Una excursió pel Desert de les Palmes obre la temporada d’eixides infantils del CEC

La filera de cims que dibuixen el perfil del Desert de les Palmes formen part de la nostra referència visual. La Mola Morico amb la seua silueta rogenca, el Bartolo, coronat per les antenes de telecomunicacions, o les Agulles de Santa Àgueda amb les seues llegendes de bruixes sempre hi són. Totes elles són, amb modèstia, la nostra referència muntanyosa quotidiana. I precisament amb una excursió pel Desert i les Santes fins la Pobla, el Centre Excursionista de Castelló (CEC) obre la programació d’eixides infantils d’aquest 2013. No és d’estranyar que des del CEC li tinguen un afecte especial, una camaraderia còmplice, en les seues caminades properes.

Fitxa de l’activitat

Dia: diumenge 3 de febrer
Hora: 8.30
Lloc d’eixida: jardí de l’Auditori (carrer Pintor Carbó)
Temps de marxa: 5 hores
Distància: 13.630 metres
Recorregut: travessia
Equipament: esmorzar, dinar i aigua. Protecció solar, bastó i botes
Recomanacions específiques: excursió dirigida a nens i nenes acostumats a caminar i familiars en bona forma física.

Descripció

De les moltes sendes, camins i diversos recorreguts que travessen la serralada del Desert, el CEC proposa un itinerari no massa conegut i que conduirà fins a la Pobla Tornesa, alternant algunes sendes amb les pistes que componen la major part d’aquesta excursió.

El recorregut començarà al pàrquing del Convent dels frares carmelites per pujar cap a la pista del Bartolo, passant primer per l’ermita del Carme, i després en una curta però empinada senda, pel Mas d’Huguet. Seguirà la pista cap a la creu gran del Bartolo i abans d’arribar a dalt, el camí es desvia per l’esquerra per prendre una famosa senda, oberta per l’associació cultural La Balaguera, de la qual es recorrerà un tram que portarà a una pineda on comença el camí dels Senglars, punt central de l’itinerari. Aquesta amagada senda pren el seu nom de la gran quantitat de rastres dels senglars que abunden en aquestes muntanya.

En realitat, el camí és una xicotetaa però divertida senda que enllaça aquest lloc amb la pista que passant per les Calçades s’endinsa en la serra de les Santes i que portarà a l’ermita del mateix nom. Un edifici datat de 1617 que se situa és un sorprenent i ombrívol paratge que compta amb una zona recreatives i una font d’aigües molt apreciades.

Després de dinar i descansar, l’excursió seguirà cap a la Pobla Tornesa, pel camí de les Santes que comunica aquesta població amb Orpesa i que actualment forma part del PR-CV 422, una meravellosa camí circular, impulsada per Joan Andreu Belles i recentment homologat.

El camí puja suaument fins al Collet i després baixa pel barranc de la Porquereta fins arribar a la carrasca de l’Assut (de Pellicer o de Severino, perquè tres noms té aquest arbre gegant), al costat mateix de la població on finalitzarà el itinerari.

Preus i inscripció

El preu de l’activitat per a socis del CEC és de 12 € per a adults i de 5 € per a xiquets i xiquetes, per a la resta, 14 € per a adults i de 6 € per als menuts, incloent l’assegurança d’assistència sanitària en cas d’ accident esportiu i l’autobús.

La inscripció a l’activitat es pot formalitzar per qualsevol de les maneres següents, indicant les dades personals, les de contacte i el número del document d’identitat:

Per telèfon: al número 964 23 44 90, en l’horari d’atenció al públic, els dimecres i divendres de 19.00 a 21.00.
Per e-mail: al’adreça electrònica info@cecs.es
Presencial: a la seu del CEC en l’horari d’atenció al públic, anteriorment citat.

Un cop confirmada la disponibilitat de plaça, el pagament de l’activitat es pot efectuar de dues maneres: per mitjà d’un ingrés o transferència en el compte bancari que li facilitaran en el moment de la inscripció o abonant directament a la seu del CEC.

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!