys, preses de pèl … aquest humor blanc que tant enganxa amb el públic. És una obra de circ contemporani que es cuida de no oblidar el circ clàssic amb l’esquema de Carablanca, August i Contra august. En el cas de la proposta del grup de Betxí, Alrevés reflecteix la seva ànsia de que tot surti bé, Demomento viu apassionadament cada situació, i Otto és la innocència personificada.

Un xou sorprenent i divertit on el fil conductor el portaran els titelles, que representen als pallassos, utilitzats com rèpliques de si mateixos. Un espectacle amable i humà on també té cabuda el nou circ, donant curs a la imaginació i, és clar, els malabars: diàbolo, cércols, maces, plats, i més…

Companyia: La Troupe Malabó. Companyia nascuda el 1999 i dirigida per Sergio Chaves i Marisa Ibáñez, va obtenir el premi del públic en el XVI Festival de Teatre de Carrer de Vila-real amb Tres pallassos de maleta.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!