Un galió a PortCastelló per a divulgar La Pepa, una Constitució per a la història

Conéixer un dels moments més significatius de la història d’Espanya no sembla el pla més interessant per al cap de setmana. Ni encara que es tracte de la Constitució espanyola promulgada el 19 de març de 1812 i per això coneguda popularment com La Pepa, de la qual es commemora el seu bicentenari. Però si la proposta consisteix en la visita a la rèplica mil·limetrada dels galions que van unir Espanya i Amèrica durant tres segles la cosa canvia. I ara és possible. El port de destinació? PortCastelló.

Inicialment estava previst que l’estada del Galeón La Pepa a Castelló conclogués aquest dimarts, festivitat del 9 d’Octubre, però l’èxit de visites ha portat a perllongar l’atracada fins al diumenge 14 d’octubre. Més de 3.000 persones han gaudit durant el cap de setmana d’aquesta imponent nau de 55 metres d’eslora, de les formes i detalls dels galions així com del naixement de la primera Constitució espanyola i la seva projecció ultramarina.

Durant la prolongació de l’estada es manté l’horari de visites, de 10.00 a 20.30 cada dia, i els centres educatius poden concertar visites enviant un correu a mminero(arrova)fundacionnaovictoria.org.

El Galeón La Pepa roman atracat des de dimarts passat, 2 d’octubre, al moll de Llevant com a ambaixador del II Centenari de la Constitució de 1812. Aquesta escala forma part de la ruta que el navili està realitzant pels ports espanyols des de l’agost del 2011 com a vehicle difusor dels fets històrics que es commemoren el 2012.

El Galeón La Pepa va partir de València el passat dia 30 de setembre i va navegar unes 40 milles (74,08 km) fins arribar al Moll de Llevant de la Marina Port Castelló, on va obrir les seues portes dimarts passat gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i la Marina Port Castelló.

L’objectiu és apropar els successos que van envoltar l’aprovació de la Constitució liberal -model per a altres a Amèrica- a tots aquells que visiten la nau, convertida en centre d’interpretació. Inclosa la zona d’artilleria amb una bona col·lecció de canons.

Des de la seua posada en marxa a la capital gaditana el juny del 2011, el vaixell ha obert les seves cobertes a Bilbao, Santander, La Corunya, Huelva, Sevilla, Cadis, Eivissa, Maó, Barcelona i València, ports en què ha rebut a milers de persones.

El galió estarà obert per la seua visita fins al 14 d’octubre en horari de 10.00 a 20.30. L’edat recomanada, segons expliquen fonts de la Fundación Nao Victoria, és a partir dels 6 anys donada les característiques de la mostra. El temps mínim recomanat de la visita és de mitja hora. Els visitants podran aconseguir la seva entrada al mateix vaixell per 4 euros els adults i 2 euros els xiquets i xiquetes de 2 a 7 anys. Una visita a la història del XIX en ple segle XXI.

I després, a gaudir de PortCastelló: cinema, restaurants, terrasses, zona de jocs infantils, inclòs un joc de l’oca amb motius mariners de mida natural o la seva mini parc del laberint.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!