Idees per a després de l’estiu: per a tots els gustos i per a totes les edats

Setembre no només és sinònim de tornada a l’escola, també toca pensar en les activitats extraescolars dels menuts i la tornada a la rutina dels adults. La llista de què fer en eixir de l’escola és cada vegada més llarga i variada: música, anglès, dansa, esports… Ací vos proposem possibles opcions d’activitats extracurriculars: música en anglès per matar dos ocells d’un tret, massatge infantil, natació sincronitzada, dansa del ventre prenatal i un llarg etcètera.

Per facilitar la consulta, hem organitzat els suggeriments per dos grups d’edats: de 0 a 3 anys ia partir de 3 anys. I, finalment, dediquem un apartat per premamás on podreu trobar des musicoteràpia a dansa del ventre prenatal. Moltes estan a Castelló, però també trobaràs a Vila-real, Borriana, Almassora i Benicàssim.

I com sabem que hi ha moltes més opcions de les que nosaltres coneixem, si voleu compartir algun suggeriment (que estigui Ubiqueu a la zona de la Plana) podeu enviar un correu electrònic a info(arrova)espaimenut.com amb una breu descripció de l’activitat , el nom, l’adreça web i la manera de contactar. Gràcies.

De 0 a 3 anys

Baby DoReMi: estimulació musical per a nadons

Descripció: Dirigit a nadons i xiquets/es des dels tres mesos fins als 4 anys acompanyats pels seus pares o mares, aquests tallers consisteixen en sessions d’estimulació primerenca. Dirigits per Aida Fernández Vázquez, mares i pares comparteixen amb els seus fills i filles diferents activitats i jocs musicals a través dels quals es desenvolupen habilitats motores i cognitives, s’adquireix capacitat d’atenció i escolta, es desarollan i fomenten la relació i la comunicació social i familiar. “I despertem la imaginació, la curiositat i la creativitat innates dels més menuts”, ens explica Aida, que insisteix que l’objectiu és “aprendre de forma dinàmica i divertida en família”.
Lloc: avinguda Rei En Jaume, 74 1 º E (Castelló)
Més informació

Cooperativa Salus: massatges infantils

Descripció: El massatge infantil és una antiga tradició en moltes cultures del món que ha estat redescoberta a Occident. Està clínicament demostrat que l’amor, les carícies, l’afecte entre el nen i els que l’envolten tenen un important efecte positiu sobre el seu desenvolupament. La pediatra Lupe Palau dirigeix ​​les sessions en què aprendràs com estrènyer els llaços amb el teu bebè a través del massatge.
Lloc: carrer de Galícia, 10 (Castelló)
Més informació

Kids & Us: immersió a l’aula des del primer any

Descripció: Introdueix el nou idioma (anglès o alemany) de manera global, és a dir, tractant els nens com potencials nadius que es basa en: a curta edat (1 i 2 anys), inputs, repetició, interacció i estímuls. L’objectiu: mantenir una exposició continuada a l’idioma i afavorir les situacions comunicatives. També ofereix cursos a partir de 3 anys.
Lloc: carrer Músic Perfecto Artola, 10 (Castelló). També hi ha un centre a Vinaròs.
Més informació

MondoRítmic: sensibilització musical

Descripció: El programa de sensibilització musical de 0 a 3 anys sobre la música als més petits i en el cas dels menors de 2 anys les classes es desenvolupen amb la participació activa d’un responsable de l’infant. Durant les sessions (de 45 minuts o una hora depenent de l’edat) es treballen danses, cançons, contes musicals, instrumental de percussió, qualitats de so, instruments musicals… que permetran aprofundir tant en l’expressió musical, com l’afinació i preparen l’oïda dels nanos.
Lloc: carrer Sant Roc, 16 (Castelló).
Més informació

Natació per a nadons

Descripció: Des del quart o sisè mes de vida del teu nadó, depenent de la piscina, pots compartir activitat amb el teu fill o filla. Submergir-te en l’aigua i veure com en poques setmanes és capaç de surar cap per amunt ja és un al·licient, però els beneficis van més enllà: augmentar els vincles amb el nadó, ajudar-los a establir una rutina, afavorir el seu desenvolupament psicomotriu, etc.
Lloc: Castelló, Almassora, Borriana, Vila-real i Benicàssim
Més informació

