Cita en Benicàssim amb el teatre en majúscules i la dansa de primera

El Festival de Teatre i Biblioteca del Mar dibuixa aquest any a Benicàssim un món màgic i imaginari, un món en què el teatre nacional i internacional i la dansa conviden a gaudir de les arts escèniques. Cinc espectacles, onze funcions per gaudir del teatre, el clown, la pantomima i la dansa en majúscules durant els mesos de juliol, agosti setembre. Propostes arribades des de Bèlgica, Ucraïna, França, València i des d’aquí, des de Castelló, per somiar desperts.

LAVA

Tipus d’activitat: teatre
Funcions: dijous 5 de juliol 19.00 i 20.30; divendres 6 de juliol 19.00 i 20.30
Lloc: platja Almadrava (pròxima a la biblioteca Jorge Comín)
Companyia: Studio Orka, de Bèlgica
Edat: a partir de 6 anys
Preu: 3 euros
Aforament: 50 persones

Argument: Lava és molt més que un bonic conte sobre uns simpàtics éssers diminuts. Amb tot tipus de trucs, el públic és abocat cap al dubte, la sospita queda enrere i s’obre un món imaginari. Lava vol sorprendre, i ho aconsegueix. Teatre intel·ligent, màgic i de proximitat.

El públic és convidat dins d’una carpa a seguir en directe les investigacions que un grup de geòlegs realitzen en el subsòl. Amb l’ajuda d’una mini-càmera que baixa per una llarga canonada, el públic és arrossegat fins al límit del seu seient, completament al·lucinat.
Veure vídeo

PLASTIC FANTASTIC

Tipus d’activitat: clown, pantomima, teatre
Funcions: dijous 19 de juliol 20.00
Lloc: Teatre Municipal de Benicàssim
Companyia: Mimirichi Clown Teatre, de Kíev
Edat: tots els públics
Preu: 3 euros

Argument: Mimirichi utilitza el plàstic transparent per mostrar la seua filosofia, com una experiència de pura alegria, a través de clownadas, música, pantomima i improvisació. El grup de pallassos es troba en un planeta monocrom i gris després d’una catàstrofe. Ells tractaran de pintar el món de multicolors d’una manera còmica.

L’espectacle es compon de deu moments, on dominen les petites històries com una xerrada dels pallassos sense una paraula, només amb ajuda del plàstic, com a mitjà de mostrar les seves idees, o la situació al costat de la gran escurabutxaques, quan l’home es torna boig perquè no obté el premi gros, o la nina pneumàtica que cobra vida ballant, o les flotants coloms de cel·lofana, etc.

CONSONANT


Tipus d’activitat: dansa infantil
Funcions: dijous 9 d’agost 20.00
Lloc: Teatre Municipal de Benicàssim
Companyia: Maduixa Teatre
Edat: a partir de 4 anys
Preu: 3 euros

Argument: espectacle en què la dansa, teatre, ombres, arts plàstiques i noves tecnologies ens transporten a un món de poesia visual que es nodreix de la imaginació de Paula i Aina. L’univers imaginari del poeta Joan Brossa és el referent d’aquest espectacle on la transformació de les lletres en objectes, la màgia i els jocs de paraules són autèntics protagonistes.

Consonant és el llibre favorit de Paula. Ella es disposa a llegir-lo, però la seua germana Aina l’hi posarà realment difícil. L’única cosa que interessa a Aina és jugar amb Paula. A través de la lectura del llibre i amb ajuda de la imaginació, les germanes viatgen a un món fantàstic on les lletres prenen vida i es transformen per obrir les portes d’un joc sorprenent.

CHIFFONNADE


Tipus d’activitat: dansa infantil
Funcions: dijous 16 de agost 12.00 19.00 20.30
Lloc: Teatre Municipal de Benicàssim
Companyia: Carré Blanc Cie
Edat: a partir d’1 any
Preu: 3 euros
Aforament: 80 persones

Argument: Chiffonnade és una coreografia que s’utilitza com a matèria primera la tela, la que podem tocar, arrugar, palpar, doblegar o esquinçar, aquella amb la qual ens vestim o disfressem i que condiciona la nostra imatge sota la mirada de l’altre. Una esfera acull un personatge i una multitud de teles que es van tornant, una a una, companys de dansa i materials de construcció.

Construir és créixer, és saber anar-se’n i viatjar per tal de retrobar el nostre element primordial: l’aigua. A partir de retalls de tela es creen nous mons …

PEDRA A PEDRA


Tipus d’activitat: teatre
Funcions: divendres 21 de setembre 19.00 20.00
Lloc: Teatre Municipal de Benicàssim
Companyia: Teatre de l’home dibuixat
Edat: a partir de 2 anys
Preu: 3 euros
Aforament: 80 persones

Argument: Tian Gombau (actor de Pedra a Pedra) explica que un dia, caminant descalç per la platja, va comprovar que la terra és plena de pedres. Va començar a classificar ia guardar-les com un preciós tresor. “Si mires el que hi ha dins d’elles, pots veure alguna cosa més queuna simple pedra “, assegura enigmàtic.

Una proposta per despertar la imaginació dels xiquets i xiquetes a través dels objectes inanimats. Una maleta, unes pedres, sorra de platja … cobren vida davant la mirada atònita del públic. La imaginació és més important que el coneixement. El coneixement és limitat. La imaginació envolta el món. Albert Einstein

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “Cita en Benicàssim amb el teatre en majúscules i la dansa de primera

  1. Pingback: Un teatro hecho ‘Piedra a piedra’ para acercar la cultura a los escolares de Vila-real | Espai Menut

  2. Pingback: Espai Menut | 'Poemes visuals', el teatro para público familiar es un juego de letras

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!