Un escenari obert al teatre, la màgia, la dansa… i la festa: Castelló retorna a la ciutat

A Castelló l’estiu l’acomiaden com toca. Amb un programa cultural, Retorn a la Ciutat, que del 27 al 29 de setembre convertirà el centre de la capital de la Plana en un escenari obert pel qual passaran mags, pallassos, actors, actrius, ballarines, xanquers, titelles i un llarguíssim etcètera. Més d’una vintena d’activitats entre espectacles de companyies nacionals i internacionals, tallers i cercaviles que tindran com a punts neuràlgics les places Santa Clara, Major i Les Aules. Les possibilitats d’elecció són molt variades, així que el millor és que vegeu el programa oficial ampliat perquè pugueu triar amb quina us quedeu. Ja us diem que no us va a resultar gens fàcil. I ja sabeu, Castelló rep a la tardor al carrer i amb els braços oberts.

Carme Ripollés/ACF Fotografía

 

Dijous 27 de setembre

PLAÇA MAJOR

OBRA: COLONBULULÚ
Sinopsi: és un espectacle nòmada en què l’espectador és traslladat per diferents escenes que succeeixen al seu voltant. A través d’una estructura circular de barraca de fira on el públic s’introdueix es crea un personal univers construït de bululúes, titelles i mòbils que revela els avatars de Colom. Un cop dins, una gegantesca moviola que dóna voltes al seu voltant relatarà les nombroses escenes del viatge al nou món.
Companyia: Cal y Canto
Hores: 18.00, 19.00 i 20.00

 

PLAÇA DE LES AULES

OBRA: TOMAQUETA
Sinopsi: espectacle d’animació molt pròxim en què us trobareu números de màgia, endevinalles, contes, jocs cooperatius … I molt participatiu. Si us voleu sentir actors per un dia, aquesta és la vostra oportunitat. I si sou molt curiosos, fins descobrireu per què es diu Tomaqueta.
Companyia: Folk Follet
Hora: 18.30

OBRA: QUI Y JOTE EN LA ISLA DEL TESORO
Sinopsi: és una proposta pedagògica per apropar El Quixot de la Manxa a nens i nenes a partir de 3 anys. A través d’una proposta lúdica i participativa. A través de la fusió dels personatges de l’obra universal de Cervantes i del món aventurer dels pirates, es traslladen valors com la importància de la lectura, la imaginació, la valentia, la tenacitat, etc.
Companyia: Marimba Marionetas
Hora: 19.30

 

PLAÇA SANTA CLARA

OBRA: LA MOLINERETA
Sinopsi: una bailaora apareix a l’escenari buscant el flamenc que porta dins, però no va sola, l’acompanya el quadre flamenc compost per l’aranya Pantxa, el mosquit Bufit i la mosca Pataca. Van per terres d’Andalusia on es troben uns peculiars personatges com Lluna, una índia que, al voltant d’una foguera al riu Guadalquivir, els parla de l’emigració, un esquimal que, des de la seva iglú a Sierra Nevada, els explica el significat del canvi climàtic, i, finalment, un camaleó, que, amb la seva màgia, els parla sobre el medi ambient. Ell els dirà com trobar el flamenc.
Companyia: Hop! Gestió Teatral
Hora: 18.30

OBRA: SIDECAR
Sinopsi: un rodamón arriba a la ciutat a la recerca d’alguna cosa que no sabem. Desfilarà per la plaça tractant de dominar el seu sidecar fent mil i una acrobàcies amb el pal xinès, els patins… Fins que troba allò que buscava: la felicitat!
Companyia: Pessic de Circ
Hora: 20.00

 

Divendres 28 setembre

PLAÇA MAJOR

OBRA: COLONBULULÚ
Companyia: Cal y Canto
Hores: 18.00, 19.00 i 20.00

 

PLAÇA DE LES AULES

OBRA: COM T’HO CONTE!
Sinopsi: és un collage d’uns 45 minuts de durada. En este espectacle la presència de la paraula té el seu contrapunt en el joc amb titelles i objectes quotidians que de manera figurativa o simbòlica es converteixen en personatges de les històries que van passant per l’escenari davant de la mirada del públic. Que no vos ho conten!
Companyia: Yheppa
Hora: 18.30

OBRA: EL CABALLERO SIN CABALLO
Sinopsi: és una història d’acció i disbarats en temps medievals. Tot transcorre fa molt de temps, en una època màgica plena de misteriosos éssers i castells encantats, quan un trobador va cantar aquesta història. El Cavaller sense Cavall. Aquest singular personatge, en el seu errant camí, va viure fantàstiques aventures i el seu somni més preuat, rescatar una bella princesa de les urpes sinistres del malvat bruixot.
Companyia: Pizzicato
Hora: 19.30

 

CARRER ENMIG

OBRA: LA SELVA (CERCAVILA)
Sinopsi: és una comitiva formada per un elefant i un goril·la de cinc metres d’altura, dos cavallers sobre estruços i dos ballarins en xanques amb màscares gegants de pantera negra i Lleó. En la seva cercaviles els animals es regeixen pels seus instints i de vegades s’espanten i van amunt i avall. Durant el seu recorregut, la tribu executarà coreografies i rituals en què el públic participarà de manera activa.
Companyia: Scura Splats
Hora: 18.30

