Una desena d’activitats infantils per a una Fira de Sant Miquel que desafia la pluja

Al mal temps, Fira de Sant Miquel. Onda manté la seva programació cultural-artesanal per aquest últim cap de setmana de setembre tot i les previsions de pluja. Des de hui divendres, 28 de setembre, fins al diumenge 30, la localitat de la Plana Baixa celebra aquesta fira en la qual artesania, música, teatre, visites culturals i xerrades informatives deixen lloc a una desena d’activitats específicament per a públic infantil.

Ja vos vam explicar en l’article de la Fira Medieval -celebrada el passat mes d’agost-, que Onda està potenciant el seu perfil turístic familiar. I ho torna a fer amb la programació de la Fira de Sant Miquel, situada a la plaça del Raval de Sant Josep. Una desena de propostes pensant en els més menuts, activitats que van des dels jocs artesans als tallers de modelatge de fang passant pel teatre, la màgia o el circ.

Encara que la fira arrenca hui divendres, la programació infantil s’ha concentrat en dissabte i el diumenge. A excepció de l’exhibició de la copa del Món aconseguida per Espanya a Sud-Àfrica el 2010, que es podrà visitar aquesta tarda de 17.00 a 20.00 hores estarà exposada al vestíbul de l’Ajuntament. Un acte que s’ha volgut fer coincidir amb la inauguració de la Fira. Qui vulga fer-se fotos, haurà d’accedir per l’entrada de la policia i es permetrà l’accés a grups de 20 persones.

Si la pluja no modifica els plans, durant el cap de setmana es podrà participar en tallers de modelatge de fang i motlles, de decoració ceràmica, d’enquadernació i de jocs artesans per a xiquets i xiquetes. I una altra de les recomanacions és apuntar-se a alguna de les visites guiades pel centre històric i castell (amb punt de trobada a la Font de Dins -plaça de l’Almodí-) a les 12.00 i a les 18.00 tant dissabte com diumenge.

Si opteu per apropar-vos el dissabte, també trobareu una proposta d’animació infantil a les 12.30 amb Projecte Caravana, una companyia que desenvolupa amb espectacles que no només entretenen sinó que tenen una important component educativa. I als que ja vam veure al Festival Internacional de Titelles d’Orpesa del passat estiu.

En aquesta ocasió, Projecte Caravana arriba a Onda amb la seva Escola de Superheoris protagonitzada per Superespardenya, un superheroi en hores baixes. El detectiu de l’empresa McDetectivs el busca per muntar una escola de superherois i, amb l’ajuda del públic, ho aconseguiran. Salts espacials, carreres col·lectives,… aventures i diversió per a tothom.

Ja a la vesprada, a les 18.30, els menuts i els no tan menuts tindran l’oportunitat de gaudir de números de màgia amb el mag Carlos Viruete, conegut artísticament amb el nom de Karis. Durant el seu espectacle es fa imprescindible la participació del públic infantil, ja que busca complir els tres objectius que han marcat la seua trajectòria: sorprendre, divertir i entretenir.

La programació deixa per al diumenge activitats de matí i de vesprada perquè acostar-se a la Fira de Sant Miquel d’Onda siga una cosa de família. A les 11.00 Duendelandia té preparat un taller de maquillatge de fantasia per a tots els xiquets i xiquetes. Això de pintar-se la cara els encanta! Només una hora més tard, que ningú es perdi la globotà amb els pallassos Pipo i Lolo. Rialles i sorolls de la mà d’aquests dos clowns.

A les 18.00, la solidaritat també s’obre pas amb una desfilada infantil de moda a càrrec de Cinco Lobitos a benefici de Càritas. I, per acabar, a les 19.30 arriba ’l'espectacle més gran del món’: el PequeCirco, una proposta per apropar d’una manera pràctica al món del circ. Per consultar el programa complet de la Fira, en la qual participaran mig centenar de comerciants i artesans, només heu de seguir aquest enllaç.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!