Mercat de Joguets: perquè el bescanvi és cosa de xiquets i xiquetes

La segona edició del Mercat de Joguets, una iniciativa impulsada per Jocs Empresa conciliadora d’Horaris, ja és aquí. b que ve, 2 de desembre, a partir de les 12.00 al carrer de vianants situat davant del col·legi Botànic Calduch de Vila-real. La proposta consisteix en una cosa tant antiga com el bescanvi (i que la crisi econòmica està tornant a posar de moda) però té alguna cosa que el converteix en singular: els protagonistes són els menuts i només s’intervancien joguets. Sí, els menuts. Ells i elles decideixen quines joguines intercanvien i s’encarreguen de tancar el tracte. “En el nostre Mercat de Joguets els adults només vigilen, no intervenen en la barata”, ens explica Ana González, directora de la ludoteca Jocs.

La manera de poder participar al Mercat de Joguets és molt simple. Només has d’inscriure’t abans que finalitze el termini, aquest divendres, 30 de novembre. I l’únic requisit és que doneu una joguina en bon estat que Jocs lliurarà a la Joventut Antoniana, una ONG vila-realenca. Tant se val si ets de Vila-real o no, no importa a quin col·legi vagen teus fills o filles … ¿L’important? “Participar en una activitat a través de la qual es fomenten les habilitats socials dels més menuts al relacionar-se amb xiquets de la seua edat o més grans”, afegeix Ana

Cada participant instal·larà el seu lloc al carrer de vianants on podrà exposar totes les joguines que vulgue, estiguen en les condicions d’ús que estiguen. I vos recordem que és un bescanvi. Es canvia una joguina per una altra. La decisió de quines joguines s’intercanvien depèn únicament i exclusivament dels que fan la bescanvi. L’any passat al Mercat Joguets es va celebrar a l’octubre. Llavors es van muntar vuit llocs i es podia trobar de tot: des d’una caravana de la Barbie a un dels ninots que surten als ous Kinder. I també una taula de planxar, un ós de peluig, un mini futbolí… el que siga. Tot val.

“Xiquets i xiquetes munten els seus llocs amb les joguines que ja no fan servir. I els pares només vigilen el lloc mentre els menuts comproven què tenen la resta de participants, o com a molt els animen a fer barates”, insisteix la directora de Jocs.

Aquesta idea va sorgir en les V Jornades de Ludoteques celebrades el juny de 2011 a Bezas (Terol) arran de l’experiència de Maria Aguirre, ludotecaria del Cuc, d’Alcobendas (Madrid). “La felicitat que transmetien menuts i grans en aquell rasclet va fer que adaptáramos la proposta a les nostres necessitats. Així va nàixer al Mercat de Joguets de Vila-real”, explica al seu bloc Ana González.

Ja sabeu. Aquest diumenge 2 de desembre podeu promoure l’intercanvi de les joguines que els vostres fills i filles ja no fan servir. Recordeu que la inscripció acaba el 30 de novembre.

Si ho preferiu, ara que s’acosta el Nadal són moltes les iniciatives de donació de joguines. A través d’associacions de mares i pares, d’ONG, institucions o diversos col·lectius podeu fer que els més necessitats també gaudeixin del Nadal. Idearideas Media Lab se sumen a la recollida d’aliments i joguines en aquestes dates.

Els aliments (preferiblement de primera necessitat i no peribles) aniran destinats al Menjador del Pare Ricardo, l’Alberg Municipal de transeünts i l’Associació de Banc d’Aliments de Castelló, i els joguets (nous o usats però en bon estat) es repartiran entre el Menjador del Pare Ricardo i l’Alberg Municipal de transeünts. Per participar només cal telefonar (964 56 54 49 -persona de contacte Vanesa-) enviar un correu electrònic vanesa(arrova)idearideas.com per poder organitzar haurà de recollir.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!