Artes Visuales enganxa amb el seu viatje al cor dels escacs

El públic ocupa el seu lloc. Xiquets i xiquetes, sobre els coixins. Papàs i mamàs, en les cadires. Mentre tots miren l’escenari i esperen l’inici de l’espectacle, al fons s’escolta un crit: A l’atac! La leyenda del ajedrez, l’últim espectacle de Mima i Maya Jankovic per a Artes Visuales, acaba de començar.

I amb l’obra, arranca un viatge que durà als espectadors a la Índia, per a descobrir a Sissa, l’inventor d’aquest joc d’estratègia. Clar que llavors no s’anomenava escacs si no chaturanga. I a Pèrsia, on es va inventar l’expressió escac i mate. Lola Rosa i Pablo Castell són el rei i la reina d’estos peculiars escacs, que combinen referències històriques amb la projecció dels moviments de cadascuna de les figures i les fotos d’alguns dels jugadors més populars. I també dades curioses. Per exemple: saps quants moviments es poden fer als escacs? La impronunciable xifra d’un 1 seguit de 50 zeros.

Però aquesta obra no solament és per a veure, ací també es participa. I gens millor que posar-se en la pell dels jugadors. Els xiquets i xiquetes que estan en el públic ara són els estrategues que decideixen on moure les fitxes. I després dos xiquets més. I al final participen tots, papàs i mamàs, i xiquets i xiquetes són peons, torres, alfils, rei, reines i cavalls. I comença la partida.

Nuria i el seu fill Marc, guanyadors de una de les dues entradas dobles sortejades per Espai Menut, no es perden detall. Ell s’ha convertit en una torre a l’espera del seu torn per a competir. I Laura i Mar, les altres dues guanyadores de les entrades, participen en primera persona en el desenvolupament de l’obra. Mar es mou en diagonal per les caselles blanques: és un alfil. A Marc li encanta el joc final en el qual tots ballen seguint els moviments dels escacs i Mar plora perquè l’espectacle s’ha acabat.

Si voleu descobrir l’oferta cultural de la sala alternativa Zona 3-Artes Visuales, la pròxima oportunitat serà este dissabte, 4 de febrer, a les 18.00. Aquesta vegada toca conta contes. Que no t’ho conten.

 

 

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “Artes Visuales enganxa amb el seu viatje al cor dels escacs

  1. Pingback: Barbis On Feis juegan en casa | nomepierdoniuna

  2. Pingback: La animación infantil, juegos y concursos vuelven a Almassora por las fiestas del Roser | Espai Menut

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!