A partir de 3 anys

Arte Blanco Arte y Creatividad: ballet i dansa

Descripció: Ballet clàssic i dansa espanyola per a nens i nenes a partir de 6 anys i si ho prefereixes, també grups de predanza els dilluns i divendres per petits de 4 i 5 anys. Pots matricular en línia i trobar més informació punxant aquí.
Lloc: Gran Via Tàrrega Monteblanco, 13 (Castelló).

Artuga Associació Cultural: un món de disciplines artístiques

Descripció: Aquesta associació sense ànim de lucre reuneix diferents disciplines en el seu centre del carrer Benárabe, 7 de Castelló: hip hop, flamenc, ball llatí i modern o percussió llatina per a nens i nenes (també tenen versió per a adults). O si a les vostres filles o fills els van més els pinzells, també ofereixen classes de dibuix per què puguen desenvolupar i millorar les seues habilitats.
Lloc: carrer Benárabe, 7 de Castelló.
Més informació

Aula Reggia: experiència i qualitat al servei de l’alumne

Descripció: Escola de música, dansa i interpretació adaptada segons edats, aptituds i coneixements. Tot un referent a Benicàssim on la professionalitat i l’experiència es posen al servei dels i les alumnes.
Lloc: carrer Estatut, 37. Benicàssim.
Més informació

La Zapatilla Roja: molt més que dansa

Descripció: L’estudi de dansa La Zapatilla Roja treballa des de la seua fundació el 1985 en la formació i divulgació de la dansa. Maria Teresa i Rosa María Marco Andreu, directores i fundadores del mític centre de dansa de la capital de la Plana. A partir dels 4 anys, hi ha classes de ballet… i més: clàssic, espanyol, contemporani, funky, hip-hop i balls de competició. La dansa posa en marxa la ment i el cos, és una activitat que enforteix l’autoestima de les xiquetes i dels xiquets.
Lloc: carrer de Fola, 30 (Castelló)
Més informació

Metrònom: clàssica i moderna

Descripció: Metrònom és una escola de música oficial que imparteix estudis destinats a formar joves i adults en una àmplia gamma d’especialitats musicals. Més de 1.500 persones s’han format des de 1998 a través dels cursos que ofereix tant en música clàssica com en música moderna.
Lloc: Carrer Trinitat, 5-1 (Castelló).
Més informació

MondoRítmic: un ventall de possibilitats musicals

Descripció: Sensibilització musical a partir de 3 anys, iniciació musical a partir de 5 i preparació per entrada al conservatori (7 i 8 anys) són, al costat d’instruments musicals, tècnica vocal i llenguatge musical, les propostes que MondoRítmic ofereix per desenvolupar el sentit musical i la creativitat a més de la possibilitat de compartir l’experiència amb altres nens i nenes.
Lloc: carrer Sant Roc, 16 (Castelló).
Més informació

The Session: música moderna i en anglès

Descripció: Si dubtes entre la música o l’anglès com a activitat extraescolar, the Session t’ofereix la possibilitat de fer les dues coses alhora, sí, amb una escola infantil de música que s’imparteix en anglès. Dirigida per Simon Taylor i Montse Briceño, es plantegen exercicis per desenvolupar la creativitat, avançant en la percepció auditiva, a través de jocs que us posaran en contacte amb diferents aspectes de la música: el so, la coordinació o el ritme. L’aprenentatge simultani de la llengua anglesa es fa a través de jocs, cançons i activitats amb professor natiu. Activitats musicals a partir de 3 anys.
Lloc: carrer Finello, 43 (Borriana).
Més informació

