Taller infantil de música tradicional nord-americana amb Lac La Belle per estrenar el cicle ‘Sons Menut’

Música campestre per a fer-li una abraçada a la primavera. Lac La Belle oferirà aquest divendres 12 d’abril en l’Edifici Hucha de Castelló un taller infantil de música que servirà per encetar el nou cicle Sons Menutimpulsat pel recentment refundat col·lectiu Sons amb la col·laboració de la Fundació Caixa Catelló. Enmig de la gira europa de presentació del seu nou disc, Bring on the Light, el duo nord-americà aprofitarà la seua visita a la ciutat el dia anterior, dins de la tornada del cicle Los Sonidos de la Biodiversidad, per a realitzar una actuació especial per als més menuts amb instruments i cançons de la música tradicional nord-americana com grans protagonistes.

Lac La Belle són Jennie Knaggs i Nick Schillace.

TALLER INFANTIL DE MÚSICA: Cicle Sons Menut: Lac La Belle (en inglès amb intèrpret). 
QUAN: Divendres 12 d’abril a les 18.00. 
ON: Saló d’Actes de l’Edifici Hucha (Castelló). 
ENTRADA: Lliure fins a límit d’aforament (només per a xiquets i xiquetes). 

El nou cicle Sons Menut, amb el qual col·labora Espai Menut, té l’objectiu d’acostar les noves músiques als més menuts, a més d’ajudar a l’aprenentatge d’idiomes aprofitant que molts dels artistes que programa el col·lectiu Sons procedeixen d’EE. UU. i Europa. Jennie Knaggs i Nick Schillace, integrants de Lac La Belle, oferiran aquest divendres un taller basant-se en cançons i instruments tradicionals d’EE. UU., però amb la seua particular posada al dia. La intenció és que solament entren xiquets i xiquetes i hi haurà un intèrpret per a facilitar la comunicació i interacció entre músics i públic infantil.

Originaris de Detroit, Lac La Belle juxtaposen la música rural americana gravada en les primeres dècades del segle XX i la decadent estètica del cinturó industrial nord-americà, immers en una profunda crisi des de fa més de 30 anys. Així, la tradició és reinterpretada, o potser simplement continuada, amb una combinació rústic-futurista d’acordió, ukelele, mandolina, banjo, dobro i veus. Instrumentació que es fa eco d’altra època, però que és emprada per a fer música del present.

El seu últim disc, Bring on the Light, compte amb dotze composicions originals i un arranjament tradicional, interpretades amb una varietat d’instruments que va des de l’acordió fins al banjitar. Cada cançó presenta una història melòdica, ja siguen anècdotes íntimes o de la seua ciutat, Detroit, capturant eixe esperit flotant tan americà. Els dos components de Lac La Belle són uns autèntics estudiosos de la música: Jennie Knaggs és una cantant amb formació operística que ha realitzat distintes gires europees amb grups vocals, mentre que Nick Schillace és considerat tota una autoritat en la investigació dels sons i les tècniques de guitarra de principis de segle XX en EE. UU., el que li ha dut a acompanyar en directe a gent com ara Bert Jansch, Peter Lang, Jack Rose, Lawler Keenan, Eric Carbonara o Glenn Jones.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!