Avions a escala: aeromodelimse en família per a deixar volar la imaginació

Avions reals però fets a escala. Aeromodelisme per a tota la família. Benicàssim acull aquest cap de setmana una trobada de maquetes i semimaquetas de aeroplans que, a més de l’exposició dels aparells, inclou vols per control remot. El Club d’Aeromodelisme Benicàssim organitza la què es convertirà en la primera reunió d’aquest tipus que es convoca a la província. Serà dissabte i diumenge, 13 i 14 d’abril, en el seu camp de vol, situat i el camí la Ratlla davant de l’hípica. L’horari també acompanya perquè es converteixi en una visita de grans i menuts: el dissabte de 10.00 a 18.00 i el diumenge de 10.00 a 14.00. Ara només falta que el temps acompanye.

A més del poc habitual de la cita, aquesta primera trobada de maquetes i semimaquetas d’avions té un bon grapat d’al·licients per deixar volar la imaginació, tant de grans com de menuts.

La possibilitat de veure més de 50 avions, tant de rèpliques exactes de models reals però a esala (en el cas de les maquetes) com de semimaquetes (inspirats en models reals però sense arribar a ser una reproducció fidel), l’envergadura -la distància d’ala a ala- d’alguns dels aparells que participaran, en diversos casos de més de tres metres i fins i tot a prop dels cinc metres; entrada gratuïta i amb possibilitat de gaudir de càtering amb preus populars i, per descomptat, poder veure els vols per control remot d’aquests aeroplans. Motius suficients, no?

La trobada inclou la participació d’avions, helicòpters, velers (els planadors que volen sense motor) i autogirs, com el de Miguel de la Cierva. Des del Club d’Aeromedlismo Benicàssim, Juan Jesús ens explica que “els que acudeixen a l’esdeveniment es van a sorprendre amb coses que no han vist abans, amb joies de l’aeromodelisme valorats en prop de 20.000 euros a més de gaudir dels millors maquetistes i pilots a nivell nacional i internacional”.

Una proposta que promet diversió, curiositat, a la qual s’espera una bona afluència de públic i que permetrà posar en valor un esport poc conegut però que desperta passions entre els seus fans. “Xiquets i xiquetes al·lucinaran, i els majors ambé”, confia Juan Jesús.

L’encontre de maquetes i semimaquetes organitzat a Benicàssim combina els atractius de ser una reunió estàtica -permet passejar entre avions de fins a tres i quatre metres d’envergadura- i dinàmica-pels vols-. L’esdeveniment està patrocinat per l’Ajuntament de Benicàssim, la Diputació de Castelló, la Federació d’Esports Aeris de la Comunitat Valenciana (FDACV) i diverses empreses col · laboradores.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!