Escola de Bombos i Tambors d’Almassora

Descripció: Dirigida a nenes i nens d’entre 4 i 10 anys que sentin atracció per tocar el bombo i el tambor. El nombre màxim d’alumnes serà de 50 i tingueu en compte que un dels requisits és ser d’Almassora ja que, després del període de formació, es pot passar a formar part de la Secció de Tambors i Bombos de la Germandat del Santíssim Crist del Calvari, una de les més prestigioses del país.
Lloc: carrer Sant Lucas, 21 (Almassora)
Més informació

Clap Languages: la manera natural d’aprendre llengües

Descripció: Oblida’t del concepte tradicional d’acadèmia d’idiomes, en Clap aposten per aprendre l’anglès, l’alemany i el francès de la manera més natural: afavorint el contacte amb les llengües des xicotets (a partir de 3 anys), de manera continuada i en contextos dinàmics i divertits. I per als que necessiten una atenció més personalitzada, disposen dels programes Working Together Works (grups de dos a quatre alumnes per treballar l’expressió oral) i el One to One (classes particulars per desenvolupar totes les habilitats comunicatives).
Lloc: Vila-real.
Més informació

Escola Municipal d’Idiomes de Benicàssim

Descripció: A partir del 20 de setembre s’obre la matrícula a l’Escola Municipal d’Idiomes de Benicàssim, en la qual s’imparteixen anglès, alemany i francès i amb programa específic per a xiquets i xiquetes.
Lloc: Benicàssim
Més informació

Club Mediterrani Sincro: natació sincronitzada

Descripció: Esport, coordinació, art, espectacle i valors. Tot en una disciplina: la natació sincronitzada. I la pots practicar al Club MediterraniaSincro, pioner en aquesta modalitat esportiva a la Comunitat Valenciana. Disposen de grups d’iniciació, de manera que pots començar a practicar aquest esport a partir dels 6 anys.
Lloc: piscina olímpica de Gaetà Huguet de Castelló, al costat del centre comercial Salera.
Més informació

Escola de Natació Nados: més sincronitzada

Descripció: Si t’agrada la sincro, també pots practicar a nats a partir dels 6 anys i és necessari saber nedar. Es treballa en tres sessions, dues específiques de sincro i una de natació.
Lloc: carrer del Treball, 4 de Castelló.
Més informació

Club Patí Vila-real: diversió sobre rodes

Descripció: El Club Patí Vila-real disposa d’una escola infantil d’iniciació al hoquei línia des dels 6 als 15 anys en què l’únic requisit és saber patinar. Per aquesta temporada els entrenaments estan previstos els dilluns i dimecres de 18.30 a 19.30 a la pista de la Mayorazga, a Vila-real. La quota és de 90 euros anuals i la inscripció es pot fer els dies 18, 20, 25 i 27 de setembre de 18.30 a 21.00 a la pista municipal de la Mayorazga. Podeu sol·licitar més informació per correu a Club (arroba) clubpativila-real.com o al mòbil 696.368.928.
Lloc: pista municipal la Mayorazga, Vila-real
Més informació

Club d’escacs Vila-real: gaudir de l’estratègia

Descripció: El Club d’escacs Vila-real disposa de dos grups d’iniciació als escacs per a aquesta temporada, que comença a l’octubre, dins de les activitats de l’escola municipal. Es pot participar a partir dels 6 anys.
Lloc: carrer Vicente Sanchiz, 69 (Vila-real)
Més informació

Escola de Frontennis d’Almassora

Descripció: Dirigida a nens i nenes de 7 a 16 anys que vulguin iniciar-se en la pràctica dels esports de pilota. La inscripció es realitza durant tot el mes de setembre i la temporada va d’octubre a maig. S’ha fixat com dia d’entrenament el divendres de 17.30 a 19.00 a les instal · lacions esportives de la Garrofera.
Lloc: zona esportiva La Garrofera
Més informació: 639.915.410 i 661.850.508 (Adrián i Ramón)

