Disfresses, maquillatge, máscares i tallers infantils per a gaudir del Carnestoltes

Maquillatge, disfresses i diversió. Arriba la festa en la que res és el que sembla, arriba el Carnestoltes al Grau de Castelló este cap de setmana. I ho fa amb un programa que encaixa com anell al dit per als més menuts. No exagerem. El programa inclou tallers infantils, animació, desfilades, caricatures… Aquest dissabte, 9 de febrer, i el diumenge el Rei Carnestoltes vos espera a tots i totes.

La festa arranca ben aviat. Dissabte a les 10.30 teniu tallers infantils i animació a la zona del Port. Des tallers de dibuix relacionats amb la festa del Carnestoltes a maquillatge de cares o un taller amb el Mr Potatoe. Només mitja hores després, a les 11.00, desfilada infantil de l’escola d’educands de la Unió Musical del Grau. Partiran del Centre Cultural la Marina i recorreran els carrers Marina, avinguda del Port, passeig Buenavista per finalitzar a la zona del Port.

I això només és per obrir boca. De 12.30 a 14.00 es celebra la gran ludoteca infantil Medievàlia. Sota una estètica medieval, hi haurà tallers, jocs, contacontes i titelles.

Ja a la vesprada, l’Hotel NH Turcosa acull una festa d’animació infantil de 17.30 a 18.45 en què es premiarà la millor màscara original. Xiquets i xiquetes podran acompanyar després al Carnestoltes que eixirà des de l’hotel fins a la Tinença d’Alcaldia. I a les 18.45 arrancarà l’animació A que no em coneixes, una manera divertida de convidar a tota la població a participar en la recepció del Carnestoltes 2013.

A partir de les 19.00 comença el fort. A aquesta hora es celebra la Crida a la Tinença d’Alcaldia de Grau. Mitja hora després, el programa d’animació A que no em coneixes posa ritme amb música, follets de colors i caixes xineses per acompanyar Carnestoltes a l’eixida de la desfilada. I a les 20.00 arriba, per fi, la gran desfilada de Carnestoltes amb animacions, sorpreses, carrosses, música i molta diversió. Recorregut: Churruca, avinguda del Port, Canàries, avinguda Juan Sebastián Elcano (fins al carrer Gavina) i tornada per avinguda Juan Sebastián Elcano i Sant Pere (fins al parc La Panderola).

El diumenge de 10.30 a 12.00 segueixen les activitats a la zona del Port amb tallers infantils de pintura, dibuix, maquillatge, Mr Potatoe, flors perfumades i fotografia. Per a qui ho prefereixi, a les 11.00 s’instal·larà un lloc de caricatures ia tota aquella persona que vagi disfressada se li lliurarà una caricatura. I com tot carnestoltes com cal, la festa acabarà a les 19.00 amb la vetlla de la Sardina al parc de la Panderola.

I això pel que fa al programa oficial del Carnestoltes del Grau. Però teniu més opcions: Abacus Castelló organitza un taller de maquillatge de carnestoltes a la seua tenda de la plaça Borrull dissabte a les 12.00. Un dia abans, el divendres 8 de febrer, la tenda-taller del Grau Vine Cap Ací Pixaví (Gavina, 4 cantonada) organitza un taller de manualitats de carnestoltes per a peques de 17.30 a 19.30 (el del dijous ja està complet). Vila-real no es queda enrere. La Banda del Drac, de Scura Splats, representarà La Maquifest a partir de les 18.00 a la plaça Major.

I també el divendres, però a les 17.00, el grup Trobadorets ofereix un concert amb repertori infantil del seu primer CD Sons i Cançons al col·legi Manel Garcia Grau organitzat per l’AMPA.

Perquè si en algun lloc es viu amb intensitat el carnestoltes és a l’escola. Per citar alguns exemples, al col·legi Herrero de Castelló cada dia d’aquesta setmana porten alguna cosa diferent: dilluns una peça de roba a l’inrevés, el dimarts un guant en una mà, el dimecres un llaç i dijous han d’anar amb sabatilles d’ estar per casa. La setmana culmina amb la festa de Carnestoltes de divendres en què cada classe mostrarà a tots (mares, pares, mestres, companys, etc) el ball que han anat assajant durant aquestes últimes setmanes. Una festa que organitza el centre i en la que col·labora l’AMPA. El tema de les disfresses d’aquest any són les pel·lícules d’animació infantil: rei Lleó, Aladí, Shrek,…

El Sanchis Yago, per la seua banda, té preparat una disfressa d’allò més musical per a la festa de Carnaval que celebrarà tot el cicle d’Infantil. Una disfressa de pentagrama, amb clau de Sol i notes incloses, en el qual han col · laborat mares, pares i professores.

I no podem acabar aquest article sense deixar-vos algun suggeriment, com aquest que ens fa Abacus per elaborar la nostra pròpia careta de carnestoltes. Un vídeo amb el pas a pas per crear una careta amb la de contribuir a aquesta singular festa de les disfresses.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!