L’animació infantil, jocs i concursos tornen a Almassora per les festes del Roser

Almassora estrena la tardor amb festa. Arriba octubre, arriba el Roser. Del 5 al al 14 d’octubre. I, com en les de Santa Quitèria, també hi ha lloc per a la programació infantil en forma d’activitats i jocs. Si al maig va ser el Festival de Teatre i Animació, l’octubre són els jocs, les gimcanes i concursos tan peculiars com el de tirador. El Grup Scout Tramuntana, Tic Tac Animacions, Animandi Recreativa, Duendelandia o Splai Castelló posen el toc infantil al programa de festes.

La primera de les activitats per a xiquets i xiquetes arriba el dissabte 6 d’octubre. A partir de les 18.30 el Grup Scout Tramuntana celebra la segona edició d’una gimcana per divertir participant. Els qui estiguin interessats, ja saben, la plaça Pere Cornell els espera.

L’endemà, diumenge, els i les aficionades al tiraxines (de qualsevol edat) hauran de matinar perquè a les 10.00 es celebra el Campionat Provincial de Tiraxines. El requisit? Tenir afinada la punteria i acostar fins al carrer Sant Marc, una competició organitzada per Amics del Tiraxines i penya El Gavell que suma seguidors. Dues hores després, a les 12.00, la plaça Major serà el recinte per a la celebració d’un encierro infantil. I ja a la tarda no donarà temps a fer la migdiada perquè a les quatre comencen els activitats infantils, amb jocs i inflables, a la plaça d’Espanya.

I la setmana sense ponts però amb dos festius arraca amb escacs. Dilluns, 8 d’octubre, a les 19.00 es dispunta un torneig de partides d’escacs simultànies a la plaça Pere Cornell. Activitat espectacular per la rapidesa amb què es fan les jugades amb fins a 60 jugadors i ideal per despertar la curiositat i l’afició dels més petits per un joc mil·lenari. Estratègia i repte a parts iguals.

Dimarts, festivitat del 9 d’octubre, arranca ben aviat. A les 9.00 comença la celebració del Dia de les Aus, una jornada de camp al matí que inclou un safari visual ornitològic pel Millars, el primer paisatge protegit de la Comunitat Valenciana. Per participar cal inscripció prèvia a l’Ajuntament.

I a la vesprada, a les 18.30, una altra vegada la plaça Pere Cornell es converteix en l’epicentre de les activitats infantils. Aquesta vegada amb la proposta de teatre-animació infantil de Splai Castelló, que presenta Els viatgers, un espectacle basat en La volta al món en 80 dies de Jules Verne. L’intrèpid Phileas Fogg i el seu ajudant Passepartout han de donar la volta al món en 80 minuts visitant infinitat de llocs. Un espectacle molt, molt participatiu.

Les activitats infantils tornen 24 hores després. També a les 18.30 i també a la plaça Pere Cornell. En aquesta ocasió, serà la companyia Tic Tac Animacions la que dinamitza la vesprada de dimecres amb els seus jocs i instal·lacions per als menuts. I per creuar l’equador de la setmana, dijous a les 18.30 en el mateix escenari recollirà el testimoni Duendelandia amb la seva proposta d’activitats infantils i jocs diversos.

El divendres 12 d’octubre, també festiu com dimarts, l’activitat arribarà a la nit amb el popular pa i porta, un punt de trobada per als almassorins, grans i menuts, amenitzat per música d’orquestra i amb activitats infantils a càrrec de Duendelandia. Les inscripcions estan obertes fins el dimecres 10 d’octubre a les 13.00 a l’Ajuntament.

El cap de setmana, doblet d’activitats. Dissabte a les 18.30, la plaça Pere Cornell acollirà una jornada d’animació a càrrec de Animandi Recreativa i Lleuresport Activitats Esportives, que inclou escalada, tirolina i inflables. Ja el diumenge, les activitats infantils es traslladen al Recinte Fester on, a partir de les 16.30, Tic-Tac Animacions habilitarà un parc infantil.

I el final de festes promet emoció. El gran mag Yunke presenta a partir de les 20.30 a la plaça d’Espanya el seu potent espectacle Conjuro, màgia en estat pur.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!