La dinamització dels parcs Ribalta, Rafalafena, Geólogo Royo i el Pinar torna fins de desembre

Castelló recupera a partir d’aquest primer cap de setmana de tardor la dinamització de parcs. Aquest programa d’activitats lúdiques en els parcs Ribalta, Rafalafena, el Pinar i Geòleg Royo (conegut a peu de carrer com el parc del llac) que tants matins de diumenge ‘salva’ a moltes mares i pares. Perquè els nanos s’ho passen d’allò més bé. Que si el taller de pintura de cares, que si la zona de lectura, que si xanques, que si jocs,… fins àrea de gateig limitada als més petits de la casa.

És, a més, una excusa perfecta per gaudir d’aquests espais públics en família. I torna amb sessió doble els dos caps de setmana de setembre: dissabtes de 17.00 a 20.00 (excepte Rafalafena, de 11.00 a 14.00) i diumenges de 11.00 a 14.00. A partir d’octubre, només els diumenges al matí. Fins aquí les bones notícies. Les males? Que si no canvia res, la dinamització de parcs tancarà a partir de gener. Estarem pendents per poder informar.

Activitats que poden agradar més o menys, però que ofereixen l’oportunitat de viure aquestes zones verdes d’una manera diferent… i gratuïta. Amb una dinamització que permet deixar al seu aire als més majors i possibilita compartir espais amb els més petits. I amb tots, grans i petits, compartir temps lliure. Aquest que de vegades pot fer tan llarg quan ets a casa i no saps què fer ni on anar. Ja saps, aprofiteu perquè tot apunta que partir de desembre aquesta opció s’acaba.

Cada parc està dinamitzat per companyies diferents. Artes Visuales a Rafalafena, Diverteam al Pinar del Grau, Tot Animació en Geòleg Royo i Cebe Muntatges Teatrals al Ribalta. No és estrany veure a xiquets i xiquetes fent cua (més o menys) pacientment perquè els pinten una papallona o un tigre, o que la taula de pintura amb aquarel·les es convertisca en una lluita perquè no es taquen la roba (si els aneu a portar, millor que no vo importe que ‘es posen medalles’ amb les pintures), o que grans i menuts participen en algun joc cooperatiu.

Cada empresa d’animació té el seu estil, cada parc té els seus propis recursos. En algunes casos coincideixen activitats i tallers, i alguns tenen totalment diferents. Així és que podeu provar tots els parcs per saber quin us agrada més. La dinamització és una bona oportunitat per acostar-se als parcs de sempre o precisament per descobrir les zones verdes que ens queden més allunyades de casa.

Per exemple, si opteu pel de Rafalafena, que sapigueu que trobareu un dels pocs si no els únics gronxadors de Castelló adaptats per a nadons. O una mena de laberint amb arbustos. També té unes grades que els nanos no es cansen de pujar i baixar i la zona de jocs infantils al costat de la cafeteria, gestionada per El Rinconet. O ponts metàl·lics aeris que ofereixen una vista panoràmica de la zona verda i de la de l’Auditori, que està al costat.

Si voleu veure com és el parc gairebé com si estiguéssiu allà, només heu de navegar per aquesta visita virtual en 360º al parc Rafalafena de ACF/Fotografia. Un plaer per a la vista. I si aneu coincidint amb la dinamització de parcs, millor que millor.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!