Un teatre fet ‘Pedra a pedra’ per a apropar la cultura als escolars de Vila-real

No és una obra de teatre qualsevol. Ni tan sols és una obra més. Pedra a pedra és una manera d’entendre el teatre, una porta oberta de bat a bat a la imaginació i a gaudir de les coses xicotetes, sí, d’aquelles que ens envolten. Fins i tot de les pedres. L’home llauna protagonitza aquesta història que parla sobre l’amistat, la intolerància i la creativitat en 30 intensos minuts que sorprenen a grans i menuts. Pedra a pedra, del Teatre de l’Home Dibuixat, es puja aquesta setmana a l’escenari de l’Auditori Municipal de Vila-real (dilluns 12 de novembre, dimarts 13 i dijous 15) per apropar el teatre i la cultura als més menuts.

Un total de 480 escolars dels col·legis Bisbe Pont, Angelina Abad, Gimeno Barón i Fundació Flors gaudiran d’aquesta creativa història amb pedres i de pedres, estrenada el 2008 i que suma prop de 1.000 funcions. Una obra en la qual, com diu Tian Gombau a l’inici de l’espectacle, cal mantenir els ulls i les orelles ben oberts i la boca ben tancada per no pederse detall.

Els menuts es sorprendran amb una història tendra però carregada de significat. Una història en què les pedres, petxines, pals i fins a una llauna cobren vida. Molta vida. Són els menuts (i no tan menuts) objectes que Tian Gombau ha trobat a la platja i als que ara dóna vida sobre l’escenari. I que eixen d’una maleta o que estan ocults a la sorra. Una història que ha viatjat per tot el món amb les seves versions en castellà, basc, italià, francès, anglès, portuguès i japonès.

Els reconeixements nacionals i internacionals avalen aquesta obra que la Regidoria de Cultura ha posat a l’abast dels escolars vila-realencs. Perquè Pedra a pedra, espectacle que vam veure aquest estiu a Benicàssim, va ser finalista dels premis MAX de les Arts Esenicas ’09 com Millor Espectacle Infantil; va aconseguir el premi Millor Espectacle de Xicotet Format en FETEN ’08, el de Millor Intèrpret i Manipulador ’08 a la XXIV Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida, el premi dels espectadors al Millor Espactáculo Infantil ’09 a la XX Fira de Teatre de Titelles de Lleida i el premi d’Arts Escèniques i Audiovisuals ’10 de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

I seguim: premi al Millor Espectacle ’10 al XXIII Festival Internacional de Teatre Valise, a Lomza (Polònia); premi Especial del Jurat a la Originalitat i la Fantasia ’12 al XIX Festival Internacional de Teatre per a Xiquets i Xiquetes de Subotica ( Sèrbia) i el premi al Millor Espectacle ’12 al XXI Congrés de UNIMA (Unió Internacional de Titelles) i Festival Mundial de Teatre de Titelles de Chengdu (Xina).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!