Vila-real alça el teló del seu Festival de Teatre de Carrer més vila-realenc de la història

Vila-real alçarà el teló urbà del seu Festival Internacional de Teatre de Carrer del 3 al 5 de maig, en la que serà la més vila-realenca de totes les edicions (i ja van 26 amb la d’aquest any) ja que incorpora a la programació espectacles de cinc companyies locals que han aconseguit una gran projecció nacional i internacional: La Quinta Dolçainera, Visitants, A tempo Dansa, La Furtiva i Xarxa Teatre, que serà l’encarregada de tancar aquesta edició amb l’estrena de l’espectacle Papers! a la plaça Major. En total 25 espectacles en menys de 72 hores repartits per tota la ciutat per fer dels carrers de la localitat pur teatre.

Carme Ripollés/ACF Fotógrafos

 

Una programació que pensa en el públic familiar, amb funcions de matí i tarda (alguna de la nit també és apta per a aquest públic sempre que els menuts aguanten) i que fa lloc al teatre crític i reflexiu, amb un marcat component social. Aquest tipus de representacions es reservarà a l’horari nocturn.

Perquè no vos perdeu detall ací teniu la programació completa del XXVI Festival Internacional de Teatre de Carrer (FITCarrer) i, a més, podeu consultar el mapa en el qual estan distribuïts tots els espectacles. Només heu de clicar en cada logo per que se us desplegui una pestanya amb les obres i l’horari corresponent al lloc que hagueu escollit. A gaudir del teatre en majúscules!

 

PROGRAMACIÓ FITCARRER


Ver Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real en un mapa más grande

DIVENDRES, 3 DE MAIG

Typical / tots els públics 

Companyia: Nacho Vilar & Gaupassa / Múrcia-Euskadi
Hora: 17.30
Lloc: enfront la biblioteca central de Pius XII
Durada: 50 min.
Sinopsi: espectacle que ens porta records, moments inoblidables, la seua banda sonora, les seues aromes… Aquests personatges ens portaran a la dècada dels 70, on el turisme començava a fer furor en un país que intentava despertar. Des de la costa al món rural, un frenesí d’aire fresc intentava obrir-se pas dins de la boira en què vivíem. Typical vol ser un espectacle divertit on ens mirem en un mirall en aquesta porció de la nostra història. És un espectacle itinerant amb música, coreografies i amb pirotècnia. Senyores i senyors que el primer raig de sol faci que soni ia la banda.

+ke vecinos / tots els públics 

Companyia: IPSO Facto / Euskadi
Hora: 18.30
Lloc: plaça Jaume I
Durada: 70 min.
Sinopsi: en qualsevol ciutat, poble o comunitat poden aparèixer nous veïns … alegres, simpàtics, graciosos i educats… Però aquests veïns, que vos visiten, no són el que semblen… són + ke veïns! Layla, Alfredo i Clara són els protagonistes d’aquesta esbojarrada comèdia. Arriben per instal·lar en la vostra comunitat. Però guarden un secret … no tothom és el que aparenta ser… I els vostres nous veïns… tampoc! Un espectacle de carrer en clau d’humor

Sortilegi / tots els públics

Companyia: Magic 6 / País Valencià
Hora: 19.30
Lloc: Constitució
Durada: 50min.
Sinopsi: una màgica i divertida troupe de clowns vagabunds, com extrets de principis de segle XX, fa la seva aparició per una plaça o carrer fent partícip fent partícip als vianants amb cadascuna de les seves accions. En arribar davant d’una gran estructrura de sis metres d’altura de la qual penja un llum barroca, els personatges es reconeixen entre si i fan ús de mil estratagemes per aconseguir que, tant nens com grans, esdevenen espectadors i protagonistes del seu somni col·lectiu: la creació i posada en marxa d’un autèntic circ.

Gnosia / públic adult

Companyia: ATX Teatroa / Euskadi
Hora: 22.30
Lloc: plaça Maiorasga
Durada: 50 min.
Sinopsi: espectacle cíclic que parla del sentit del poder poder, de la nostra actitud de submissió i de la revolució inevitable, on la història es repeteix una i altra vegada. Com a metàfora de la nostra interior, un armari … i dins d’ell, violència, sexe, frau, joc, insults,… En Gnosia es dóna llum al costat fosc.

