Aprendre i gaudir de l’espectacle, dues propostes de titelles en una

Si una proposta per a gaudir d’un espectacle de titelles ja és de per si interessant per a passar una bona estona en família amb els peques, el pla encara millora si els xiquets i xiquetes poden participar en un taller per a crear ells mateixos els titelles. La Inestable Compañía de Títeres oferirà el divendres 28 de setembre en l’Espai Jove de Vila-real aquesta doble oportunitat, amb un taller de titelles seguits de la representació de l’espectacle El fantasma de Caterville, una adaptació per a tota la família de l’obra literària d’Oscar Wilde. Tant el taller com la representació, ambdós d’entrada lliure, estan dissenyats per a xiquets a partir de 3 o 4 anys i sense límit d’edat.

Des de la companyia, Amanda ens explica que el taller durarà aproximadament una hora i els participants tindran l’oportunitat de “construir les seues pròpies titelles, conéixer com funcionen, per a què serveix el retaule,…”.  D’esta manera, poden participar en la creació del personatge des del principi, dibuixant-ho i donant-li vida amb poc més que un tros de tela, un pal i llana, buscant-li la seua pròpia veu, el seu caràcter, creant-li una història…

I després de conéixer els amagatalls d’un teatre de titelles al més pur estil clàssic, arribarà el moment de gaudir del mateix, aquesta vegada com a espectadors. El fantasma de Caterville, d’aproximadament una hora de duració, està recomanada per a totes les edats. I és que no falten els tocs d’humor en l’adaptació per als més majors ja que, com assenyala Amanda “el guionista és argentí”, i açò es deixa notar. I per a mostra, al final de l’article vos deixem un vídeo amb un fragment. L’amor en l’entorn familiar, la picardia ingènua, l’entrega cap als altres sense demanar res a canvi, la capacitat d’adaptació i aprendre a corregir els errors, són alguns dels conceptes que ofereix  l’argentí Alberto Esliman amb aquesta adaptació.

La La Inestable Compañía de Títeres, fundada i desenvolupada per Alberto Esliman té una trajectòria de més de 20 anys, oferint en l’actualitat una ampli nombre d’espectacles, que van des d’adaptacions clàssiques a històries pròpies. Organitza a més classes i tallers de teatre tant a Xilxes, on està la seua central d’operacions, com en qualsevol lloc en què se’ls requerisca. I a més acaben de muntar un teatre a casa seua. Una sala xicoteta amb unes 30 butaques, amb un estil acollidor i familiar. Encara no han començat les representacions en aquest original escenari però des d’Espai Menut estarem pendents per a comptar-vos-ho.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!