‘El col·leccionista de paisatges’: un concert escolar per a experimentar la música

Moltes vegades pares i mares ens preguntem què fan els nostres menuts en les activitats didàctiques complementàries que programen des de l’escola. A molts, a més, ens encantaria poder veure’ls per un foradet per saber com reaccionen. Aquesta setmana arriba un d’aquests moments. Prop de 2.000 alumnes d’Infantil i Primària de 25 col·legis de Castelló i província assistiran al concert escolar El col·leccionista de paisatges, un espectacle que té per objectiu introduir al públic infantil en el món de la música des d’una perspectiva didàctica.

L’espectacle, a través d’una acurada i suggerent posada en escena, els oferirà l’oportunitat d’apropar per primera vegada a la música clàssica d’autor del segle XX. Serà aquest dijous i aquest divendres en cinc sessions i Espai Menut acudirà a una de les funcions per després explicar què tal la proposta que han programat des de Castelló Cultural en col·laboració amb eduCaixa.

L’obra mostrarà als més menuts com els compositors del segle passat s’han inspirat en els fenòmens de la natura per compondre les seues obres. Des del cop rítmic d’un martell fins a la remor del vent, tot el que ens envolta crea un fons musical que ens acompanya sense adonar-nos al llarg del dia. Són els nostres paisatges sonors quotidians. Si sabem escoltar-los, els menuts descobriran un món sonor ple de suggestions.

Durant l’espectacle, d’una hora de durada aproximadament, s’escoltaran diversos sons que es distingeixen en un mateix paratge durant el dia i la nit i els espectadors podran percebre com aquests sons naturals són absorbits per instruments que els converteixen automàticament en música de compositors tan extraordinaris com Stravinsky o Béla Bartók.

El col·leccionista de paisatges és un personatge pintoresc i s’encarrega d’enregistrar minuciosament aquestes sonoritats que es transformen en música. I en la seua bogeria, és capaç també de mostrar al públic les imatges pictòriques que s’amaguen darrere de cada melodia. La direcció musical és d’Albert Gumí i la direcció artística de Xavier Erra.

Els concerts escolars se celebren en el marc d’eduCaixa, una plataforma que potencia el compromís de la Caixa amb l’educació. Com a complement didàctic, l’Obra Social la Caixa ha preparat un dossier pedagògic dirigit als mestres.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!