La Quinta Dolçainera / tots els públics 

Companyia: La Quinta Dolçainera / País Valencià
Hora: 23.30
Lloc: plaça Maiorasga-plaça Major (itinerant)
Durada: 55 min.
Sinopsi: l’instrument predominant en aquesta fanfàrria és un tan tradicional i arrelat a la nostra terra com és la dolçaina, tot i que la companyia ha optat per un repertori musical totalment diferent al que ens té acostumat aquest tipus d’instrument, d’ací la perícia i el bon fer de les seues intèrprets. Experimenta amb peces tan cridaneres com Pan Panamericano, Piratas del Caribe, La Vida es Bella, Tequila o When the saints go marching In.

Somnis de sorra / tots els públics

Companyia: Borja Ytuquepintas / Catalunya
Hora: 0.30
Lloc: plaça Major
Durada: 55 min.
Sinopsi: espectacle multidisciplinari que combina art amb sorra, circ, música en directe, titelles de gran format i pintura ràpida. Només amb les mans i sorra sobre un vidre. L’il·lustrador Borja González, de la companyia Ytuquepintas, realitzarà sobre l’escenari i projectades en una gran pantalla, històries que us ompliran d’emocions, passarà per diferents atmosferes només amb un moviment de les seves mans. Pura inventiva i creació que no us deixarà indiferent. Tot això acompanyat del gran músic Roc Sala Coll, Espectacular!

Timothy Nylon / públic adult

Companyia: Walter / Argentina
Hora: 1.30
Lloc: Sala Abril en Noviembre
Durada: 60 min.
Sinopsi: torna Timoty Nylon… explota com volcà! El retrobament amb el seu públic incondicional en un concert especial. Torna aquell cantautor que va saber triomfar en els 70 i que avui, és un referent de grans intèrprets. Amo de si mateix, arriba amb noves composicions que no podràs parar de cantar i sentir teves. Alguns ho criticaven per ser “desenfadat i autèntic”, altres ho cridaven “el pare del timoteu”, però la gran majoria esperava impacient al “Dr de la cançó “. Una oportunitat que només donen els grans artistes.

DISSABTE 4 DE MAIG 

Girafes / públic familiar

Companyia: Xirriquiteula / Catalunya
Hora: 11.00 i 12.00
Durada: 30 min
Lloc: Mercat Ambulant
Sinopsi: dos girafes i el seu cadell passegen per la ciutat acompanyades per uns músics que amb els seus instruments recreen una atmosfera onírica i silvestre. Espectaculars i vistoses avancen en silenci comunicant i connectant amb el públic que s’acosta i al qual sorprenen. Una proposta delicada i elegant, d’alçada i sense paraules, que ens suggereix una altra manera de veure la ciutat.

La sonrisa del náufrago / tots els públics

Companyia: Claire Ducreux / França
Hora: 17.30
Lloc: plaça la Vila
Durada: 25 min
Sinopsi: un rodamón converteix una plaça al seu refugi, unes tanques en un lloc per descansar, jugar i somiar, una escultura anomenada “Nàufrag urbà”, en el seu amic, i la gent que va trobant, en els seus companys de joc… Un espectacle de dansa, teatre visual i humor al servei de les emocions i del que es crea el públic.

Wandering orquestra / tots els públics

Companyia: Wandering Orquestra / Catalunya
Hora: 18.00
Lloc: plaça la Vila (itinerant)
Durada: 60 min
Sinopsi: arriben a la ciutat amb Mozart i Beethoven en les seves maletes i carregats amb els seus vells instruments, la insòlita orquestra entra amb el seu curiós vehicle per oferir el gran concert. Es dirigeixen al lloc on s’ha de fer el recital. El problema és que ningú sap on han de tocar, on han d’anar, ni amb qui han de parlar… Espectacle de teatre de carrer que expressa, provoca i transforma espais i situacions quotidianes en fets excepcionals.

