Jazz per a nadons i teatre familiar a la Vall, doble proposta cultural per a un dia rodó

La programació cultural de vegades ens deixa sorpreses tan grates  com la d’aquest dissabte, 22 de setembre, a la Vall d’Uixó. Jazz per a nadons al matí i teatre familiar a la vesprada. Una per a menors de 4 anys, l’altre per a majors de 4. Al jazz a la música és el fil conductor i en el teatre, paraules i gestos. Però els dos espectacles comparteixen una mateixa finalitat: apropar la cultura als més menuts, fer de les arts escèniques una vivència i un aprenentatge i ser, a més, un punt de trobada. Perquè tots dos, el jazz i el teatre, són activitats pensades perquè les mares i els pares comparteixen aquesta aventura multisensorial. Que comence l’espectacle!

‘Jazzejant’ amb nadons

Heu imaginat mai un món on no hi hagués so? Gairebé tots els sons quotidians que ens envolten són com instruments musicals: la pluja, el vent, els trons, el càntic dels ocells, etc. És així com els nadons comencen a observar, aprendre, a diferenciar i adquirir sensibilitat amb els sons. La música és sempre una experiència agradable.

El paràgraf de dalt no és nostre. És de Sedajazz, el col·lectiu de músics que ha creat Jazzejant amb nadons, una proposta que, més que escoltar un concert de música, pretén que s’experimente amb ella, quasi que es toque amb les mans. Josep Hernández Reillo, Francisco Blanto ‘Latino’ i Teresa Núñez són els tres músics que guiaran al públic en aquest viatge sensorial en què els nadons compartiran sensacions, riuran, jugaran o ballaran. O tot alhora.

Maraques, xilòfons, djembés, bongoes, saxo, clarinet, percussió, guitarra… Un concert per escoltar i per interactuar de la mà de tres músics poliinstrumentistes amb una àmplia experiència com a docents que també incorporaran intervencions de caràcter teatral i mímica. Us acompanyaran des del principi. Literal. Perquè seran ells els que rebran a pares, mares i nadons per a compartir després l’escenari.

Hora: 11.00
Lloc: Centre Cultural Palau de Vivel
Dirigit a: menors de 4 anys (acompanyats)
Durada: 60 minuts
Entrada: lliure (aforament limitat)

La fàbrica de joguines defectuoses

Titelles i actrius dialoguen a l’escenari. Mitjançant paraules, gestos i moviments es construeix aquesta versió lliure del popular conte de C. Andersen El soldadet de plom interpretada per Teatre Plegable. Des de la prestatgeria de l’habitació de Marcel·lí, situada al primer pis, de la segona casa blanca, del carrer principal d’aquest poble, es pot veure el camí que porta fins a la Fàbrica de Joguines. Allà és on comença la història d’una joguina coix i una mica fluix, que pensava que havia de tenir dues cames per poder recórrer el món. Un viatge inesperat per descobrir que el que més desitjava mai li faltaria.

És una reflexió sobre la diferència, sobre la discapacitat, sobre què es pot o no es pot fer, i sobre l’amor. I, a més, aprofundeix en la idea del viatge com aprenentatge.

Laia Porcar i Anna Dobón són les actrius que conduiran al públic en aquesta aventura. En un suggerent treball, on tot compta, on tot suma. Elles són Teatre Plegable, una jove companyia castellonenca que promet. ”La fàbrica de joguines defectuoses és una obra que et permet viure una història des de la distància i alhora és un aprenentatge intens”, explica Laia.

Hora: 19.00
Lloc: Teatre Municipal Carmen Tur
Dirigit a: infants a partir de 4 anys
Durada: 50 minuts
Entrada: lliure (aforament limitat)

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Jazz per a nadons i teatre familiar a la Vall, doble proposta cultural per a un dia rodó

  1. Pingback: Espai Menut | Sonido Dixieland, gags cómicos y claqué con Sedajazz para el ciclo Junior Rock Box del Auditori

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!