 

CARRER CAVALLERS

ACTIVITAT: TALLER DE COM FER TITELLES
Descripció: tots els participants aprendran a crear els seus propis titelles amb els que després podran crear les seves pròpies històries. Una manera divertida i entretinguda d’apropar-se al màgic món dels titelles despertant el costat més creatiu que cadascú porta dins.
Companyia: La Pajarera
Hora: 18.30

 

PLAÇA SANTA CLARA

OBRA: ALOLÓ
Sinopsi: un espectacle on pot passar de tot. I passa. Equilibris impossibles, música en directe, malabars, mentalisme i fins i tot els codis QR en un espectacle d’uns 45 minuts de durada.
Companyia: Psikario
Hora: 19.00

 

OBRA: NO SOLO
Sinopsi: de neurones viu el cervell enamorat és la postil · la que acompanya el títol d’aquesta obra pensada per despertar sensacions i emocions en l’espectador. Sembla que a la sessió tot està improvisat i al mateix temps que porta escrita molt temps.
Companyia: Erre que erre Dansa
Hora: 20.00

 

Dissabte 29 de setembre

PLAÇA DE LES AULES

OBRA: EL PIRATA BARBA I L’ILLA DEL TRESOR
Sinopsi: ninots i titelles conviuen amb el treball actoral en aquesta història del pirata Barba, refugiat a les illes Columbretes, i del seu gran enemic el Senyor de Mirabet. Després de tempestes, naufragis, trampes, una batalla naval i un viatge pel mar, en el qual participa el públic, tots dos s’adonen de la inutilitat de la lluita i l’important que és aprendre a viure. Un espectacle d’una hora de durada que fa riure a grans i petits.
Companyia: Xarop Teatre
Hora: 12.00

 

OBRA: VIAJEROS DEL CARRUSEL
Sinopsi: Sonen en directe les primeres notes, estan descrivint diferents animals, que aviat apareixeran acompanyats de petites històries plenes d’humor i emoció. El titellaire serà l’encarregat de rebre’ls i portar-los al carrusel perquè participin en un fascinant viatge.
Companyia: Ángeles de Trapo
Hora: 18.30

 

OBRA: ¡QUÉ RISA.. QUÉ MIEDO!
Sinopsi: un solitari habitant i… vampir, ja molt vellet, buscarà enamorar i no li serà fàcil en aquests temps trobar una núvia apropiada. A més d’històries de bruixots, zombis i fantasmes et faran partir de riure. Una obra i una companyia també programada al Festival Internacional de Titelles d’Orpesa d’este estiu.
Companyia: Pizzicato
Hora: 19.30

 

 

CARRER CAVALLERS

ACTIVITAT: TALLER DE COM FER TITELLES
Companyia: La Parajarera
Hora: 12.00 i 18.30

ACTIVITAT: TALLER DE FOC
Descripció: prova a ser un autèntic dimoni. En aquest taller, Botafocs t’aproparà al món de la pirotècnia com si fosses un més dels molts dimonis que animen festes com les de Sant Joan.
Companyia: Botafocs
Hora: 18.30

 

 

CARRER ENMIG

ACTIVITAT: TALLER DE XANQUES
Descripció: hi ha de totes les mides (o gairebé tots), així és que aquest taller et servirà per donar les primeres passes sobre xanques o per millorar si ja les has provat mai. T’atreveixes a provar si ets capaç de mantenir l’equilibri caminant sobre xanques?
Companyia: Colla de Xancuts Els Babarots
Hora: 17.00

 

ACTIVITAT: CERCAVILA DE XANCUTS
Descripció: després de la classe pràctica per als petits, la companyia de Alcalà de Xivert emprendrà una cercavila pel centre de la ciutat en què exhibirà les possibilitats artístiques que tenen les xanques (alguns de vertigen). Us sorprendran.
Companyia: Colla de Xancuts Els Babarots
Hora: 19.30

 

 

PLAÇA SANTA CLARA

OBRA: LOCURAS MÁGICAS
Sinopsi: trucs i números d’habilitats d’un mag que promet. Una hora aproximadament d’espectacle amb un mag que acumula més de deu anys d’experiència sobre l’escenari. No res per ací, no res per allà…
Companyia: Mag Perete
Hora: 18.30

 

 

OBRA: JUDITH I PAUL
Sinopsi: dos peculiars ‘vells’ escapen de la seva realitat, de la seva proximitat a la fi de les seves vides pujant a uns petits xanques. Una posada en escena en una obra que es construeix alhora que es representa. És una obra de desplaçament de petit format ideal per a espais urbans.
Companyia: Visitants
Hora: 19.00

 

 

OBRA: IMPRODANS
Sinopsi: al carrer, en un hall, en una plaça, en un museu, en una casa, en un parc, en una terrassa, en un saló, en una cafeteria, en un local comercial … on tu vulguis: DANSA! És un espectacle improvisat de quatre ballarines i una DJ, on tot i tots vam signar part del xou. La passada dura de 15 a 20 minuts.
Companyia: A Tempo Dansa
Hora: 20.00

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!