Judith & Paul / tots els públics

Companyia: Visitants / País Valencià
Hora: 19.00
Lloc: carrers de vianants
Durada: 45 min
Sinopsi: dos ancians escapen de la seva realitat i de la proximitat al final dels seus dies buscant-se. És gairebé l’hora de la cita però els símptomes de l’Alzheimer que els assota compliquen la trobada. Judith & Paul és una intervenció en què dos personatges desenvolupen la seva acció per separat i remouen l’emoció mitjançant la proximitat a l’espectador.

La sonrisa del náufrago / tots els públics

Companyia: Claire Ducreux / França
Hora: 20.00
Lloc: plaça la Vila
Durada: 25 min

Spanish omelette / públic adult

Companyia: Sol Picó / Catalunya
Hora: 22.00
Lloc: plaça Maiorasga
Durada: 30 min
Sinopsi: Sol Picó, amb un ballarí, una percussionista i una violinista, recupera l’essència de les seves primeres peces de carrer, prenent contacte directe amb el públic i mostrant la seva part més salvatge i més vulnerable alhora. Una peça impactant sobre l’antagonisme entre l’afecció com addicció i la intranscendència de les coses, amb el llenguatge propi de Sol Picó i les seves eines fonamentals: la ironia i la transgressió.

Yo estuve allí… y no / públic adult

Companyia: Hortzmuga / Euskadi
Hora: 22.30
Lloc: plaça Maiorasga
Durada: 50 min.
Sinopsi: una explosió en un lloc públic que deixa diversos morts i ferits; confusió i caos, els mitjans informen i desinformen, una detenció i un presumpte culpable; uUtilización política i partidista del fet; construcció d’una veritat oficial que serveix al poder per generar l’alerta ciutadana i distreure l’atenció d’altres assumptes menys transparents. Els mitjans no qüestionen la veritat oficial, les xarxes socials mostren una altra realitat que és censurada; judici socio-mediàtic. Al final, una altra notícia, un altre dia, un altre gol, no passa res, la Champions continua.

La Quinta Dolçainera / tots els públics

Companyia: La Quinta Dolçainera / País Valencià
Hora: 23.30
Lloc: plaça Maiorasga-pl. Major (itinerant)
Durada: 55 min.

Le voyage de noces / públic adult

Companyia: Les bleus de travail / França
Hora: 0.30
Lloc: plaça Major
Durada: 60 min
Sinopsi: història en moviment per una parella, un gos i un Fiat 500 capritxós. Marcel i Raymonde tenen 31, els cromats de la seva Fiat 500 acaben de ser retocats i Kiki (el seu gosset) està net i clenxinat. Estan a punt d’eixir de viatge de nuvis però el Fiat 500 té una avaria. Per aquesta circumstància seu viatge es convertirà en un autèntic recorregut iniciàtic. Interpretat per Sylvain Granjon i Alexandre Demaya.

Plusquamperfectes / públic adult

Companyia: A Tempo Dansa / País Valencià
Hora: 01.30
Lloc: Sala Abril en noviembre
Durada: 70 min.
Sinopsi: els defectes són de vegades virtuts, però la veritable virtut és saber acceptar amb humor i encara que cap dona és perfecta, creámonos per un moment … ¡Plusquamperfectes!

DIUMENGE 5 DE MAIG

Mario / públic familiar

Companyia: Rue Barrée / França
Hora: 11.00
Lloc: plaça Major
Durada: 45 min
Sinopsi: espectacle amb tres caps, dos cervells i un munt d’idees. S’acosten, sostenen un cos entre els dos, potser només veiem a un o potser estem veient a tres individus. És Mario, es presenta tendre com un pastís, impertinent i tossuda. Content de sortir de la seva maleta i presentar el seu espectacle. Un espectacle construït sobre la base d’un joc de pallasso.

F.L.A.S.H.! / públic familiar

Companyia: Més Tumàcat / Catalunya
Hora: 12.00
Lloc: itinerant
Durada: 75 min.
Sinopsi: Quan creies que ho havies vist tot … Quan creies que tot estava perdut… Quan pensaves que els superherois eren pura ficció… Arriba FLASH!! Forces de la Llum Associació de Superherois és la solució que estaves esperant. Cinc superherois que aniran fins a l’últim racó, per fer-te la vida més fàcil. Viu l’emoció, el circ, l’espectacle, l’acció, els malabars, la música, i l’humor ballant entre confeti i globus gegants. Vine a ser el protagonista d’aquesta superfesta itinerant.

