Una Festa per la Llengua reivindicativa i lúdica a parts iguals

Betxí pren el relleu de El Pinar del Grau com a seu de la Festa per la Llengua. Una trobada d’escoles en valencià que camina entre el lúdic i el reivindicatiu però que, un any més, ofereix l’oportunitat de conéixer de prop els col·lectius que reivindiquen la llengua. Aquest diumenge 21 d’abril, milers de persones es reuniran a la localitat de la Plana Baixa per recordar al gran poeta Vicent Andrés Estellés i per mantenir encesa la flama del valencià.

Tot i que la Festa es celebra el diumenge, la vespra (dissabte 20 d’abril) ja té al·licients per acostar-se a Betxí. La Troupe Malabó, una companyia local, representa el seu espectacle Màgia Medieval a les 17.30 a la plaça del Llaurador, una obra que aposta per un humor blanc, utilitzant tècniques de pallasso, per tenir un gran sentit del ritme i per incorporar efectes de màgia i malabars. Jocs de plomalls que canvien de color, un vestuari cuidat i un argument que fica de ple al públic en l’acció avalen aquest espectacle teatral que s’ha representat en desenes d’escenaris de tota la província.

Però el plat fort de la Festa per la Llengua, esdeveniment que s’emmarca dins Les Trobades d’Escoles en Valencià organitzades per Escola Valenciana, arriba diumenge. Des de les 11.00 del matí i fins a les sis de la vesprada, la programació inclou cercaviles musicals, exhibicions de skaters i bikers, una mostra dels motorets que participen en el ral·li Transbetxí, visita guiada pel nucli antic de Betxí, presentacions de llibres dins de la Fira del Llibre, actuacions de dansa i el concert d’Obrint Pas, al Teatre Municipal de Betxí.

L’any passat van participar al voltant de 60 centres, 40 associacions i entre 15.000 i 20.000 persones. Unes xifres que s’espera repetir aquest any a Betxí, on tots els participants muntaran els seus expositors i organitzaran activitats i tallers per a tots els públics. Perquè, com ja us dèiem l’any passat, muntar festa no està renyit amb la reivindicació.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!