Per premamàs

Myma Musicoteràpia: enfortir vincles des de la gestació

Descripció: Utilitzar la música per enfortir els vincles amb el nadó des de la gestació. Myma Musicoteràpia ofereix a partir d’octubre un programa que comença durant l’embaràs i finalitza als sis mesos de vida del nadó amb sessions d’una hora setmanal. Les sessions estan estructurades de manera que també es puguin incorporar les mares amb els seus nadons sense necessitat d’haver participat en el projecte durant les sessions.
Lloc: les sessions es realitzen a Mare, Centre d’Educació Maternal, al carrer Del Puig, 12 entresòl (Castelló).
Més informació

The Session: embarassos amb ritme

Descripció: Més musicoteràpia per embarassades. The Session ofereix tallers de musicoteràpia per a embarassades a partir del seu quart mes d’embaràs. Estan oberts a totes aquelles mares primerenques o no, que vulguin fer una activitat de preparació i benvinguda al nou ser que ha de venir. Treballen tant amb grups reduïts de mares i els seus acompanyants, com en sessions individuals i grups oberts quinzenals.
Lloc: carrer Finello, 43 (Borriana).
Més informació

Centro Annelisse Arte y Bienestar: dansa oriental prenatal

Descripció: I si a més de música vols moure’t i sentir com reacciona el teu nadó dins de la panxa, Annelise et proposa dansa del ventre prenatal. Exercicis que poden ajudar en el dia a dia de l’embaràs, disminuint els dolors d’esquena i treballant la musculatura de tot el cos i en especial del sòl pèlvic, preparant per a un embaràs sa i tant de bo un part natural més fàcil. Només necessites roba còmoda i mitjons (o descalces) i ganes de passar-ho bé!
Lloc: carrer República Argentina, 6 baix (Castelló).
Més informació

A més hi ha moltes altres propostes que ja tenen tancada la matrícula però que podeu tenir en compte de cara a propers cursos com el Jardí Artístic del Centre Municipal d’Estudis Rafael Martí de Viciana, en què es combina l’aprenentatge de diferents disciplines artístiques, els conservatoris de música de Castelló i Vila-real o l’escola de música d’Almassora.

I les vostres recomanacions…

Estudio de arte Maletas

Els últims dimecres de cada mes es celebren tallers de creativitat i autoconeixement dirigits a xiquets i xiquetes de 6 a 8 i de 9 a 12 anys. Els menuts són espontàniament creatius, però amb el pas del temps aquesta capacitat es limita. A través d’aquests tallers es busca que els participants es coneguen millor, explorin els seus sentiments, milloren la comunicació i desenvolupen la creativitat innata. María Moliner Cabedo, psicòloga infantil, i Joaquina Moragrega, llicenciada en Belles Arts, són les encarregades de dirigir aquests tallers.
Lloc: carrer Orpesa, 2 Castelló
Més informació

Contaclown: extraescolars creatives

Teatre, reciclatge artístic, jocs cooperatius i interculturals, animació a la lectura, escriptura de contes, manualitats o dramatització de contes són les propostes de Contaclown com a extraescolars. Activitats amb les quals és treballen diferents objectius pedagògics com millorar la sociabilitat, fomentar la creativitat, l’empatia o l’autoestima. I tot, passant-s’ho bé. Podeu trobar més informació al web de Contaclown o al seu perfil de Facebook.

Espai Cataflai de Benicàssim

Un punt de trobada per gaudir de tallers, jocs, rialles, senderisme, diversió i una educació en valors com l’ecologia. Dirigit a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys (20 euros trimestre). Les activitats es desenvolupen els dissabtes al matí a la plaça dels Dolors de Benicàssim. Cal inscripció prèvia. Més informació.

Cooperativa d’ensenyament musical i dansa Vivaldi

Imparteix ensenyaments elementals de música i dansa. Disposa de grups d’iniciació a la música, llenguatge musical, classes de piano, guitarra, violí, clarinet, de dansa i de funky per a xiquets i xiquetes. Matrícula de l’1 al 15 de setembre. Més informació

Pàdel Castelló

Si us va el pàdel, a les pistes de Castalia i del Raval Universitari teniu cursos específics dirigits a nens i nenes per a la temporada 2012-13. Pots inscriure’ls mensualment en una o dues sessions a la setmana. Més informació.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!