Sabates a l’aire / tots els públics 

Companyia: La Furtiva / País Valencià
Hora: 17.00
Lloc: Panderola
Durada: 45 min
Sinopsi: espectacle multidisciplinar dirigit a tots els públics, amb un llenguatge poètic visual i sense text. Les acrobàcies, equilibris, aeris, clown i malabars converteixen aquest espectacle en una mostra peculiar del teatre-circ contemporani. Dues persones viuen en el seu món particular. Ella, somiadora, viu en l’aire i mai trepitja la terra. Ell, treballador i realista viu en el seu carro de sabater i repara sabates. Un dia es troben i neix entre ells un sentiment que els empeny a estar junts. Però les diferències entre ells són abismals.

El gran Dimitri / públic familiar

Companyia: El gran Dimitri / Andalusia
Hora: 18.00
Lloc: plaça José Soriano
Durada: 50 min.
Sinopsi: Dimitri arriba aquest mateix matí a la seva petita autocaravana on transporta seu circ en miniatura. Aconsegueix que el deixin actuar, munta la seva escenografia i posa hora per al començament del xou. El respectable espera una troupe d’acròbates, malabaristes, mags… En canvi, apareix Dimitri. Un personatge que pretén fer creure a tothom que és un gran artista d’allà d’on ve i que per fi ha arribat a aquest lloc a oferir-los el seu art.

Sabates a l’aire / tots els públics

Companyia: La Furtiva / País Valencià
Hora: 19.00
Lloc: Panderola
Durada: 45 min.

De pas / tots els públics

Companyia: La Industrial Teatrera / Catalunya
Hora: 19.00
Lloc: CEIP Carles Shartou
Durada: 50 min.
Sinopsi: Comença el sorteig de la vida… I naixes, i trobes un món per descobrir, un món per córrer i girar… Passa el temps, els anys i de sobte ja no tens temps per juga … I bufa el vent, el vent de la casualitat, que et fa pessigolles, que t’empeny, que et porta i et porta i potser amb bona sort et faci ballar, potser et faci sentir papallones a l’estómac… I el món continua girant, encara que de vegades ho intentem parar.

Cabaret Elegance / públic familiar

Companyia: Elegants / Catalunya
Hora: 20.00
Lloc: Panderola (pista)
Durada: 60 min.
Sinopsi: després del tancament inesperat d’un important cabaret de luxe a Rio de Janeiro, 2 artistes guapos, simpàtics i encantadors, decideixen continuar amb l’espectacle tot i la negativa del cos de ballarines. Per completar la companyia, incorporen a “dos joves promeses”: el barman i el noi dels encàrrecs. Una escenografia original, una acurada posada en escena, i una successió de números de gran nivell, combinant diferents tècniques de circ com ara el trapezi triple, equilibris, perxa xinesa, monocicle i malabarisme i sobretot la comicitat com a llenguatge conductor

Papers! / públic adult

Companyia: Xarxa Teatre / País Valencià
Hora: 22.30
Lloc: plaça Major
Durada: 60 min.
Sinopsi: aquesta obra aborda la importància dels diners en la societat actual i del poder que la seua possessió atorga, un tema recurrent en el teatre de tots els temps. Papers! és un espectacle sense text oral que transmet les il·lusions, esperances, fracassos i frustracions d’un ampli espectre de persones enrabietadas que no troben solució als seus problemes. Amb aquesta obra, Xarxa Teatre pretén provocar la reflexió amb imatges impactants, entre l’absurd, l’inimaginable i la realitat actual.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

3 thoughts on “Vila-real alça el teló del seu Festival de Teatre de Carrer més vila-realenc de la història

  1. Pingback: FITCarrer. Teatro de la calle y para la calle | nomepierdoniuna

  2. Pingback: Espai Menut | Mostra de Teatre Capsigrany 2013: la mejor excusa para visitar Vilafranca

  3. Pingback: Espai Menut | Un espectáculo fusionada de danza, circo y teatro para la Vall con el 'Sabates en l'aire' de La Furtiva

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!