Teatre, cavallers, templers i oficis artesans en Mascarell, un recinte emmurallat únic

Arriba la tardor, arriben les fires medievals: Mascarell, Almassora, l’Alcora, Castelló… són alguns dels municipis que organitzen fires este mes i en decembre. Però comencem per la de Mascarell, que celebra aquest cap de setmana (del 9 a l’11 de novembre) el seu Mercat Medieval. El recinte emmurallat, pedania de Nules, tornarà a convertir-se en una màquina del temps perquè milers de persones es traslladen a l’edat mitjana i gaudeixin d’un immillorable ambient en què es conjugaran les exhibicions d’oficis artesans, representacions teatrals, actuacions musicals i tallers per a grans i menuts. Motius més que suficients per recomanar una visita en família, però més encara si tenim en compte que se celebra un entorn patrimonial i històric únic.

La fira convertirà Mascarell en un reclam turístic indiscutible. Des de la primera jornada, el divendres 9 de novembre, fins a la clausura de l’esdeveniment, el diumenge 11, l’organització ha inclòs multitud d’activitats que es converteixen en un al·licient més. Una de les principals novetats són les representacions teatrals de Papa Lluna Teatre, amb diferents escenes pròpies d’un mercat medieval, o la participació dels Templers de Castelló, que reforçaran el retorn a una època històrica amb tantes implicacions per a aquest territori.

A més, el diumenge al matí, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura, ha organitzat de nou la Trobada de Boixets, que ve acompanyant la fira des del principi i que cada any reuneix centenars de persones vingudes de tota la província.

Com veieu, hi ha poderoses raons per anar a Mascarell aquest cap de setmana (l’única pega pot ser la gran afluència de visitants que s’espera) i més si algú encara no coneix un dels escassos municipis totalment emmurallats d’Espanya. Ja teniu la millor excusa per no deixar passar l’oportunitat!

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!