Teatre, ioga per a nadons i musicoteràpia per a sumar-se a la festa de la lactància materna

La Setmana Mundial de la Lactància Materna, que durant aquests dies se celebra a tot Europa, també fa parada a Castelló i Vila-real. Concentració de mares lactants, teatre infantil, ioga i musicoteràpia per a mares i nadons són algunes de les propostes que des Mamare i l’Hospital de la Plana promouen per sumar-se a aquesta iniciativa avalada per l’Organització Mundial de la Salut i Unicef. Propostes per passar un divendres i un dissabte diferent, divertit i reforçant vincles amb els més menuts.

Aquest any el lema que ha triat la WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) és Comprenent el passat, planificant el futur. El 2012 es commemora, a més, una doble efemèride: el 20 aniversari de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, projecte iniciat el 1992, arran de la Declaració d’Innocenti, i els 10 anys de l’Estratègia mundial per al’alimentació del lactant i l’infant petit (OMS-UNICEF).

L’Hospital de la Plana, a Vila-real, cocentra les activitats aquest divendres, 5 d’octubre, a la vesprada amb el seua I Festa de la Lactància, una iniciativa que s’emmarca dins del seu programa per aconseguir l’acreditació IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància) que atorga UNICEF.

El programa d’actes arranca a les 17.30 amb la lectura del manifest de la lactnacia i el lliurament de diplomes a les mares que donen lactància materna durant més de 6 mesos. Tot en la sala d’actes.

Mitja hora més tard, a les 18.00, comença el primer dels tallers, el de musicoteràpia per a mares i nadons i a les 18.30 està programat un taller de ioga per a mares i nadons. Els dos tallers s’imparteixen a la biblioteca del centre sanitari. Paral·lelament, se celebren activitats lúdiques com màgia amb el mag Adrián i tallers de pintura al jardí annex al saló d’actes en què participen grups de suport a la lactància i Creu Roja Joventut, que farà un tallers musicals, de jocs tradicionals, de màscares, de globoflèxia i de manualitats amb feltre i abaloris.

El testimoni el recull el dissabte l’associació de suport a la lactància materna Mamare, que concentra les seues activitats a la plaça Santa Clara de Castelló a partir de les 11.30. Concentració de mares lactants, lectura de manifest i teatre familiar amb Projecte Caravana és el programa amb el qual se sumen a la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna.

Mamare defensa la llet materna com “el millor aliment que una mare pot oferir al seu fill acabat de néixer” i subratlla que “el vincle afectiu que s’estableix entre una mare i el seu fill constitueix una experiència única”.

L’entitat porta anys donant suport a les mares que volen alletar els seus fills i fomenta la cultura de la lactància materna a Castelló. I ho fa a través dels grups de lactància que es reuneixen tots els dimarts de 17.30 a 19.30 al Centre de Salut Gran Via i tallers temàtics com les postures per donar de mamar, l’alimentació complementària o l’extracció i conservació de la llet, activitats que pots consultar a l’apartat de programació de la seua web.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!